مرصاد نیوز: پس از پایان این سفر روحانی به نیویورک بحثی مطرح می شود که دستاورد دومین حضور حسن روحانی در سازمان ملل متحد چه بود و در این سفر چه چیزی عاید ایران شد.
به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی مرصاد، حجت الاسلام حسن روحانی صبح روز یکشنبه نیویورک را به مقصد آستاراخان روسیه ترک کرد تا به دومین حضور خود در نیویورک برای شرکت در نشست سازمان ملل متحد پایان دهد.
بعد از پایان این سفر بحثی مطرح می شود که دستاورد دومین حضور حسن روحانی در سازمان ملل متحد چه بود و در این سفر چه چیزی عاید ایران شد.
برای بررسی این سفر می بایست به مهم ترین دیدار ها و سخنرانی هایی که روحانی در نیویورک داشت نگاهی انداخت. دیدار های رئیس جمهوری با روسای جمهور کشورها، رفتارهای خارج از عرف و توهین آمیز روسای برخی از کشورها، سخنرانی آنان در صحن سازمان ملل و در حاشیه آن از جمله مباحثی است که بایستی به آن توجه جدی داشت.
کامرون و پای درازش در دیدار با روحانی
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در دیدار خود با روحانی که به عنوان بالاترین سطح دیدار سیاسیون دو کشور پس از انقلاب اسلامی محسوب می شد، پای خود را روی پای دیگرش انداخت.
این رفتار در تعاریف زبان بدن سیاسیون بین المللی گاهی بی احترامی محسوب می شود به طوری که تقریبا اکثریت سیاست مداران در سطح جهان از این مسئله آْگاهی دارند.
البته این مسئله همیشه توهین محسوب نشده اما مشخص است که در بررسی رفتار دولت انگلستان با ایران هدف کامرون چیزی جز این نبوده است.
در این میان دیده می شود روحانی واکنشی به این مسئله نشان نمی دهد و تنها فردی که از میان هیات ایران واکنش نشان می دهد و طرز نشستن خود را مانند کامرون می کند، ظریف وزیر امور خارجه است.
توهین کامرون به ایرانیان به فاصله چند ساعت پس از دیدار با روحانی
هنوز چند ساعت از دیدار مقامات ارشد ایرانی و انگلیسی نگذشته بود که انگلیسی ها رفتار خود در دیدار با روحانی را ادامه داده و توهین را به کل ایرانیان نسبت دادند.
کامرون در سخنانی مدعی شد: ما با ایران اختلاف نظرات شدیدی داریم. حمایت ایران از سازمانهای تروریستی، برنامه اتمیاش تهدیدی برای مردم ایران است. تمامی این مسائل باید تغییر کند.
کامرون زمانی ایران را حامی سازمان های تروریستی می خواند که خود یکی از اصلی ترین حمایت کنندگان تروریسم در منطقه است و ایران در خط مقدم مبارزه با تروریست ها قرار دارد.
البته نخست وزیر انگلستان در قسمتی دیگر از سخنان خود از ایران طلب همکاری برای مبارزه با داعش که متولد شده از حمایت های کشورهای غربی نظیر انگلستان است را می کند.
دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس همچنین گفت: ایران میتواند به شکست دادن داعش کمک کند.
دیوید کامرون در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: انگلیس با ایران اختلاف نظرات شدیدی دارد اما باید به تهران این شانس داده شود تا نشان دهد میتواند بخشی از راه حل باشد نه بخشی از مشکل.
وی افزود: رهبران ایران میتوانند در شکست تهدید داعش کمک کنند. آنها میتوانند به تضمین یک عراق باثبات تر و جامع تر و یک سوریه باثبات تر و جامع تر کمک کنند و اگر رهبران ایران آماده چنین کاری هستند باید از مشارکت آنها استقبال کنیم.
لغو دیدار وزیران امور خارجه ایران و 5+1
فابیوس که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در جمع خبرنگاران سخن می گفت، بیان داشت: هم اکنون، پیشرفت قابل توجهی اتفاق نیافتاده است.
وی افزود: ما مجددا دیدارهایی خواهیم داشت و بسیار متاسفیم که پیشرفتی حاصل نشده است.
فابیوس اضافه کرد: هدف از توافق حصول اطمینان از آن است که ایران تحت هیچ شرایطی به سلاح هسته ای دست پیدا نکند.
وی گفت: ما باید در مورد راکتور اراک و سانتریفیوژها مذاکره کنیم. اگر ایران از تولید سلاح هسته ای چشم پبوشد، دیگر نیازی به این تعداد سانتریفیوژ ندارد.
فاببوس افزود: احتمال توافق بر روی اراک وجود دارد اما در مورد مسائل دیگر پیشرفتی اتفاق نیافتاده است.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد