به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، عید فطر روز اول ماه شوال است. پایان یک ماه روزهداری ماه رمضان و از مهمترین اعیاد مسلمانان است. در این روز، روزه گرفتن حرام و پرداخت زکات فطره بر مسلمانان واجب است.
در روایات روز عید فطر، روز پاداش نیکوکاران و آمرزش گناهان معرفی شده است. در عظمت و بزرگی این عید همین بس که در قنوت این نماز آمده: «… روزی که آن را عید مسلمانان و ثمره و ذخیره و شرافت پیامبر اکرم (ص) قرار دادی…»
ماه رمضان بهترین فرصت برای تغییر سبک زندگی، ماه سیر و سلوک بندگی است و بندگان مؤمن تلاش میکنند تا با آماده سازی خود مقدراتشان را در شبهای قدر رقم بزنند وعید سعید فطر شکرگزاری و ستایش خداوند است.
اولین و مهمترین علت سفارش ائمه به گرامیداشت عید فطر برمی گردد به وحدت مسلمانان. امام رضا (ع) فرمود: روز عید فطر، از آن جهت عید قرار داده شده است که مسلمانان، اجتماعی داشته باشند که در آن روز گرد هم آیند و برای خدا بیرون آیند و او را بر نعمتهایی که به آنان داده شده است، بستایند.
واژه "عید" به معنی رجوع و برگشتن است و در فرهنگ دینی، روزی است که انسان در آن، گناه و معصیتی مرتکب نشود؛ "فطر" به معنای آفرینش، ابداع و سرشت و صفتی است که هر موجود در آغاز خلقتش داراست و از این رو میتوان عید فطر را به معنای بازگشت انسان به فطرت الهی خویش دانست.
البته معنای ظاهری کلمه «فِطر» به معنای روزه نبودن است که از ریشه فَطر به معنای شکافتن، گرفته شده است .
عید سعید فطر، عید اجتماع و وحدت مسلمانان است که پس از یک ماه عبادت خالصانه به درگاه خداوند، عید فطر، تجلی اوج یک ماه بندگی، رهایی از بند معاصی و شکرگزاری به درگاه احدیت است.
شکوه و عظمت نماز عید سعید فطر در جامعه اسلامی باعث یک نوع تجلی عاشقانه است که وحدت مسلمانان کلمه اسلامی در این روز شکل میگیرد.
آری رمضان ماه مسابقه بین بندگان برای نزدیک شدن به خداست و عید فطر نتیجه این مسابقه را اعلام می کنند. حقیقت عید فطر محصول ماه مبارک رمضان است. این ضیافة الله، آن لقاء الله را در بر دارد و عظمت از آن ماه شوال نیست، بلکه عظمت از آن ماه مبارک رمضان است که نتیجه یک ماهه را در روز عید مىدهند.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد