به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد ، به نقل از سپاس؛ امروزه بسیاری از اتفاقات با رویدادهایی که در گذشته وجود داشت تفاوت بسیاری کرده اما به دلیل روزمرگی و عدم مطالعه کافی ما با بسیاری از این اتفاقات آشنا نیستیم.
یکی از این مسائل میزان سواد است که شاید برای خیلی ها جالب باشد یا تازگی داشته باشد که قبل از انقلاب و در دوران رزیم پهلوی تنها یک چهارم زنان استان بوشهر سواد خواندن و نوشتن داشتند.
واکنش روزنامه های دوران پهلوی به تعداد افراد بیسوادی
مسئله ای که تنها مربوط به استان بوشهر نبود و روزنامه های آن زمان نیز نسبت به آن واکنش های مختلفی نشان می دادند و نخست وزیر وقت تعداد بی سوادان را وحشتناک عنوان کرده بود.

نقش زنان در هر جامعه تاثیر بسیاری در در شکل گیری ساختار آن جامعه می تواند داشته باشد و یکی از مسائلی که در ارتباط با ما زنان مهم است میزان سواد آنها می باشد.
با بررسی میزان سواد زنان استان بوشهر قبل از انقلاب و در دوران پهلوی و امروز می توان به یکی از این شاخصهای پیشرفت در حوزه زنان توجه کرد.
در استان بوشهر قبل از انقلاب در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ ساله ۳۹ چهاردهم درصد افراد با سواد بودند که این میزان بعد از انقلاب تا سال ۹۶ به ۹۶ بیست و دو صدم درصد رسیده است.
همچنین در ارتباط با زنان این آمار قبل از انقلاب ۲۳ و شش دهم درصد بوده یعنی ازهر هر ۱۰۰ زن تنها ۲۴ نفر باسواد بودند که این آمار بعد از انقلاب به ۹۶ و ۲۳ صدم درصد در سال ۹۶ افزایش یافت یعنی از هر ۱۰۰ زن استان بوشهر ۹۶نفر با سواد هستند که این آماری قابل توجه میباشد.
فرمان امام خمینی برای راه اندازی نهضت سواد آموزی
پس از پیروزی انقلاب اسلامی با صدور فرمان حضرت امام خمینی (ره)، نهضت سوادآموزی در ۷ دیماه سال ۵۸ تأسیس شد و با فعالیت سوادآموزی، امکان تشکیل کلاس در تمام نقاط کشور فراهم شد.

اختلاف سواد بین زنان و مردان به کمتر از یک درصد
غلامرضا دانش فر کارشناس سواد آموزی در این خصوص اظهار کرد: تاثیر انقلاب اسلامی در رشد آگاهی و سواد مردم شهرها و روستاهای استان بوشهر بسیار زیاد بوده است مهمترین راه توسعه و پیشرفت هر منطقه و کشور میزان سواد آموزی و علم آموزی در آن منطقه می باشد.
دانشفر افزود: اختلاف میزان سواد زنان و مردان استان بوشهر در سال ۱۳۵۵ حدود ۳۱ درصد بوده که بر اساس سرشماری سال ۹۵ این اختلاف سواد بین زنان و مردان به کمتر از یک درصد رسیده است.
سه چهارم زنان استان بوشهر در دوران پهلوی سواد نداشتند
این کارشناس سواد آموزی عنوان کرد: در سال ۵۵ میزان مردان باسواد در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال حدود ۵۵ و دو دهم درصد و زنان ۲۳ و شش دهم درصد که این آمار نشان دهنده آن بوده که حدود نیمی از مردان و سه چهارم زنان فاقد سواد خواندن و نوشتن بودند.
بعد از انقلاب ورق برگشت

وی بیان کرد: این آمار بعد از انقلاب و در سال ۱۳۹۵ به ۹۵/۷۸ صدم درصد میزان سواد در آقایان و ۹۵ و ۲۳ برای خانم ها با افزایش روبرو بوده است.
یکی دیگر از از مسائلی که در در حوزه علم آموزی می توان به آن پرداخت خط این است که در استان بوشهر در حال حاضر حدود ۲۳ مرکز علمی و دانشگاهی وجود دارد که که همگی بعد از انقلاب ایجاد شده اند.
در حال حاضر بیش از از ۵۰ هزار دانشجو در این مراکز علمی در حال تحصیل می باشد که بیش از نصف این دانشجویان را زنان تشکیل می دهند.
سه برابر شدن جمعیت استان بوشهر پس از انقلاب
این آمار و ارقام در صورتی است که جمعیت استان بوشهر از ۳۴۷ هزار و ۸۶۳ نفر در سال ۵۷ به یک میلیون و ۱۶۳ هزار و چهارصد نفر در سال ۹۵ رسیده است.

که این موضوع خود نشان دهنده آن است که بعد از انقلاب با وجود افزایش حدود سه برابری جمعیت و هزینه ها آمار باسوادان استان بوشهر نیز افزایش چشمگیری داشته است.
با توجه به عقب ماندگی زنان از لحاظ سواد آموزی در دوران پهلوی این آمار در دوران پس از انقلاب زمینه ی پیشرفت هر چه بیشتر این استان را فراهم آورده است.
انتهای پیام/