به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، کسانی که نسبت به سلامتی خانواده خود حساسیت بیشتری دارند به دنبال محصولات ارگانیک هستند، در میان محصولات غذایی مختلف گوشت مرغ ارگانیک یکی از محصولات پر طرفدار در میان مصرف کنندگان است.
آیا واقعا مرغ ارگانیک در استان یا در کشور ما تولید می شود؟!

نادر پرور در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: مرغ ارگانیک به معنای این است که در دوره پرورش از هیچ نوع ماده شیمیایی و دارویی استفاده نشود و ما در کشور واحد تولید مرغ ارگانیک نداریم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه مرغ سبز داریم، افزود: مرغ سبز، مرغی است که در طول پرورش از آنتی بیوتیک استفاده نشده است. وی ادامه داد: در حال حاضر واحد تولید مرغ سبز در استان نداریم و از شمال کشور وارد استان می شود.
پرور گفت: هم اکنون 574 واحد مرغداری فعال با تولید 10 میلیون قطعه در هر دوره داریم.

وی در بخش دیگری از سخنانش سویا و ذرت ۲ خوراک اصلی و مهم مرغداریهای گوشتی عنوان کرد و گفت: ۹۰ درصد سویا و ۸۰ درصد ذرت مورد نیاز مرغداریها از خارج از کشور تامین میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه طول دوره تولید مرغداری ها چهار ماهه است، افزود: میزان جوجه ریزی از ابتدای مرداد سالجاری تا کنون در واحدهای مرغداری استان نسبت به مدت مشابه ماه قبل ۱۵ درصد رشد داشته است.
وی تحویل مقدار قابل توجه نهاده مرغداران با ارز ترجیحی را علت افزایش جوجه ریزی در واحدهای استان عنوان کرد.
پرور با اشاره به ثبت ۹۸۵ هزار و ۸۴۶ قطعه جوجه در ۵۱ واحد استان، تصریح کرد: این میزان نسبت به ماه قبل با تعداد ۸۴۶ هزار و ۴۳۵ قطعه حدود ۱۵ درصد رشد را نشان می دهد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بیان کرد: در صنعت مرغداری گوشتی استان حدود ۲۷۰۰ نفر بصورت مستقیم و ۴۰۰۰ نفر بصورت غیرمستقیم مشغول فعالیت هستند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان جهادکشاورزی استان با همکاری بانک کشاورزی نسبت به پرداخت تسهیلات طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها و نیز پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش برای تامین نقدینگی مورد نیاز مرغداران از محل بند الف تبصره ۱۸ به منظور تشویق صاحبان واحدهای مرغداری اقدام کرده است.
مهتاب اکیا در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: مرغ سبز همان مرغ بدون آنتی بیوتیک است. یعنی مرغی که به آن انواع داروهای آنتی بیوتیک داده نشده است.

این کارشناس ارشد علوم دامی افزود: مرغ سبز در طول دوره پرورش ۳ بار به وسیله سازمان دامپزشکی کشور آزمایش میشوند. اگر نتایج آزمایش ها نشان دهد که در هر سه نوبت آزمایش بدن مرغها فاقد داروهای آنتی بیوتیک ها است، به شرکت تولیدی مجوز عرضه محصول با عنوان مرغ سبز داده خواهد شد.
وی ادامه داد: ولی اگر وجود هرگونه آنتی بیوتیک یا پودرهای افزودنی به دانه (داروهای ضد کوکسی دیوز) در بدن این مرغها ثابت شود نشان مرغ سبز برای فروش از آنها پس گرفته خواهد شد.
این دانش آموخته علوم دامی گفت: به هیچ وجه مرغ ارگانیک تولید نمی شود چون شرایط تولید وجود ندارد؛ از جمله اینکه برای ارگانیک بودن نباید در طور دوره پرورش مرغدار به مرغ ها واکسن بزند اما همه مرغداری ها الان مرغ ها را واکسینه می کنند.
وی گفت: به هر حال مرغهای سبز نسبت به مرغهای معمولی و رایج در بازار سالمتر هستند.

به گزارش مرصاد، سیستمهای فشرده تولیدی امروز، کیفیت و سلامت محصولات غذایی را فدای کمیت و تولید بیشتر به هر قیمتی کردهاند و کمتر پیش میآید که مردم لذت خوردن غذاهای طبیعی و محلی را به دست آورند.
بنابر این طبق نظر کارشناسان و متولیان امور دام در حال حاضر در کشور تولید مرغ ارگانیک وجود ندارد و فقط مرغ سبز است که تولید می شود. به همین دلیل نباید این تلقی شایع و اشتباه را داشت که مرغ سبز همان مرغ ارگانیک است.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد