به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، سرویس مدارس در ابتدای سال تحصیلی همواره به عنوان یکی از دغدغههای مهم اولیا می باشد، در واقع امر حمل و نقل دانش آموزان در تمام دنیا بر عهده شرکت های مجاز حمل و نقل و مورد تأیید شهرداری ها و بخشداری ها است. آموزش و پرورش هم باید به این مهم یعنی حمل و نقل دانش آموزان از خانه تا مدرسه و برعکس نظارت کند.
در نبود سرویس مناسب برای حمل و نقل دانشآموزان روستایی، گاهاً یک وانت یا پراید یا موتور که از روستا به شهر میرود، جابهجایی آنها را انجام میدهد که خطرآفرین است و سالانه متاسفانه شاهد حوادث تلخی از تصادف دانش آموزان در مسیر رفت و آمد مدرسه هستیم، آیا دستگاههای متولی حملونقل در زمینه تأمین سرویس مناسب برای دانشآموزان روستایی احساس مسئولیت نمیکنند!؟

فرهاد محمدی در گفتگو با مرصادنیوز، اظهار داشت: خدمات سرویس مدرسه در روستاها طبق آیین نامه حمل و نقل دانش آموزی مصوب هیئت وزیران است و به همه استانداری ها و بخشداری ابلاغ شده، که صدور پروانه فعالیت و تایید صلاحیت رانندگان آن بر عهده بخشداری ها و راهداریها است.
رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش پرورش استان کرمانشاه افزود: تاکنون از طرف بخشداری ها شرکت حمل و نقل دارای مجوزی به ما معرفی نشده و متاسفانه این مشکل سرویس روستایی همچنان مثل گذشته لاینحل باقی مانده است.
وی با تاکید بر اینکه پروانه فعالیت سرویس های مدارس روستایی باید توسط بخشداری تایید شود، تصریح کرد: مدیران مدارس حق انعقاد قرارداد با رانندگان خودروهای شخصی را ندارند.
محمدی گفت: شرکتهای حمل و نقل به دلایلی همچون مسافت طولانی و به صرفه نبودن راغب به فعالیت در این حوزه نیستند.

وی افزود: در مدارس ابتدایی روستایی با توجه به اینکه مدرسه در داخل روستا است، دانش آموزان مشکل تردد ندارند، اما مشکل ما در مدارس روستا مرکزی مقاطع متوسطه اول و دوم است.
این مسئول تصریح کرد: طبق آمار اعلام شده از بخشداری ها بخش کوزران که روستاهای پراکنده تری دارد بیشترین متقاضی سرویس مدارس روستایی و پاوه کمترین متقاضی برخورداری از سرویس را دارا است.

وی عنوان کرد: در مدارس شهری خوشبختانه مشکل سرویس مدارس وجود ندارد و شرکتهایی از طرف تاکسیرانی معرفی شده که با مدارس قرارداد منعقد کرده اند و اکنون مشغول فعالیت هستند.
محمدمهدی احمدی در گفتگو با مرصاد، اظهار داشت: با توجه به اینکه دو سال به دلیل بیماری کرونا در بحث سرویس مدارس وقفه افتاد و عملا بسیاری از کسانی که به صورت حرفه ای شغلشان سرویس دانش آموزان مدارس بود یا تغییر شغل دادند و یا از این مدار خارج شدند و متاسفانه در حال حاضر با کمبود سرویس مدارس مواجه هستیم.

رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کرمانشاه افزود: ساماندهی سرویس مدارس از طریق کارگروه ماده ۱۸ با مدیریت فرمانداران صورت می گیرد سپس مصوبات مورد نیاز برای استفاده بهینه از سرویس دانش آموزی اجرا و ابلاغ و نرخ نامه تایید و تصویب و به مناطق و نواحی ابلاغ می شود.
احمدی گفت: پس از انتخاب و شناسایی بیش از 53 شرکت، به متقاضیان سرویس مدارس فراخوان داده شد که در سامانه پایش ناوگان دانش آموزی "سپند" ثبت نام کنند.
وی با بیان اينکه سال گذشته ۵ هزار و ۵۰۰ خودرو در بحث سرویس مدارس داشتیم، ادامه داد: از مشوق هایی که برای امسال سرویس های مدارس در نظر گرفتیم کاهش هزینه سوخت است که در راستای ترغیب و تشویق رانندگان است.

احمدی گفت: داشتن معاینه فنی و بیمه خودروهایی که در سرویس دهی مدارس فعالیت میکنند، ضروری است.
وی با اشاره به اینکه سرویس مدارس روستایی در حوزه کاری بخشداریهاست، خاطر نشان کرد: مینی بوس های که در طرح سرویس مدارس در فصل جدید تحصیلی شرکت میکنند باید دارای دفترچه تردد درون شهری باشند.

وی در خصوص نرخ سرویس مدارس خاطر نشان کرد: نرخ سرویس ها -از درب منزل تا مدرسه- برای مسافت یک تا پنج کیلومتر ماهانه ۳۲۷ هزار تومان خواهد بود که برای مسافتهای بیش از پنج کیلومتر هم به ازای هر کیلومتر ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان به مبلغ فوق اضافه میشود.
احمدی نرخ تعیین شده برای خودرو مینی بوس را هم برای برای مسافت یک تا پنج کیلومتر ماهانه ۱۶۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: برای مسافتهای بیش از یک کیلومتر هم مبلغ ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان به این نرخ کرایه اضافه میشود.
وی یادآوری کرد: رانندگان و والدین متقاضی سرویس مدارس با مراجعه به مدرسه محل تحصیل دانشآموزان میتوانند از طریق شرکتهای مجاز حمل و نقل دانشآموزی، برای استفاده از سرویس مدرسه ثبت نام کنند.
احمدی خاطر نشان کرد: والدین می توانند با نصب سامانه "سپند"می توانند ورود و خروج فرزندان خود را کنترل کنند.

رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کرمانشاه همچنین به شهروندان توصیه کرد و بیان داشت: شهروندان در استفاده از سرویس مدارس از شرکتهای معتبر و طرف قرارداد با سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری استفاده کنند.
به گزارش مرصاد، بر اساس دستورالعمل اجرایی آیین نامه حمل و نقل دانشآموزان مسئولیت سرویسهای مدارس برعهده وزارت کشور است، به نظر می رسد در بودجه سالانه کشور بایستی اعتباری برای تأمین سرویس دانشآموزان روستایی در نظر گرفته شود و خانواده های روستایی نیز باید در این زمینه از دستگاههای متولی مطالبه گری کنند.
