به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، سینا میرزایی، نویسنده کتاب «طیب در گذر لوطی» در گفتگو با پایگاه خبری امروله اظهار داشت: بنده متولد سال 1352هستم و در شهرستان خرم آباد منطقه الشتر به دنیا آمدم و دارای مدرک کارشناسی حقوق دانشگاه تهران میباشم. از سال 65 وارد انجمن ادبی شهرستان خرم آباد شدم و با توجه به تبع شعری که میراث مادرم بودم رفته رفته به سرودن شعر پرداختم .
وی بیان کرد: در اوایل به سبک شعر کلاسیک به ویژه قالبهایی همچون غزل و مثنوی روی آوردم و بعد زیبایی شعر نو مرا به خود جلب کرد. از سال 1372 که برای تحصیل به تهران آمدم در انجمن های مختلف ادبی حاضر شدم و در سال 1375 اولین مجموعه شعرم را با نام «بیایید مثل رویاهایمان زندگی کنیم» چاپ شد و سه سال بعد کتاب «من شاعر شما هستم» مجموعه نقد ادبی درباره شعر چند شاعر را چاپ کردم و در شماره 99 کتاب نیستان مجموعه شعریام منتشر شد.
میرزایی در خصوص گرایش به مطالعه تاریخ پهلونان قدیم گفت: پس از آنکه در سال 1381 مجوز نشر مدیا را از وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی أخذ نمودم در حیطه عامه شروع به تحقیق کردم و حاصل این تحقیقاتم کتابهای «طیب در گذر لوطیها»، «سرگذشت لوطی ها» و «پهلوان زنده را عشق است» در سال 95 به چاپ رساندم.
وی در خصوص شخصیت طیب گفت: من در رابطه با تاریخ مطالعات بسیاری داشتم و هنگام مطالعه تاریخ به شخصیت طیب علاقه مند شدم به همین دلیل با محوریت شخصیت طیب، کتاب «طیب در گذر لوطیها» را نوشتم.
میرزایی در خصوص تاثیر پذیری پهلوانان از مراجع و روحانیت در پیروزی انقلاب گفت: باید قبول کرد که طیف لوطیها و پاتوق داران همگی در تاریخ بعد از اسلام، تابع روحانیت بودهاند به عنوان مثال آقا مهدی قصاب مورد تایید آیت الله بهبهانی بوده و وقتی آقا مهدی قصاب در قضیه تجریش مورد تعقیب قرار گرفت با حمایت آیت الله بهبهانی مشکلش حل شد .
وی با ادامه توضیحات افزود: قبل از فوت امیر رستمی معروف به "امیر کچل" که در 28 مرداد 1332 متهم به قتل تیمسار افشار طوسی بود با ایشان حرف میزدم، میگفت که "در جریان 1332 من خدمت آقا بودم (تمام لوطیهای تهران، آن زمان به آیت آلله کاشانی آقا میگفتند) به من گفت شکم گنده چرا داری شکمتو روز به روز گنده تر میکنی؟ منم گفتم آقا عیبی از من سر زده که از من ناراحتی؟ ایشان گفت: توده ایها دارند مملکت را به دست میگیرند و کاری نمیکنید (آن سالها تودهایها طرفدار مصدق بودند). امیر رستمی پاسخ میدهد که ما تابع آقای خودمان بودیم.
نویسنده کتاب «طیب در گذر لوطی» بیان کرد: در جای دیگر در سال 1342 طیب و یکی از دوستانش در قیام 15 خرداد به حمایت امام خمینی(ره) پرداختند و طیب دستگیر شد و به دلیل اینکه به وضعیت موجود تن نداد شش ماه پس از دستگیری توسط شاه تیر باران شد.
وی اظهار کرد: شهید حاج رضایی را "حر انقلاب" لقب دادند، زیرا از لشکر یزید به زیر بیرق امام حسین (ع) پناه برد، او در دل عشق حسین را داشت، در اواخر سال ۱۳۴۱ و اوایل ۴۲، طیب دچار تحول درونی شد و بارها دوستان و آشنایان از دهانش شنیده بودند که گفته بود: «خدایا پاکم کن، خاکم کن» و سرانجام در ۱۱ آبان ۴۲ اینگونه شد.
میرزایی با بیان مشکلات فراروی نگارش این کتاب گفت: تحقیقات هر سه کتاب به صورت میدانی بود اما کتاب "طیب در گذر لوطیها" اولین کتاب بود و به کسانی که مراجعه میکردم به دلیل اینکه شناختی نسبت به من نداشتند اعتماد نمیکردند و حاضر به گفتگو نبودند که به مرور با مراجعات فراوان اعتماد آنها را جلب کردم.
نویسنده کتاب «طیب در گذر لوطی» ادامه داد: در هر گفتگوی منتشر شده در کتاب که دو سه صفحه شاید بیشتر نباشد چند ساعت گفتگو کردم و از لا به لای حرفهای آنان، متن گفتگو را پیاده کردم، یا بعضی از آنها با توجه به سن زیاد؛ دچار فراموشی بودند و من باید از لا به لای حرفهایشان و حرفهای دیگران؛ حقیقت را در مییافتم.
میرزایی اظهار کرد: در جمع آوری مطالب با اتفاقات منفی و مثبت زیادی برخورد کردم اما پس از چاپ کتاب اول، سیل تماسها از داخل و حتی خارج کشور برای من جالب بود و همه از چاپ چنین اثری احساس لذت میکردند و این برای من خوشایند بود.
وی با اشاره به استقبال فراوان از این کتاب گفت: فرهنگ لوطی گری در ذات و وجود ما ایرانیهاست، حال فرد در هر سن و هر شغلی باشد و این خصیصه بیش از 2500 سال است که در جان ما ایرانیها نهادینه شده است. شاید استقبال مردم از سریال به یادماندنی "شب دهم" یادتان باشد؛ این کتاب هم همان حالت را داشت.
میرزایی با مقایسه فضای منش پهلوانی در کرمانشاه و تهران گفت: کرمانشاه در حیطه فرهنگ پهلوانی پیشنیه تاریخی دارد و یکی از پهلوانان به نام آن علی اصغر گرد کله شیر وبده که در سراسر ایران شناخته شده و با پهلوانان مختلفی کشتی گرفته است و پیروز از میدان خارج شده، علی آقا جاویدان یکی از لوطیهایی است علاوه بر اینکه کشتی گیر مطرحی بوده؛ انسان مردمدار و خیری بوده و در حطیه خدمت و حمایت از قشر ضعیف خاطرات بسیار زیادی در ذهن و زبان مردم جاری ساخته است اما با اینکه ایشان علی آقا جاویدان مصدر کارهای خیر بودند اما تا کنون کمتر در باره ایشان کتاب ماندگاری تالیف شده است.
وی بیان کرد: چرا ما برای جوانان الگو سازی نمیکنیم.. اگر علی آقا جاویدان مثلا اهل تهران بود بیشتر معروف میشد، باید قبول کنیم که حتی پهلوانان و لوطیهای تهران تابع اصول خاصی بودند و این مسئله شاید به خاطر حضور این اشخاص در زورخانهها و کسب فیض از فرهنگ عرفانی زورخانهها بوده است.
میرزایی در خصوص مباحث مطرح شده پیرامون ماجرای کشتی علی آقا جاویدان و طیب حاج رضایی میگوید: در خصوص کشتی علی آقا جاویدان با شهید طیب حاج رضایی منبع موثقی پیدا نکردهام زیرا علی آقا جاویدان کشتی گیر بنامی بوده، اما طیب به هیچ عنوان کشتیگیر نبوده و فقط گاهی از سر تفنّن در زورخانه نمایش میل بازی داشته، بنابراین به این نتیجه میرسیم که شهید طیب اصولا با هیچ شخصی کشتی نگرفته است.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد