سرویس: فرهنگ و هنر کد خبر: 432587 06:00 - 1401/12/24

روستاهای توریستی استان کرمانشاه کدامند؟

روستاگردی؛ مقصد جدید گردشگران نوروزی در کرمانشاه

روستاگردی؛ مقصد جدید گردشگران نوروزی در کرمانشاه

مرصاد نیوز: آب و هوای مطبوع بهاری، فضای بکر و سنتی، نان محلی و صنایع دستی، داشتن چشمه سارها و داشتن طبیعت دل نواز روستاهای کرمانشاه را به مقصدی برای گردشگران تبدیل کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، زندگی ماشینی، ترافیک، آلودگی هوا و مشكلات شهرنشینی باعث شده تا شهرنشینان به حضور در طبیعت علاقه مندتر شده و وقت بیشتری را در این خصوص اختصاص دهند، از همین رو در سال های اخیر شاهد توسعه گردشگری روستایی در كشور و بدنبال آن استان کرمانشاه بوده‌ایم.

کرمانشاه با داشتن روستاهای زیادی در نواحی کوهستان، برای گردشگران نوروزی و بهاری است و طی سال‌های اخیر مقصد مسافران از شهرها به روستاها تغییرکرده است. آب و هوای مطبوع بهاری، داشتن امکانات و تجهیزات، فضای بکر و سنتی، نان محلی و صنایع دستی، داشتن چشمه سارها و طبیعت دل نواز روستاهای کرمانشاه را به مقصدی برای گردشگران تبدیل کرده است.

علی صابر در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اظهار داشت: تعداد 45 اقامتگاه بومگردی در استان کرمانشاه فعال هستند و با هدف توسعه مراکز اقامتی در جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه، مجوز 20 واحد دیگر صادر و در حال ساخت است.

معاون میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه افزود: در شهر کرمانشاه پنج اقامتگاه بومگردی و 2 اقامتگاه سنتی تاسیس و در حال ارائه خدمات به گردشگران است.

وی گفت: فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی در افزایش ماندگاری مسافران، توزیع مناسب و متعادل گردشگران در سطح شهرستان‌ها و روستاهای توریست‌پذیر استان تاثیر بسزایی دارد.

شهرستان پاوه بیشترین اقامتگاه بوم‌گردی دارد

صابر در ادامه به پراکندگی اقامتگاه ها در شهرستان‌ها اشاره کرد و گفت: پاوه با 18 واحد، گیلانغرب سنقر و کنگاور هر کدام با یک باب اقامتگاه به ترتیب دارای بیشترین و کمترین اقامتگاه بومگردی هستند.

وی افزود: در شهرستان صحنه 7، هرسین 3، جوانرود 2، سرپلذهاب 2، دالاهو 2 و سرپلذهاب 2 اقامتگاه بوم‌گردی فعال هستند.

این مسئول با اشاره به اینکه 20 پرونده دیگر در حال بهره برداری است، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال تعداد بیشتری اقامتگاه بوم‌گردی جدید در استان به بهره‌برداری برسد.

وی گفت:  به نظر بنده در صورت ورود بخش خصوصی و توسعه اماکن و تأسیسات گردشگری و همچنین واگذاری خانه‌های تاریخی و کاروانسرا‌ها به بخش خصوصی شاهد رونق صنعت گردشگری خواهیم بود که این امر مستلزم معرفی گسترده و رفع موانع سرمایه‌گذاری در این حوزه است.

صابر با اشاره به اینکه اقامتگاه‌های بومگردی واحدهای روستایی هستند که با هدف احیای فرهنگ و رسوم و رونق اقتصادی روستاها شکل می‌گیرد، تاکید کرد: گردشگران به دنبال اصالت زندگی روستایی هستند لذا حفظ اصالت روستایی هم در مکان و هم در غذا باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در پایان روستاهای مصوب هدف گردشگری استان کرمانشاه را روستای پیران، کندوله، خانقاه، هجیج، شمشیر، فش، نجوبران، سراب هرسم، ورمقان، چرمله علیا، سرخه دیزه، گلین، حریر و شالان، معرفی کرد.

14 روستای هدف گردشگری در استان کرمانشاه 

منوچهر پاشایی در گفت‌و‌گویی با اشاره به وجود 14 روستای هدف گردشگری در استان کرمانشاه اظهار داشت: روستای هجیج در بخش نوسود از شهرستان پاوه و در شمال استان کرمانشاه با معماری زیبا، خانه‌های سنگی و منطبق روستایی که براساس گفته پژوهشگران روستای ماسوله از این روستا و سایر روستاهای اورامانات توسط کردهای مهاجر الگوبرداری شده است.

کارشناس گردشگری روستایی و عشایری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه با بیان اینکه عبادتگاه امامزده سید عبیدالله ملقب به کوسه هجیج منسوب به برادر امام رضا(ع) در روستای "هجیج" قرار دارد عنوان کرد: گیوه، جاجیم، شال، طناب و سبد نیز از مرغوب‌ترین صنایع دستی این روستا است.

پاشایی در مورد روستای "خانقاه" واقع در بخش مرکزی شهرستان پاوه گفت: چشم‌انداز کوه‌های دالانی و آتشگاه، قلعه و دژ ساسانی، زیارتگاه باواشیخ، حوضخانه قدیمی، مردم مهمان‌نواز با گویش هورامی و مراسم مولودی خوانی و ذکر حضرت محمد(ص) در کنار جنگل‌های بلوط از جاذبه‌های گردشگری طبیعی روستایی و فرهنگی این روستا است.

وی با اشاره به اینکه روستای "شمشیر" در بخش مرکزی شهرستان پاوه دارای بافت و معماری پلکانی روستایی است افزود: روستای شمشیر با باغات و مزارع صیفی‌کاری، رودخانه‌های پر آب و جاری و مناطق جنگلی و بکر فضای مناسبی را برای سپری کردن اوقات فراغت فراهم آورده است.

پاشایی گفت: روستای "شالان" در بخش دهستان ریجاب شهرستان دالاهو قرار دارد. و دارای جاذبه‌های طبیعی و تاریخی است.

کارشناس گردشگری روستایی و عشایری میراث فرهنگی استان کرمانشاه در مورد روستای "سرخه‌دیزه" گفت: روستای سرخه‌دیزه از روستاهای قدیمی شهرستان دالاهو است، به طوری که قطعه سرخه دیزه در جنب روستا از آثار دوره ساسانی بوده و بیانگر قدمت طولانی روستاها است که البته امروز آثار زیادی از آن باقی نمانده است.

پاشایی با اشاره به روستای "حریر" در بخش مرکزی شهرستان دالاهو خاطرنشان کرد: معماری روستایی، چشم‌انداز کوه و روستا از دشت و جاده، معماری پلکانی و خاص روستایی، سراب رضابیگ، دشت گل‌های وحشی، گویش گورانی و فرآورده‌های لبنی مرغوب از امتیازات گردشگری روستایی حریر هستند.

وی عنوان کرد:  روستای پیران واقع در بخش مرکزی شهرستان سرپل‌ذهاب به عنوان روستای هدف گردشگری اقداماتی از جمله تهیه طرح مطالعاتی گردشگری، ساخت سرویس بهداشتی، محوطه سازی، آلاچیق، دیوارسازی و راه دسترسی آسان به آبشار انجام شده است.

پاشایی گفت: روستای "گلین" در بخش مرکزی گیلان‌غرب منطقه‌ای وسیع متشکل از چندین روستای کوچک شامل انجاورو، چمن، سرباغ در بین راه گیلان‌غرب به سرپل‌ذهاب و همجوار دشت زیبا با شالیزارهای پهناور دیره واقع شده است.

وی افزود: گلین گردشگاهی بکر و فرح انگیز و دره‌ای پوشیده از درختان گوناگون با اناری معروف و رودی خروشان است که لطافت و زیبایی را به گردشگران هدیه می‌کند و این منطقه جز  شهرستان گیلان‌غرب و بخش دیره است.

پاشایی بیان کرد: در روستای "سراب هرسم" در بخش حمیل از شهرستان اسلام آباد‌غرب اقداماتی همچون ساخت سرویس بهداشتی، آلاچیق، محوطه‌سازی، سکوی نشیمن و راه دسترسی انجام است.

وی گفت: روستای "نجیوران" در بخش بیستون در شهرستان هرسین واقع است که قدمت تاریخی روستا از دوره اشکانی با آثار باقیمانده از قلعه‌ای تاریخی منتسب به حسن صباح، سراب زلال و جاری نجیوران، کوه‌ها و صخره‌های زیبا، مزارع و دشت زیبای گل‌های وحشی بهاری، گله‌ها و رمه‌ها با مردمانی به غایت مهمان نواز زمینه‌‌ای برای توسعه توریسم روستایی و طبیعی این منطقه را فراهم آورده است.

کارشناس گردشگری روستایی و عشایری میراث فرهنگی استان کرمانشاه افزود: در روستای "کندوله" در بخش دینور در شهرستان صحنه نیز اقداماتی از قبیل تهیه طرح مطالعاتی گردشگری، ساخت سرویس بهداشتی و آلاچیق انجام شده و ساخت تابلو راهنمای گردشگری و آموزش دهیاران و شوراهای محلی ضروری است.

پاشایی با اشاره به وجود روستای "فش" در بخش مرکزی شهرستان کنگاور، از انجام اقداماتی از جمله ساخت سرویس بهداشتی، آلاچیق، خط انتقال آب و برق، محوطه سازی، سکو نشیمن و انجام طرح مطالعاتی گردشگری در این روستای گردشگری خبرداد.

وی بیان کرد: در روستای "چرمله علیا" در بخش مرکزی شهرستان سنقرو‌کلیایی که دارای حمام تاریخی و جاذبه های طبیعی از جمله آبشار پریشان است.

پاشایی با بیان اینکه روستای "ورمقان" یا ورمکان از مناطق ییلاقی مردم سنقروکلیایی است افزود: مردم روستای ورمقان به زبان کردی و لهجه کلهری صحبت می‌کنند و این روستا در قلمرو کوه‌های بلند بدر واقع شده که آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در زمستان سرد است و آبشار "گینشا پسند" یکی از زیباترین آبشارهای استان کرمانشاه در این روستا قرار گرفته است.

 شناسایی 18 روستای دیگر هدف گردشگری در استان کرمانشاه

جعفر نصوری، معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه در نشست خبری (یازدهم بهمن سالجاری) از پیگیری برای افزایش تعداد روستاهای هدف گردشگری استان خبر داد و افزود: در این زمینه 18روستا را پیشنهاد کرده‌ایم که امیدواریم همگی آنها روستای هدف گردشگری شوند.  

وی یادآور شد: در زمینه انتخاب روستاهای هدف گردشگری تعریف ما با میراث فرهنگی متفاوت است و هر چند در این زمینه از میراث کمک گرفته می‌شود، اما سخت گیری‌های بیشتری برای انتخاب روستاهای هدف گردشگری در سطح کشور اعمال می‌شود، چرا که اعتبارات ویژه‌تری برای زیرساخت‌های این روستاها از سوی بنیاد مسکن لحاظ می‌شود.

نصوری از شناسایی 18 روستای دیگر با همکاری میراث فرهنگی استان خبر داد و افزود: اسامی این تعداد روستا به بنیاد مسکن کشور ارسال شده و پس از بررسی‌ها جلسه‌ای جهت ارائه مستندات برگزار می‌شود تا در خصوص اضافه شدن این روستاها به جمع روستاهای هدف گردشگری تصمیم‌گیری شود.

گفتنی است پاتاق، زردویی، شرکان، کرم بست، توت شامی، زرده، دشه و... تعدادی از این روستاها که به عنوان هدف گردشگری معرفی شده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، فعالیت اقامتگاه های بوم گردی بخش قابل توجهی از كسب وكارهای بومی گردشگری را به خود اختصاص داده است، و ساماندهی و تجهیز این اماكن علاوه بر نقش موثر در جذب گردشگر و رونق این بخش، به اشتغال روستاییان و تقویت كسب و كارهای بومی گردشگری نیز كمک می كند.

دست‌یابی به اهداف توسعه پایدار گردشگری، نیازمند سرمایه‌گذاری ویژه در بخش گردشگری روستایی و عشایری است که این امر مهم با به رسمیت شناختن اقامتگاه‌های بوم‌گردی و توسعه آن‌ها بر اساس استانداردها و ارکان گردشگری محقق می‌شود.

whatsapp
telegram
Facebook
Twitter
Email
کپی کردن لینک

نظرات بازدیدکنندگان

Jalal
15:06 - 1401/12/27

ممنون از راهنمایی شما


نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

آخرین مطالب

پربازدیدترین ها