سرویس: استان کرمانشاه کد خبر: 266302 22:10 - 1395/01/29

یک جراح و متخصص قلب و عروق:

طپش قلب یک عکس العمل طبیعی نسبت به تب است

طپش قلب یک عکس العمل طبیعی نسبت به تب است

مرصادنیوز: جراح و متخصص قلب و عروق گفت: هنگام تب، فرد دچار طپش قلب می شود اما اگر این طپش قلب خیلی بیشتر از حد انتظار باشد، زمینه بیماری قلبی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد معصومعلی معصومی متخصص قلب و عروق در مورد تپش قلب هنگامی که فرد دچار تب شده است، به  شهد شفا گفت: عمومأ هر فردی که  دچار تب شود، به نسبت افزایش درجه بدنش دچار طپش قلب می شود و در واقع عکس العمل طبیعی تب، افزایش تعداد ضربان قلب است و این مسئله لازمه پاسخ جبرانی تب است.

 

وی افزود: در افراد بالغ ممکن است به دنبال تب، لرز نیز اتفاق بیفتد که نشانه ورود میکروب در خون است که این حالت را باکتریمی، یا ورود باکتری در خون می نامند، البتّه باید در نظر داشت که موضوع باکتریمی با سپتی سمی متفاوت است.

 

 این متخصص ادامه داد: نکته مهم این است که آیا این افزایش در ضربانات قلب در حد معمول و نسبت  متعادلی با درجه تب دارد و یا اینکه در زمینه بیماری قلبی است، که در این صورت طپش قلب خیلی بیشتر از حد انتظار است.

 

معصومی اظهار داشت: یکی از وظایف ما این است که بیماری را از حالت طبیعی تشخیص دهیم، اگر یک بیماری قلبی بدون علامت وجود داشته باشد، بدیهی است که در هنگام تب میزان طپش قلب و ضربان قلب بیمار بیش از حد متعارف بالا می رود در اینجاست که پزشک با معاینه بالینی و آزمایشات لازم می تواند آن را تشخیص دهد.

 

 طپش قلب یک عکس العمل طبیعی به تب است

 

وی تاکید کرد: عموماً طپش قلب یک عکس العمل طبیعی به تب است و اگر رگ های دست و پا برآمده شدند، تصور ما این است که شاید به علت بر افروخته شدن پوست، که باز هم یک مکانیسم جبرانی برای پایین آمدن درجه حرارت در هنگام تب است، رگ ها برجسته تر شده اند.

 

 کبود شدن دست و پا ممکن است نشانه بیماری قلبی باشد

 

 این متخصص یاد آوری کرد: اگر دست و پا کبود شود ممکن است نشانه بیماری قلبی باشد، امّا در مورد  باکتریمی لازم است بدانید که باکتری فقط به صورت گذرا وارد خون می شود و معمولاً با دخالت عوامل دفاعی بدن به سرعت این باکتری ها نابود می شوند.

 

وی ادامه داد: درحالی که در سپتی سمی میکروب های بیماری زا پس از این که از محل شروع عفونت و با غلبه بر تمام عوامل دفاعی، وارد گردش خون می شوند، سموم خود را در بدن پخش می کنند و بیمار را در یک وضعیّت کشنده قرار می دهند که اگر با دقت و حدّاکثر دارو های مورد نیاز تحت درمان قرار نگیرد، بیمار را از بین می برد.

 

 معصومی بیان کرد: باکتریمی یک وضعیّت معمولی است که به طور مکرر در بسیاری از افراد اتفاق می افتد، در این حالت فقط در بیمارانی که دچار بیماری دریچه ای قلب و یا بیماری مادر زادی درمان نشده قلب هستند، اتفاق می افتد.

 

این متخصص اظهار داشت: در حین این باکتریمی، ممکن است میکروب ها بر روی دریچه بیمار مستقر شده و موجب عفونت داخل قلبی بشود، به همین دلیل گفته می شود که در افراد مبتلا به بیماری های دریچه ای و بیماری های مادر زادی قلب ، در هنگام عفونت باید به دقت در مان صورت پذیرد تا موجب عفونت داخل قلبی نشود.

whatsapp
telegram
Facebook
Twitter
Email
کپی کردن لینک

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

پربازدیدترین ها