به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، قباد محمدی در نشست خبری، اظهار داشت: در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مشکلی از نظر کمبود پزشکان در رشتههای تخصصی وجود ندارد و حتی در بیشتر شهرستانها نیز پزشکان رشتههای تخصصی حضور دارند.
وی با بیان اینکه در سالهای قبل بیماران از استان کرمانشاه حتی برای انجام یک آنژیوگرافی به پایتخت اعزام میشدند،افزود: درحال حاضر از نظر برخورداری از پزشکان فوق تخصص با مشکل مواجه هستیم.
بهگفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اکنون دو پزشک فوق تخصص جراحی داریم که یکی از آنها هفته پیش دچار آسیبدیدگی شد برهمینمبنا چند خدمات مذکور ارائه نشد.
محمدی با بیان اینکه در استان کرمانشاه پزشک فوق تخصص ریه اطفال نداریم که البته مشکلی مبتلابه در کشور است، گفت: برهمین اساس نگرانیهایی درباره کودکان مبتلابه سیاف وجود دارد.
کرمانشاه کمترین اعزام بیمار به پایتخت را دارد
وی افزود: استان کرمانشاه نسبتبه سایر استانهای کشور کمترین اعزام بیمار به پایتخت را دارد و شاید شمار اعزامها به یک اعزام در هفته برسد.
محمدی تصریح کرد: در بیشتر بیمارستانهای استان کرمانشاه دستگاه سیتیاسکن وجود دارد که پس از دوسال باید دستگاه جدید نصب شود و معمولا حدود دو تا سه هفته زمان نیاز دارد تا مجدد خدمات آن به چرخه بازگردد.
وی درباره پلمب دو داروخانه در کرمانشاه، عنوان کرد: بازرسی از این داروخانهها توسط سازمان صمت انجام شده که به دستور دادستان بهعنوان مدعیالعموم پلمب شدند و نیازی به انجام اقدامات کارشناسی توسط بازرسین معاونت غذا و دارو نبودهاست.

کمبود ۱۲۰ قلم دارو در کرمانشاه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: اکنون در استان کرمانشاه ۱۲۰ قلم کمبود دارویی وجود دارد که در هیچیک از داروخانهها موجود نیست.
بهگفته محمدی میانگین جهانی کمبودهای دارویی یک درصد است و با توجه به عرضه حدود شش هزار قلم دارو مشکل کمبود یکدرصد طبیعی است.
وی درباره فعالیت درمانگاههای شبانهروزی، افزود: این مراکز بر اساس مجوزهای دریافتی باید طی شبانهروز خدمات را ارائه کنند اما بر مبنای گزارشات دریافتی بسیاری از آنها از ساعت ۲۴ بهدلایلی چون وقوع مشکلات امنیتی طی سال قبل، کمبود پزشک یا عدم مراجعه بیمار تعطیل میشوند، درحالی که از نظر قانونی باید باز باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: در جلسات کمیسیون ماده ۲۰ معاونت درمان با موارد عدم ارائه خدمات درمانگاههای شبانهروزی طی نیمهشب و بامداد برخورد خواهدشد.
محمدی درباره ارائه خدمات به بیماران دیالیزی، تصریح کرد: بسیاری از دستگاههای دیالیز بهدلیل مشکلات اعتباری ناشی از افزایش هزینههای جاری بیمارستانها تعمیر نشدهاند.
وی افزود: سال گذشته ۱۳ میلیارد تومان صرف تأمین غذای بیماران بیمارستانی میشد که این میزان اکنون به ۲۴ میلیارد تومان رسیده و با احتساب هزینههای جاری از افزایش چشمگیر این هزینهها حکایت دارد.
۱۰۰ دستگاه دیالیز نیازمند تعمیر هستند
محمدی با بیان اینکه امسال هزینههای تجهیزات پزشکی بسیار افزایش یافته، گفت: بسیاری از تجهیزات پزشکی در بیمارستانها از جمله ۱۰۰ دستگاه دیالیز نیازمند تعمیر هستند که باید اعتبارات لازم برای آن تأمین شود.
وی افزود: ۶۰ داروخانه خاص در استان کرمانشاه دایر است که دو داروخانه ولیعصر در بلوار شهید بهشتی و داروخانه امام خمینی(ره) در خیابان بهار خط پایانی تأمین داروهای غیر بیمارستانی است که اگر دارویی در آنها یافت نشود، کمبود وجود دارد البته برخی از داروها نیز صرفا در بيمارستانها عرضه میشوند.
ویزیت روزانه ۲ هزار نفر در درمانگاه مهدیه کرمانشاه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: درمانگاه مهدیه شلوغترین مرکز درمانی سرپایی است که روزانه دو هزار نفر بهدلیل نرخ بسیار اندک ویزیت پزشک، به آنجا مراجعه میکنند.
بهگفته محمدی امکان توسعه درمانگاه مهدیه وجود ندارد و برای ساخت مکان جایگزین نیازمند تامین اعتبار هستیم البته امکان ساخت در حواشی شهر وجود دارد که بهدلیل تمرکز خدمات تشخیصی و درمانی در خیابان پارکینگ شهرداری سایر محلات مورد استقبال پزشکان قرار نمیگیرد.
پارکینگ شهرداری نقطه قوتی برای کرمانشاه است
وی افزود: پارکینگ شهرداری میتواند برای شهر کرمانشاه یک نقطه قوت تلقی شود تا جایی که در میان بیماران سایر استانهای مراجعهکننده به کرمانشاه نیز معروف است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: سویههای جدید کرونا طی دو تا سه هفته پیش به ایران وارد شد که با توجهبه شرایط اقتصادی و اجتماعی موجود تصمیمی درباره تعطیلی مدارس و واحدهای صنفی اخذ نمیشود.
محمدی با تاکید بر ضرورت انجام واکسیناسیون خاطرنشان کرد: افرادی که شش ماه از تزریق دوز قبلی واکسن آنها گذشته نسبت به تزریق دوز یادآور اقدام کنند.
وی افزود: داروهای مورد نیاز بیماران مبتلا به کرونا ذخیره شده و مشکلی از نظر تجهیزات بیمارستانی برای درمان این بیماران وجود ندارد.
افتتاح ۵۰ پروژه بهداشت و درمان در ایامالله دهه فجر
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از افتتاح و بهرهبرداری از ۵۰ پروژه بهداشتی، درمانی و آموزشی طی دهه مبارک فجر خبر داد و گفت: این پروژهها شامل خانههای بهداشت، مراکز بهداشتی، ساختمانهای آموزشی، خرید تجهیزات بیمارستانی و.. است.
محمدی درباره ضرورت نصب و استفاده از دستگاههای کارتخوان در مطبهای پزشکی، تصریح کرد: بر اساس بازرسیهای انجام شده همه مطبهای پزشکی دارای دستگاه کارتخوان هستند اما عدهای معدود برای فرار مالیاتی از دستگاه کارتخوان استفاده میکنند که از نظر قانونی تخلف است.
وی با بیان اینکه اطلاعرسانیهای لازم برای گزارش پزشکان متخلفی که درخواست پرداخت نقدی دارند، انجام شده، افزود: علاوه بر ارائه تذکر توسط دانشگاه علوم پزشکی، اداره امور مالیاتی نیز موظف است که با پزشکان متخلف برخورد کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در کمربندی غربی کرمانشاه پیشرفت فیزیکی کمی دارد و با وجود پیگیریهای استاندار قبلی همچنان فاقد سرمایهگذار است.
کرمانشاه با تکمیل پروژههای نیمه تمام تا ۲۰ سال آینده از ساخت بیمارستان بینیاز میشود
محمدی خاطرنشان کرد: شهرستانهای استان کرمانشاه از نظر برخورداری از بیمارستان بینیاز شدهاند و البته افتتاح چند پروژه نظیر بیمارستان ثلاثباباجانی، اورژانس بیمارستانی اسلامآبادغرب، فاز توسعه بیمارستان سرپلذهاب طی یکسال آینده انجام میشوند و پروژه بیمارستانی دالاهو و روانسر نیز طی دو سال به بهرهبرداری خواهند رسید که بعد از آن تا ۲۰ سال آینده در کرمانشاه نیازی به احداث بیمارستان نیست.
محمدی با تاکید بر اینکه در استان کرمانشاه با مشکل کمبود تخت بیمارستانی مواجه هستیم، گفت: بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی کمربند غربی بسیار حائز اهمیت است که در سال ۹۶ عملیات اجرایی آن آغاز شد اما بهدلیل کمبود اعتباری تنها ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با توجهبه کمبود اعتبارات دولتی درصدد جذب سرمایهگذار بخش خصوصی هستیم.
