مرصادنیوز: پس از تقریبا سه هفته تعطیلات تابستانی مجلس ها تمام شد و این کوچ قریب به یک ماهه از بهارستان در آستانه پاییز بازهم درمیان برخی رسانه ها حرف و حدیث هایی را به وجود آورد که بودن یا نبودن این تعطیلات را به چلش می کشید.
سرویس سیاسی پایگاه خبری مرصاد/ پس از تقریبا سه هفته تعطیلات تابستانی مجلس ها تمام شد. روزهایی که در سالهای گذشته هم برخی از جلسات مجلس را برای بودن یا نبودنش به خود اختصاص داد.
موضوعی که همواره واکنش های متعددی را از شوی نماینگان مجلس به همراه داشته است و سابققه طرح در صحن علنی مجلس را هم دارد. یعنی تعطیلات تابستانی حدودا یک ماهه نمایندگان آری یا نه...
واکنش هایی که گه گاه آنقدر متضاد هستند که تعجب هر مخاطب یا شنونده ای را بر می انگیزد. سال 91 یک بود که همین نمایندگان مجلس تمام دغدغه شان تبدیل شده بود به تعطیلات زیاد کشور در طول سال و کم شدن ساعت کاری و بهره وری و چیزهایی شبیه به این.
این دغدغه بود که تعدادی از نمایندگان را مجاب کرد در مورد حذف تعطیلات تاسوعا و روز شهادت امام رضا (ع) فکر کنند و آ را به رای بگذارند. موضوعی که با گسترش اعتراض های مردمی و علما و روحانیون کشور از دستور کار نمایندگان خارج شد.
این تصمیم در شرایطی مطرح می شود که همین نمایندگان دغدغه مند برای زیاد بودن تعطیلات که حتی تعطیلی روز تاسوعا را می خواستند حذف کنند که مبادا بهره وری در کشور کاهش پیدا کند، چندین روز (بیش از سه هفته) را به تعطیلات تابستانی می روند.
سال گذشته بود که همین عنوان تعطیلات تابستانی توسط تعدادی ازنمایندگان مجلس به رای گذاشته شد تا دیگر چیزی تحت عنوان تعطیلات یک ماهه برای نمایندگان وجود نداشته باشد که البته مجلسی ها به حذف تعطیلات خود رای منفی دانند.
تعدادی از نمایندگان معتقد بودند که تعطیلات یک ماهه برای نمایندگان معنی ندارد و آنها از روزهای تعطیلی خود برای سرکشی به حوزه انتخابیه خود بهره می برند و اصولا نمی توانند تعطیل باشند.
موافقان و مخالفان حذف تعطیلات تابستانی مجلس چه می گویند؟
- نمایندگان مثل تمام کارکنان نظام تنها یک ماه مرخصی باید داشته باشند
یکی از نمایندگان مجلس در آن روزها به عنوان مخالف تعطیلات 30 روزه تابستانی مجلس به توضیح لزوم آن پرداخت و گفت: ماده 84 آییننامه داخلی مجلس دو بخش دارد که در بخش اول این ماده به نمایندگان اجازه داده میشود تا هر سال و در فصل تابستان یک ماه به تعطیلات بروند و صراحتاً این جمله قید شده است که مجلس یک ماه برای تعطیلات تابستانی تعطیل میشود.
رسایی با بیان اینکه در ادامه این ماده نیز بحث سرکشی و پیگیری وظایف نمایندگی آمده است، افزود: در این طرح یک فوریتی درخواست کردهایم که این تعطیلات تابستانی از آییننامه حذف شود و این فرصت یک ماهه در بحث سرکشی و رسیدگی به حوزههای انتخابیه سرشکن شود.
تعطیلات تابستانی مربوط به قبل از انقلاب است
به گفته نماینده مردم تهران در مجلس این ماده آییننامه را نمایندگان مجلس نهم تصویب نکردهاند و این ماده و این تعطیلی تابستانه از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است و همچنان استمرار پیدا کرده و در قوانین پس از انقلاب نیز آمده است. همچنین ماده 85 آییننامه میگوید که نمایندگان مجلس مثل تمام کارکنان نظام جمهوری اسلامی یک ماه مرخصی خود را نیز دارند.
برخی از نماینده ها می خواهند با حذف تعطیلات برای خود تبلیغ کنند
یکی از نمایندگان مخالف حذف تعطیلات 30 روزه نماینده ارومیه است.
قاضی پور در دفاع خود با بیان اینکه ما به مرخصی نمیرویم و در مدت تعطیلات نیز به نقاط روستایی حوزه انتخابیه خود سرکشی میکنیم، تصریح کرد: ما در تهران خیلی راحت هستیم، در مجلس راحتیم، سر موقع غذا میخوریم و سر موقع کار میکنیم، بنابراین شما برادران عزیز در کمیسیون حضور داشته باشید، در صحن علنی حضور فعال داشته باشید، تأخیر نداشته باشید، همین کفایت میکند.
این نماینده مجلس ادامه داد: رفتن نمایندگان مجلس به مرخصی اسمش مرخصی است، در واقع مأموریت است؛ نمایندگانی که زحمت میکشند خودشان میدانند که مرخصی اصلاً معنایی ندارد چرا که ما نمایندگان شهرستانی باید در شهرستان خود حضور داشته باشیم و اگر یک روز موبایل ما خاموش باشد باید به صدها نفر پاسخگو باشیم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه حرف زدن از حذف تعطیلات یک طرح تبلیغاتی برای تعداد اندکی از نمایندگان است و بنابراین نباید به چنین طرحی رأی مثبت داد، گفت: اجازه دهید تا نمایندگان به حوزههای انتخابیه خود سرکشی کنند و با مردم، کشاورزان، روستاییان و مسئولان شهری خود دیدار داشته باشند و کارهای نمایندگی خود را انجام دهند.
اما علی لاریجانی رئیس مجلس هم معتقد است که این تعطیلات باید در زمان هایی که برای سرکشی به حوزه انتخابیه معین شده سر شکن شود.
او می گوید: در این ایام که اسمش تعطیلات تابستانه است اغلب نمایندگان کار سرکشی به حوزه انتخابیه را انجام میدهند بنابراین وقتی که نمایندگان چنین اقدامی انجام میدهند پس چرا عنوان تعطیلات تابستانی را یدک بکشند، وقتی نمایندگان برای سرکشی به مناطق خود میروند پس میتوان این یک ماه را هم جزو مواردی گذاشت که نمایندگان به حوزه انتخابیه میروند.
سال گذشته با همه حرف و حدیث هایی که برای این تعطیلات 30 روزه مجلس به وجود آمد اما نمایندگان به حذف تعطیلات خود رای ندادند و تصمیم گرفتند همچنان به تعطیلات تابستانی بروند.
در سال جاری نیز وقتی که بیش از 20 روز از تعطیلی مجلس گذشت باز هم زمزمه هایی در انتقاد از این تعطیلی طولانی مدت مجلس به گوش رسید اما ظاهرا همچنان نمایندگان مجلس بر این تعطیلات نظر مساعد دارند.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد