به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد ، کوروش عبدی* در یادداشتی نوشت: در تاریخ بشر، اتفاقات، جنگها و انقلابهای متعددی صورت گرفته است و به مرور زمان به فراموشی و نهانخانه حافظه تاریخ سپرده شده است اما نزدیک به 14 قرن از این ماجرا و تلنگر تاریخی به بشر می گذرد که چراغ آن هنوز خاموش نشده است و راهکاری برای زندگی بشریت روشن نموده که حرارتی در وجود بشریت ایجاد نموده که خاموش نشدنی است.
ماجرای کربلا دارای درسها و عبرتهای بسیاری است که فقط در سطح اقیانوس عظیم کربلا نمانیم و به غواصی مرواریدها و مرجانهای زیبای این واقعه ظاهرا تلخ اما در حقیقیت زیبا بپردازیم و بایستی در نقطه ای بایستیم که سهم خویش را از کربلا دریافت و منتشر کنیم که به طور اجمالی در 3 موضوع به آثار و نتایج و برکات مادی و معنوی آن برای زندگی بشر امروزی می پردازیم.
اولین برداشت ما از کربلا، ایستادگی در برابر ظلم و تعدی در تمام مراتب و سطوح در اقصی نقاط عالم است و روحیه آزادگی امام حسین(ع) برای تمام انسانها مایه افتخار و استفاده است.آنجا که حضرت علی(ع)، می فرمایند: (( و لاتکن عبد غیرک و قد جعلک ا... حرا)).
دومین موضوع، امر به معروف و نهی از منکر است که متاثر از روحیه حق طلبی و آزادگی ایشان است.همه ما به این موضوع در زندگی خویش اذعان و اعتراف داریم و شاید نحوه اجرای آن موجبات ایجاد جبهه منفی و احیانا عوارض نامطلوب آن می شود و بایستی بر روی این جنبه با شرایط آن بیشتر دقت کنیم.
سومین مورد مربوط به محبت و الفت و عاطفه است که در تمام سیر مراحل حرکت آن حضرت از مدینه تا کربلا نمایان و جاری است؛ یعنی جاذبه حسینی موجب ایجاد سیلان جاذبه در زمان خویش و تمام دوران گشته و این جنبه به عنوان جذاب ترین مورد کربلا باعث محبت و دلبستگی در روابط خانوادگی، روانی، برخورد با مردم و اجتماع و... خواهد شد که امید است مسئولین با حضور بیشتر در بین مردم و گوش دادن به سخنان مردم و واقعیتهای اجتماع، راهکارهای منطقی را پیگیری کنند.
والسلام علی من اتبع الهدی
*کارشناس ارشد علوم تربیتی