وی افزود: یکی از اقدامات خوب دولت آیتالله رئیسی تحت پوشش بیمه قراردادن ۱۰۷ بیماری خاص و صعبالعلاج است که هزینههای کمرشکنی را بر مردم تحمیل میکرد برهمینمبنا دبیرخانه بیمه سلامت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی خدمات دارویی، پرداخت وام و کمکهای بلاعوض را به این بیماران ارائه میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: با اقدام دولت افراد فاقد پوشش بیمه از خدمات بیمه سلامت برخوردار خواهندشد.
محمدی از تأخیر یکساله در پرداخت کارانه پرستاران خبر داد و تصریح کرد: علت این تأخیر هزینههای بالای بیمارستانها است بهگونهای که بیمارستانها ماهیانه ۱۴۰ میلیارد تومان درآمد و ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دارند که این هزینهها از هزینههای پرداخت حقوق جدا است درنتیجه کارانه پزشکان و پرستاران با تأخیر پرداخت میشود که البته درصدد اخذ منابعی از دولت هستیم.

پیشرفت ۱۰ درصدی پروژه بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی کرمانشاه
وی عنوان کرد: سفر رئیس جمهور به کرمانشاه در حوزه سلامت بسیار پربار بود و همه پروژههای نیمهتمام بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهغیر از پروژه بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی که کمتر از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بهتصویب رسیدند و برای تکمیل آنها یکهزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت که طی این مدت ۲۰۰ میلیارد تومان تأمین اعتبار شده و امیدواریم با تخصیص باقی منابع از سرعت اجرا کاسته نشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: بیشتر بیمارستانهای کرمانشاه مجوز پذیرش بیماران خارجی را دارند درهمین راستا بخش VIP در بیمارستانها ایجاد شدهاست.
محمدی تصریح کرد: روزانه بیماران عراقی به بیمارستانهای کرمانشاه مراجعه میکنند اما شمار این مراجعات نسبتبه مراجعهکنندگان به استانهای تهران، مشهد و شیراز بسیار کمتر است البته امکان استفاده از ظرفیت اقلیم کردستان عراق و بخش عربنشین آن برای توسعه توریسم سلامت وجود دارد.
راهاندازی پرواز مستقیم از مبدا به مقصد از ارکان اصلی توسعه توریسم سلامت است
وی با بیان اینکه راهاندازی پرواز مستقیم از مبدا به مقصد از ارکان اصلی توسعه توریسم سلامت است، افزود: عمدتا بیماران عراقی با پرواز به مقاصد تهران و مشهد سفر میکنند زیرا تردد بهوسیله هواپیما برای بیماران نیازمند به اعمال جراحی راحتتر است برهمینمبنا بیماران نیازمند بستری در بیمارستانها کمتر به کرمانشاه مراجعه میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اعلام اینکه تعرفههای درمانی بیماران خارجی سه تا پنج برابر بیماران ایرانی است، گفت: در صورتی که موانع گردشگری سلامت برطرف شود، کمک بزرگی به توسعه استان خواهد شد.
محمدی درباره آخرین پیگیریهای داروخانه هلال احمر، خاطرنشان کرد: مدارک داروخانه مذکور به سازمان غذا و دارو ارسال شد و اکنون نیازمند انجام پیگیری ازسوی جمعیت هلال احمر است .
عدم امکان راهاندازی مرکز پیوند قلب کرمانشاه بهدلیل نبود فوق تخصص بازتوانی قلب
وی با اشاره به آخرین وضعیت راهاندازی مرکز پیوند قلب و ریه دراستان کرمانشاه، عنوان کرد: تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی مرکز پیوند قلب در بیمارستان امام علی(ع) خریداری شده و ازنظر نیروی انسانی متخصص نیز علاوه بر جراح قلب و جراح عروق باید پزشک فوق تخصص بازتوانی قلب داشته باشیم که امیدواریم یکی از پزشکان، داوطلب تحصیل دراین رشته شود و درباره راهاندازی مرکز پیوند کبد نیز اوضاع همینگونه است.
محمدی درباره فعالیت برخی از پزشکان استان کرمانشاه در کشورهای خارجی، گفت: برخی از پزشکان چند روز در ماه مرخصی میگیرند و در بیمارستان کشورهای همسایه اعمال جراحی را انجام میدهند.
برخی پزشکان در کشورهای همسایه با ۳ روز کار، معادل ۵ ماه حقوق خود را دریافت میکنند
وی نیروی انسانی زبده را مهمترین سرمایه دانست و با تاکید بر ضرورت قدردانی از این سرمایهها، افزود: دریافتی برخی پزشکان متخصص طی دو تا سه روز در کشور عراق به میزان پنج ماه حقوقی پرداختی ازسوی دانشگاه علوم پزشکی است که آن هم با تاخیر یکساله پرداخت میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: یکی از مشکلات موجود در سیستم سلامت، تفاوت در تعرفهها و دستمزد پزشکان در بخش دولتی و خصوصی است که البته در بخش دولتی با یک سال تاخیر نیز پرداخت میشود و در این راستا مکاتبات فراوانی با وزارت بهداشت، نمایندگان مجلس و رئیس جمهور انجام شده تا طبق سیاستهای کلی نظام سلامت که توسط رهبر انقلاب ابلاغ شده، تفاوت تعرفه ها دربخش دولتی و خصوصی حذف و فرانشیز بهم نزدیک شود زیرا وجود این شکاف سبب بی انگیزگی در افراد میشود.
کسب رتبه اول توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در جشنواره رازی
محمدی درباره توفیقات کرمانشاه در جشنواره رازی بهعنوان بزرگترین جشنواره تحقیقات و فناوری کشور، گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این جشنواره که باحضور رئیس جمهور، وزیر علوم، وزیر بهداشت و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، در میان دانشگاههای تیپ دو موفق به کسب رتبه اول شد همچنین در حوزه فناوری میان همه دانشگاهها رتبه سوم را کسب کرد و البته در حوزه تحقیقات دانشجویی نیز رتبه اول را بدست آورد.
وی همچنین درباره بازرسی از مراکز درمانی استان کرمانشاه، عنوان کرد: سه هزار مطب، درمانگاه، آزمایشگاه و رادیولوژی در استان کرمانشاه وجود دارد در حالی که شمار تیمهای بازرسی دانشگاه علوم پزشکی به سه تیم میرسد.
بیمارستان محمد کرمانشاهی امسال بحرانیترین سال خود را گذراند
محمدی با اشاره به مشکلات بیمارستان محمد کرمانشاهی، خاطرنشان کرد: بیمارستان محمد کرمانشاهی از بدو تاسیس تاکنون بحرانی ترین سال را گذرانده است تا جایی که با وجود ظرفیت 154 تخت بیمارستانی از مهر ماه 230 کودک بستری داشته است.
وی با بیان اینکه مجبور شدیم که از ظرفیت راهرو بیمارستان محمد کرمانشاهی برای بستری بیماران استفاده کنیم که البته استاندارد نیست، افزود: ده تخت بیمارستانی از هر یک از بیمارستانهای کرمانشاه به این بیمارستان انتقال داده شده همچنین 30 تخت در بیمارستان امام رضا(ع) برای بستری اطفال اختصاص یافته است.
محمدی از بهکارگیری متخصصین اطفال شهرستانهای کرمانشاه در بیمارستان محمد کرمانشاهی خبر داد و گفت: اورژانس بیمارستان محمد کرمانشاهی برای این وضعیت طراحی نشده برهمین اساس نقشه توسعه آن در چهار طبقه و در متراژ یک هزار و 200 مترمربع آماده شده که براساس آن دو طبقه به اورژانس اختصاص داده شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: مدارک لازم طرح توسعه بیمارستان محمد کرمانشاهی برای اخذ مجوز به شهرداری ارسال شده اما بهدلیل آماده نبودن سند این بیمارستان، امکان صدور مجوز ساخت از سوی شهرداری وجود ندارد.
محمدی با تاکید بر اینکه شمار اطفال بستری شده بیسابقه بوده، خاطرنشان کرد: ممکن است در سال آینده هم شاهد شیوع موج آنفلوانزا میان کودکان باشیم برهمین اساس درصدد افزودن فضای دو برابری به مساحت اورژانس بیمارستان محمد کرمانشاهی هستیم.
انتهای پیام/