مرصاد نیوز: اولین و مشهور ترین هنر معماری آسیا با قدمتی بیش از ۴۵۰۰ سال، امروز در اثر بی توجهی مسئولان در حال نابودی است.
به گزارش مرصاد و به نقل از بازی دراز، چند روز پیش نوشته ایی را در خصوص طاق گرا و کم توجهی مسئولان به این آثار تاریخی منتشر کردیم، زمانی که به قدمت و اهمیت اثر تاریخی کتیبه ی آنوبانی نی فکرکنید، اوج بی مهری را می توان در خصوص این اثر تاریخی با تمام وجود احساس کرد.
این اثر تاریخی اولین هنر معماری در آسیا است و قدمت آن به حدود ۴۵۰۰ سال پیش به دوران پادشاهی لولوبی ها بر می گردد، شهرستان سرپل ذهاب به واسطه ی همین اثر تاریخی به عنوان هشتمین شهر باستانی دنیا مشهور شده است.
این کتیبه در ضلع شمال شرقی بر سینه ی کوه همیشه استوار زاگرس حکاکی شده است که غبار فراموشی و بی توجهی به آن این اثر را در حال نابودی قرار داده و آن را به دست فراموشی سپرده است.
ارزش و اهمیت این کتیبه تا اندازه ایی است که داریوش هخامنشی ۲۰۰۰ سال بعد از حک این اثر با الهام گرفتن از آن کتیبه ی بیستون را خلق کرد.
اگر به عکسهای قدیمی این اثر که حکاکی آن کامل تر بوده است و فرسودگی کمتری دارد نگاه کرده باشید این تصویری از آنوبانی نی پادشاه مقتدر لولوبی ها را نشان می دهد که ۸ پادشاه مقتدر غربی را به زنجیر کشانده است ولی امروز شاهد به زنجیر کشیدن خود در برابر بی توجهی مسئولان می باشد که کم کم دارد در برابر بی توجهی زمانه به زانو در می آید.
برای دیدن این اثر باید به مدرسه ۱۷ شهریور شهرستان رفت ، مدرسه ایی که از سال ۱۳۴۲ ساخته شده است و دانش آموزان در کنار مهمترین اثر تاریخی درس می آموزند و دریغ از کمترین اطلاعاتی در خصوص این اثر، و مدیران آموزشی به هیچ وجه اجازه تخریب مدرسه را نمی دهند مگر اینکه میراث فرهنگی زمینی را برای ساخت یک مدرسه جدید برای آنها در نظر بگیرد.
جالب اینجاست در طول سال شاید چند بازدید کننده خارجی برای تماشای این اثر به شهرستان بیایند ولی شاید بیشتر مردم این دیار حتی نمی دانند چنین اثری در این شهرستان وجود دارد و اگر هم کسانی نامش را شنیده اند بخواهند به تماشای آن بروند، با حصاری زنجیر شده و قفلی بزرگ برخورد می کنند و تابلویی که نوشته های روی آن هم شبیه یک آثار باستانی شده است و به سختی می توان چیزی را خواند.
چرا مسئولان میراث فرهنگی استان و شهرستان نسبت به این آثار با ارزش بی محبتی می کنند برای همه ی ما سوال است.
عکسهای زیر گویای همه ی مطالب است و شاید دیگر نیازی به درد دل بیشتر نباشد…
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد