به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، در این روزهای پایانی اسفندماه که حال و هوای طبیعت در اکثر نقاط کرمانشاه بوی بهار گرفته است، در چشمه سارها و کناره رودخانهها بوتههای سبز و زیبای کلشک یا علفچشمه دیده میشود که داری خواص درمانی زیادی است.
این گیاه بهاری علاوه بر طعم مطبوع، خواص درمانی نیز داشته که این موضوع را اکثر کارشناسان علم تغذیه نیز تایید میکنند.
علف چشمه در برخی گویشها "آبتره"، در گویش زبان کرمانشاهی "کویز" و "کُلشک"، در گویش آذربایجان "بولاغاوتى" و به انگليسى”Watercress” گفته میشود.

سعید عباسی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد، با بیان اینکه کلشک گیاهى پایا و آبزى است، اظهار داشت: معمولا در چشمه سارها، کنار رودخانهها و گاهى در باتلاقها نیز میروید که ساقهاى خزنده دارد و از نقاط مختلف آن ریشه هاى کوچک و سفید خارج میشود.
این استاد گیاهپزشکی با بیان اینکه کلشک یک نبات طبى است، افزود: این گیاه دارویی به هضم غذا کمک کرده، در خرد کردن سنگ کلیه مفید است و همچنین در بیمارى قندخون تأثیر مثبت و شفابخش دارد.
وی گفت: از نظر ترکیبات شیمیایی وجود گلوکوزید و اسانس روغنی، مواد معدنی آهن، ید، کلسیم و ویتامینها در این گیاه یافت شده است.
عباسی تصریح کرد: گیاه کلشک از نظر ویتامین C کلسیم قویتر از سبزی "تره تیزک" و در ردیف سبزیجات غنی از ویتامین C و کلسیم قرار دارد ضمن اینکه مقدار آهن آن نیز قابل توجه است.
وی با اشاره به اینکه این گیاه تب بر و خلط آور است، ادامه داد: طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت کلشک گرم و خشک است و مصرف آن گرم کننده بدن و اشتهاآور است همچنین نفخ و باد معده را کاهش میدهد.
عباسی با بیان اینکه مصرف زیاد این گیاه باعث سودا در بدن می شود و باید احتیاط کرد، گفت: دم کرده این گیاه اثر کمتری نسبت به شکلهای سرد آن دارد، زیرا در اثر حرارت مقداری از مواد عامل آن از دست میرود، ولی در هر صورت باید توجه شود که در شکل سرد آن چون گیاه در آبهای آزاد غوطهور است احتمالا آلودگیهایی داشته باشد که ممکن است باعث عوارض وناراحتیهایی شود بنابراین باید سبزی خام آن ضدعفونی و از عدم آلوگی آن اطمینان حاصل شود.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد