به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، در برههای از تاریخ شاهد سیاستهای اعمالی برای کنترل رشد جمعیت بودیم و امروز کاهش جمعیت به عنوان یک معضل اساسی برای کشورمان، ایران، تلقی میشود که باید برای جوانی جمعیت اقدام جدی در نظر گرفت.
فرزندانی که در خانواده های کم جمعیت زندگی می کنند به نوعی قربانیان نسل کم فرزندی هستند، خیلی از آنها طعم نداشتن خواهر و برادر را چشیدهاند، با مصایب تک فرزندی و کم فرزندی دست و پنجه نرم کردهاند و توی تنهاییهایشان چقدر حسرت داشتن خواهر و برادر خورده اند.
با وجود همه این مشکلات، هستند خانوادههایی که در کنار مسائل معیشتی، به چند فرزندی توجه ویژه دارند.
در این خصوص با آمنه فرامرزی مادر دهه شصتی از استان کرمانشاه هم صحبت شدیم تا از شیرینیهای چند فرزندی در کنار مسائل اقتصادی برایمان بگوید.
لطفا خود را آنطور که دوست دارید برای خوانندگان ما معرفی کنید.
در یکخانواده پرجمعیت ۱۱ نفره بزرگ شدم ، ۳۹ سال سن دارم تحصیلاتم دیپلم است و در سال ۱۳۸۰ ازدواج کردم ، خانه دار و دارای ۴ فرزند دختر هستم که هر کدام را نعمتی از جانب حق تعالی میدانم.
چند دهه ای هست که صحبت از فرزند کمتر زندگی بهتر است ، در این سال ها که این شعار بسیار فراگیر و داغ بود ، چه نگاه و رویکردی باعثش شد که شما صاحب چندین فرزند شوید؟
من معتقدم که فرزند برکت به همراه دارد و باعث گرمی و نشاط بیشتر خانواده میشود فرزندان همراه و یاور پدر و مادر در آینده خواهند بود.
نگاه خانواده ها و بهتر است بگوییم اطرافیان نسبت به تعداد فرزندان شما چیست ؟
من بر این باورم که طبق نظرمردم نباید زندگی کرد، من اجازه نمی دهم کسی برای زندگی ام تصمیم بگیرد یا من را از تصمیماتم مردد کند البته تعدادی از اطرافیان مرا از آوردن فرزند نهی میکردند و عده ای دیگر تشویق ولی باز طبق اهداف خودم زندگی ام را پیش بردم و خدا رو شکر راضی هستم.
آیا تا به حال کسی شما را به عنوان الگو برای فرزندآوری انتخاب کرده است؟ بله البته تعداد خیلی کمی
درباره اهمیت فرزند آوری در استحکام بنیان خانواده و نشاطی که ایجاد می کنه برایمان بگویید ؟
من همیشه میگویم فرزند بیشتر زندگی بهتر بر خلاف چیزی که مردم می گویند، فرزند است که به زندگی معنا میبخشد و آن را زیبا تر میکند هر روز با رفتارها و کنجکاوی های کودکانه اشان ما را به چالش میکشند یا با مزه بازی هایشان خنده بر لب میآوردند برای یک لحظه هم که شده به زندگی شادی میبخشند.
به نظر شما شادی ها و لحظات زیبای فرزندآوری و تربیت فرزند برای ما چیست و آیا شما خاطره دلنشینی از روزهای کودکی و دورانی که بچه ها بزرگ می شدند دارید؟
زمانی که بچه ها تقریبا خردسال بودند همیشه به این فکر میکردم که کی بزرگ میشوند و برای خودشان قدرت تصمیم گیری دارند الان که بزرگ شده اند و هر کدام استقلال فکری دارند، میگویم چقدر زود بزرگ شدند و اصلا قابل باور نیست.
برخی از افراد که تمایل به تک فرزندی دارند یا شرط زندگی آنها نداشتن فرزند است، علت این تفکر را سخت بودن تربیت و همچنین فراهم کردن امکانات برای فرزندان شان می دانند، با توجه به تجربه شما در تربیت چندین فرزند، آیا به راستی یک مادر و پدر قادر به تربیت کودکان خود نیستند و نمی توانند امکانات تربیتی و آموزشی و رفاه نسبی برای فرزندان خود ایجاد کنند؟
تک فرزندی شاید به لحاظ اقتصادی بهتر باشد اما در آینده مشکلاتی برای پدر و مادر و حتی فرزند به وجود می آورد، پدر و مادر در آینده متوجه اشتباه خود می شوند که دیگر راه برگشتی نیست، مدام می گویند ای کاش خانواده ما هم پرجمعیت بود، اما فرزند نه خواهر و نه برادر دارد که با آن معاشرت یا حتی درد دل کند و دچار افسردگی و گوشه نشین می شود چه در دوران کودکی و چه در دوران بزرگسالی، زندگی بدون داشتن فرزند برای مرد و زن سخت و طاقت فرسا است و شیرینی خود را از دست میدهد، بچه با خودش برکت به همراه دارد.
به نظرم پدر و مادری که فکر می کنند قادر به تربیت صحیح فرزندان نیستند قبل از اینکه بچه دار شوند از افراد موفق خانواده یا حتی مشاور کمک بگیرند تا فرزندی صالح داشته باشند.
یکی از دغدغه های خانواده ها برای فرزندآوری بحث معیشت است. می گویند وقتی درآمد کافی نداریم و به سختی معیشت خودمان را تأمین می کنیم، چگونه چند فرزند داشته باشیم؟ آیا نگران معیشت فرزندانتان نیستید؟ تاکنون به مشکلی در این زمینه برخوردید؟
به عقیده من روزی دست ما نیست و روزی دهنده خداست. و لا تقتلوا اولادکم من املاق نحن نرزقکم و ایاهم تا به حال هم در بحث درآمد مشکلی نداشتیم نه از جایی قرض گرفته ایم ونه وام. و خدا در درآمدمان برکت قرار داده است. خدا را شکر تاکنون محتاج کسی نبودیم. البته بچه های ساده و قانعی هم داریم.
اینکه میگویند فرزندآوری برکت در زندگی انسان وارد می کند چگونه در زندگی شما محقق شده است؟
از بیشتر افراد همیشه می شنیدم که فرزند برکت به همراه دارد و در این خصوص احادیث مختلفی را مطالعه کردم و این باور را دارم که به چیزی که معتقد باشی محقق خواهد شد.
از سختی ها کار مادری که صاحب چند فرزند است برای مان بگویید.
البته شاید سختی هایی داشته باشد ولی مادرانه آنها را دوست دارم و تربیت آنها برایم از اهمیت بیشتری برخوردار است.
به نظر شما خلاء قوانین کشور ما در بزرگداشت و احقاق حقوق و فراهم کردن امکانات رفاهی برای مادران دارای چندین فرزند چیست؟
مادران دارای حقوق مشخصی نیستند و از طرفی نیز امکانات رفاهی برای مادران و فرزندان آنها کم هست لذا مادران تمایل به فرزند بیشتر ندارند.
با توجه به اینکه سن مادر در کشور ما بالا رفته است چه توصیه ای به دختران جوانی که تازه وارد زندگی مشترک شده اند دارید؟
توصیه من این است که زندگی را به خودشان سخت نگیرند از زندگی نهایت لذت را ببرند به عنوان کسی که خودش تمام این مراحل را طی کرده و دارای زندگی آرامی است این نظر را دارم که فرزند در زندگی مشترک باعث بهتر شدن زندگی، استحکام و حتی شادی خانواده می شود.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد