حالت تاریک
جمعه, 27 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
بحران آب در ۳۰ روستای شهرستان هرسین
پروژه‌های آبرسانی معطل منابع مالی است؛

بحران آب در ۳۰ روستای شهرستان هرسین

دسترسی به آب آشامیدنی سالم یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه انسانی و پایدار در هر کشور محسوب می‌شود با این حال در ۳۰ روستای شهرستان هرسین شاهد بیداد بحران آب هستیم.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ در مناطق روستایی، موضوع دسترسی به آب آشامیدنی سالم نه‌تنها بر بهداشت و سلامت جامعه تأثیر مستقیم دارد، بلکه بر سایر ابعاد توسعه مانند آموزش، بهره‌وری نیروی کار و کاهش فقر نیز اثرگذار است. 
عدم دسترسی کافی به آب سالم در روستاها باعث افزایش بیماری‌های مرتبط با آب، کاهش کیفیت زندگی و مهاجرت به شهرها می‌شود که خود چالش‌هایی مانند حاشیه‌نشینی و فشار بر زیرساخت‌های شهری را به همراه دارد. 

بهبود شبکه‌های تأمین آب در روستاها یکی از پیش‌نیازهای اصلی توسعه پایدار، ارتقای عدالت اجتماعی و بهبود شاخص‌های اقتصادی در مناطق محروم است. 

متأسفانه مشکل آب شرب به معضلی ملی تبدیل شده و در بیشتر نقاط کشور وجود دارد و با توجه به اینکه استان کرمانشاه و به تبع آن شهرستان هرسین از این قاعده مستثنی نیست، امسال در پی کاهش بارندگی‌ها و تشدید تنش آبی بار دیگر زنگ خطر کمبود آب شرب در روستاهای شهرستان هرسین به صدا درآمده به طوری که ارزیابی‌ها حاکی از این است که به دلیل وقوع تنش آبی شدید نزدیک به ۳۰ روستا در هرسین با مشکل تأمین آب پایدار مواجه‌اند. 

تلاش برای بحران آب در هرسین

جهانبخش حیدری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: در بحث تنش آبی نزدیک به ۳۴ روستا درگیر کم‌آبی هستند منت‌ها درصد تنش آبی در  روستاها متفاوت است و در حال حاضر ۱۲ روستا با تانکر آبرسانی می‌شوند. 

وی افزود: در جلسه‌ای با حضور استاندار  و مدیرکل آبفای استان کرمانشاه موضوع تنش آبی سه شهرستان هرسین، روانسر و کنگاور در استان کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفت. 

فرماندار شهرستان هرسین تصریح کرد: بحث اصلی بر روی تعدادی پروژه است که در برخی روستاهای بخش مرکزی و بیستون (دهستان چشمه‌کبود، سراب بادیه، چمبطان و خط انتقال از شهرستان صحنه به برخی روستاها) در دست انجام است و در برخی روستاها به حفر چاه نیاز است همچنین در برخی روستاها باید شناور چاه‌ها تقویت شود. 

حیدری اظهار داشت: در حال حاضر به وسیله دو تانکر، آبرسانی به روستاها انجام می‌شود و درخواست افزایش تعداد تانکرها هم داده شده است، اگر مشکل پروژه روستای قلی‌آباد رفع شود تنش آبی سه روستا حل خواهد شد. 

فرماندار شهرستان هرسین افزود: برنامه‌ای هم در دست انجام داریم که پیشنهاد آن به شرکت شهرک‌های صنعتی و آبفای استان داده شده که از چاه‌های قیسوند برای تأمین آب صنایع مستقر در شهرک صنعتی هرسین و همچنین پریوه علیا و سفلی و علی‌آباد استفاده شود. 

نبود اعتبارات چالش اصلی پروژه‌های آبرسانی در هرسین 

ولی دارایی‌نیا نیز در گفتگو با خبرنگاه گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: تعداد روستاهای ما در بخش مرکزی هرسین که با مشکل جدی کم‌آبی مواجه هستند حدود هشت روستا است که با وجود کاهش بارندگی و افزایش تنش آبی احتمال افزایش این آمار وجود دارد. 

وی افزود: مکاتبه‌ای با استان صورت گرفته و درخواست افزایش تانکرهای آبرسانی مطرح شده است که بتوانیم تا حدود ۲۰ روستا را آبرسانی کنیم. 

بخشدار مرکزی هرسین خاطرنشان کرد: خیلی از پروژه‌هایی که در قالب محرومیت‌زدایی تعریف شده به دلیل نبود اعتبارات متوقف شده است. 

دارایی‌نیا اظهار داشت: در بحث دهستان چشمه‌کبود مشکلات در انشعابات داخل روستا بود که در این راستا چند هفته‌ای است پیمانکار مشغول فعالیت است و حدود ۲۰۰ متر نیاز به تعویض انشعابات دارد که اگر این کار انجام شود مشکل آبرسانی به قسمت شرقی روستا برطرف می‌شود. 

۱۲ روستای استان کرمانشاه با تانکر آبرسانی می‌شود 

علی‌حسین منصوری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: تا این لحظه نزدیک به ۱۲ روستا در کل شهرستان با تانکر آبرسانی می‌شود که بیشترین روستاهای دارای تنش آبی در بخش مرکزی قرار دارند. 

وی افزود: در حال حاضر همه پروژه‌های روستایی از حفر چاه تا خط انتقال و احداث مخزن و تأسیسات مربوط به اقداماتی است که توسط قرارگاه محرومیت‌زدایی انجام می‌شود و حدود یک سال است که هیچ‌گونه پروژه‌ای در این راستا به بهره‌برداری نرسیده است و علت اصلی آن بحث نبود بودجه و طلب فراوانی است که این قرارگاه از آبفا دارد. 

رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان هرسین خاطرنشان کرد: بحث پروژه‌های آبرسانی به روستاهای استان در سه مرحله در دستور کار است که مرحله اول آن انجام شده و در حال حاضر در فاز دوم قرار داریم و در نهایت در فاز سوم باید این پروژه‌ها تکمیل شود. 

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ بی‌شک یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین زیرساخت‌های هر جامعه‌ای، تأمین آب شرب است که به دلیل وابستگی بیش از حد روستاها به منابع آب‌های زیرزمینی کشور و برداشت‌های بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی و وقوع خشکسالی‌های گسترده، عملاً بخش عمده‌ای از منابع آب زیرزمینی با چالش‌های اساسی روبه‌رو شده است. 

تأمین منابع مالی برای احداث، تکمیل و توسعه  و روی‌آوردن به ایجاد طرح‌های آبرسانی روستایی در قالب مجتمع‌های آبرسانی روستایی (که چند روستا در قالب یک مجتمع به یک منبع آبی پایدار وصل می‌شوند) می‌تواند نقش مهمی در تأمین آب پایدار روستاها داشته باشد که تکمیل این مجتمع‌ها به منابع اعتباری بسیار نیازمند بوده و در این راستا حمایت‌های همه‌جانبه متولیان امر به‌ویژه دولت و مجلس ضروری است. 

گزارش به قلم محمدحسین دوستی‌نژاد؛ فعال رسانه‌ای 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!