سرویس: بازارواقتصاد کد خبر: 432855 01:08 - 1402/01/08

یک استاد دانشگاه در گفتگو با مرصاد:

«تولید»، اصل و اساس رشد اقتصادی کشور است

«تولید»، اصل و اساس رشد اقتصادی کشور است

مرصاد نیوز: یک استاد دانشگاه گفت: «تولید» اصل و اساس رشد اقتصادی یک کشور است یعنی بدون رشد تولید رشد اقتصادی در یک کشور صورت نمی‌گیرد.

 نصرالله شفیعی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد، ضمن تبریک سال نو و حلول ماه مبارک رمضان اظهار داشت: شعار امسال که در پیام نوروزی مقام معظم رهبری تحت عنوان مهار تورم و رشد تولید مطرح شد به این مسئله اشاره دارد که امسال هم همچون سال‌های گذشته یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دغدغه‌های مقام معظم رهبری مسئله اقتصاد است.

این استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: علی‌رغم اینکه در کشور ما مسائل مختلف و متنوعی وجود دارد ولی شواهد نشان می‌دهد که اگر مسئله اقتصاد حل نشود بسیاری از مسائل دیگر نیز حل نخواهد شد بنابراین تاکید مقام معظم رهبری از سال‌ها پیش یعنی از سال ۱۳۸۷ تاکنون در مسائل اقتصادی بیانگر این است که دولت مردان، دست اندرکاران و همه تاثیر گذاران اقتصادی باید به مسئله اقتصاد نگاه ویژه‌ای داشته باشند.

وی گفت: آنچه که مقام معظم رهبری تاکید ویژه داشته بحث مهار تورم است تورم اکنون به عنوان یکی از معضلات معیشتی مردم مطرح است که در دولت دوازدهم تقریباً ۵۹ درصد بوده البته در دولت فعلی تلاش بسیاری شد که میزان تورم کاهش پیدا کند ولی با یک سری برنامه‌هایی که دشمنان ایجاد کردند از جمله اغتشاشاتی که در پاییز ۱۴۰۱ اتفاق افتاد و همچنین جنگ ارزی شدیدی که دشمن و در راس آن آمریکا راه اندازی کرد باعث شد که دولت در کنترل مهار تورم دچار مشکل شود.

شفیعی ادامه داد: در این برهه بر مردم فشار اقتصادی وارد شد، «تورم» قدرت خرید مردم را پایین آورد آرامش اقتصادی را از مردم گرفت و برنامه‌ریزی‌های اقتصادی را هم دچار تزلزل کرد یعنی تورم عوارض بسیار زیادی دارد.

وی تصریح کرد: اگر قرار است دولتی در امور اقتصادی موفق باشد یکی از مهمترین وظایف این است که تورم را مهار کند و هرچه بیشتر آن را کاهش دهد و به یک درصد منطقی و قابل قبولی برساند؛ تورمی که اکنون در کشور وجود دارد این تورم به اصطلاح منطقی و قابل قبول نیست چرا که فشار مضاعفی بر دوش مردم طبقه متوسط و پایین جامعه وجود دارد.

این استاد دانشگاه افزود: افرادی که حقوق ثابت و درآمد مشخصی ندارند در تنگنای معیشتی قرار گرفته اند. لذا این وظیفه دولت است که در کنار مردم برای مهار تورم برنامه رشد تولید هم داشته باشد طبیعتا اگر قرار باشد تورم مهار شود یک سری زمینه‌سازی‌ها وجود دارد زمینه‌سازی رشد و تولید است یعنی به عبارتی این‌ها ارتباط متقابل با یکدیگر دارند.

وی گفت: «تولید» اصل و اساس رشد اقتصادی یک کشور است یعنی بدون رشد تولید رشد اقتصادی در یک کشور صورت نمی‌گیرد بنابراین باید تمام عوامل اثر گذار در تولید دست به دست هم بدهند و زمینه رشد و تولید را فراهم کنند.

شفیعی با اشاره به اقدامات دولت خاطرنشان کرد: دولت همانطور که در سال گذشته اقدامات بسیار موثری انجام داد کارخانه‌های نیمه تعطیل و تعطیل را که مربوط به سالهای گذشته بود آن‌ها را فعال کرد از شرکت‌های دانش‌بنیان که نقش بسیار موثری در رشد تولید دارند حمایت ویژه بکنند چرا که شرکت‌های دانش بنیان متعلق به نخبگان هستند و می‌تواند بسیار موثر باشد و درراه اندازی کارخانجات جدید موثر باشد و به اشتغال‌زایی کمک کند.

وی افزود: به عبارتی وقتی اشتغال‌زایی در کشور وجود داشته باشد طبیعتاً به رشد اقتصادی می‌تواند کمک کند، مشکلات اقتصادی مردم که ناشی از بیکاری است باید حل و فصل شود خوب در این بین باز دولت وظیفه دیگری هم دارد و آن مبارزه شدید با قاچاق کالای خارجی است، کالاهای خارجی به عنوان یک سم برای تولید است که دولت باید تمام توان خود را برای مبارزه به کار بگیرد.

این استاد دانشگاه خطاب به مسئولان اقتصادی بیان کرد: کسانی که می‌خواهند در فعالیت‌های تولیدی مشارکت کنند قوانین دست و پا گیر را اصلاح کنند و یا برخی قوانین را که مانع ایجاد می‌کنند لغو کنند.

وی ادامه داد: نکته دیگری که دولت باید روی آن تمرکز کند جلوگیری از ورود کالاهای خارجی است که مشابه آن‌ها در داخل هست. ورود کالاهای خارجی لطمه بزرگی به تولیدکنندگان خواهد بود.

شفیعی گفت: رهبری فرمودند ما در دهه ۹۰ یک عقب‌ماندگی در حوزه اقتصادی داشتیم و این به خاطر سیاست‌های غلطی بود که دولت‌وقت داشت به طوری که متاسفانه حوزه اقتصادی با رشد منفی مواجه شد و خسارت‌های بزرگی به کشور وارد کرد.

وی افزود: الحمدالله دولت جدید با برنامه‌های راهبردی دارد جبران می‌کند. در کنار دولت، تولیدکنندگان نیز وظایفی دارند باید رضایت مشتریان را مدنظر قرار داد. دنیای امروز دنیای رقابت است و مردم به دنبال کالاهای مرغوب هستند. مردم انتظار دارند که اگر از کالای ایرانی استفاده می‌کنند مرغوب و دارای کیفیت مناسب باشد و قابل رقابت با کالاهای خارجی باشد.

شفیعی عنوان کرد: اگر تولید کننده‌های ایرانی به کیفیت کالا توجه نکنند طبیعتاً گرایش مردم به کالای خارجی بیشتر خواهد شد.

وی ادامه داد: صدا و سیما و رسانه‌ها فرهنگ استفاده از کالاهای ایرانی را در مردم ایجاد کنند و این ذهنیتی که سال‌های سال در ذهن مردم این طوری ایجاد شده که هر کالایی که ساخت خارج باشد دارای کیفیت و کالاهای ایرانی داری کیفیت مطلوب نیستند که بزرگترین مانع برای رشد تولید است، نگاه مردم را تغییر دهند. و امید است تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی دست به دست هم دهند و به شعار امسال که مهار تورم و رشد تولید است جامه عمل بپوشانند.

whatsapp
telegram
Facebook
Twitter
Email
کپی کردن لینک

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

آخرین مطالب

پربازدیدترین ها