حالت تاریک
دوشنبه, 22 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
عدالت نخبگانی؛ گمشده نظام علمی استان کرمانشاه
معاون علمی پژوهشی بسیج اساتید کرمانشاه مطرح کرد:

عدالت نخبگانی؛ گمشده نظام علمی استان کرمانشاه

معاون علمی ـ پژوهشی بسیج اساتید استان کرمانشاه گفت: با توجه به چالش‌ها در بهره‌برداری از ظرفیت‌های علمی، ضروریست فرآیندهای شفاف و دقیق‌تری برای شناسایی، اعتبارسنجی و به‌کارگیری نخبگان واقعی در دستور کار دولت قرار گیرد.

پیمان لطیفی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: به‌منظور رفع چالش‌های موجود در بهره‌برداری از ظرفیت‌های علمی و نخبگانی استان کرمانشاه، از رئیس‌جمهور درخواست رسمی داریم طرحی که با رویکرد شفافیت در فرآیند جذب نخبگان ارائه می‌شود در اولویت اجرا قرار گیرد. 

معاون علمی ـ پژوهشی بسیج اساتید استان کرمانشاه افزود: لازم است این طرح پیشنهادی با هدف شفافیت در شناسایی، اعتبارسنجی و به‌کارگیری نخبگان واقعی در دستور کار دولت قرار گیرد.

لطیفی در این باره بیان کرد: با توجه به چالش‌های جدی که کشور در حوزه بهره‌برداری از نخبگان و ظرفیت‌های علمی خود مواجه است، لازم است که فرآیندهای شفاف و دقیق‌تری برای شناسایی، اعتبارسنجی و به‌کارگیری نخبگان واقعی در دستور کار دولت قرار گیرد؛ استان کرمانشاه، با توجه به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های علمی فراوان خود، می‌تواند به‌عنوان یک پیشگام در اجرای این طرح ملی مطرح شود.

لطیفی تأکید کرد: این طرح با هدف رفع مشکلات موجود در فرآیند جذب نخبگان، می‌تواند به‌عنوان یک الگو در سطح ملی مطرح شود؛ این طرح نه‌تنها به شفافیت در شناسایی نخبگان کمک می‌کند، بلکه به جلوگیری از ورود افرادی که فاقد صلاحیت علمی و اجرایی هستند، می‌انجامد.

وی تصریح کرد: طرح پیشنهادی بنیاد نخبگان استان کرمانشاه شامل مجموعه‌ای از اقدامات علمی و اجرایی است که به‌طور شفاف نخبگان واقعی را شناسایی، اولویت‌بندی و به‌کارگیری می‌کند. 

لطیفی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین اقدامات در این طرح شامل راه‌اندازی سامانه شفاف اعتبارسنجی نخبگان، ایجاد دبیرخانه شفاف شناسایی نخبگان استان، مقابله با نخبه‌نمایی و جعل افتخارات، و طراحی مسیر شغلی مشخص برای نخبگان در نهادهای دولتی است.

وی گفت: در این راستا، یکی از اقدامات اساسی، ایجاد سامانه‌ای است که همه نخبگان را بر اساس معیارهای علمی، اجرایی و اخلاقی ارزیابی می‌کند و ما در تلاشیم در استان کرمانشاه و برای اولین‌بار در کشور، سامانه‌ای راه‌اندازی شود که مراحل شناسایی، ارزیابی و بهره‌برداری از نخبگان را به‌طور شفاف انجام دهد و از ورود نخبگان جعلی و ناتوان جلوگیری کند.

وی در ادامه افزود: طرح پیشنهادی به ایجاد دبیرخانه‌ای دائمی در استان کرمانشاه اشاره دارد که وظیفه نظارت و پیگیری فرآیندهای شفاف شناسایی و به‌کارگیری نخبگان را بر عهده خواهد داشت؛ این دبیرخانه به‌صورت همزمان با همکاری نهادهای علمی، فرهنگی، صنعتی و قضائی فعالیت خواهد کرد. 

لطیفی در این خصوص تأکید کرد: این دبیرخانه می‌تواند به‌عنوان نهاد نظارتی و اجرایی در راستای شفاف‌سازی فرآیندهای جذب نخبگان در استان عمل کند.

مقابله با نخبه‌نمایی و جعل افتخارات

لطیفی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات کلیدی این طرح، مقابله با پدیده نخبه‌نمایی و جعل افتخارات است، اظهار داشت: با راه‌اندازی فرآیندهای حقوقی و رسانه‌ای، با پدیده نخبه‌نمایی و رزومه‌سازی مقابله قانونی و رسانه‌ای خواهد شد و این اقدام می‌تواند مانع از وارد شدن افرادی به سطح نخبگی شود که فاقد صلاحیت علمی و اجرایی هستند.

وی یادآور شد: در این طرح، به نخبگانی که در حوزه علم و اخلاق پیشگام هستند، نشان سالانه «نخبه متعهد» اعطا می‌شود؛ این نشان به نخبگانی که هم در حوزه علم و هم در زمینه اخلاق و تعهدات اجتماعی پیشگام هستند، اعطا می‌شود و این اقدام می‌تواند به‌عنوان یک انگیزه برای نخبگان به‌ویژه در حوزه‌های اجتماعی و اخلاقی عمل کند.

لطیفی همچنین از راه‌اندازی پلتفرمی برای ایجاد پروژه‌های مشترک میان حوزه، دانشگاه و صنعت خبر داد و توضیح داد: پلتفرمی که برای همکاری‌های میان این سه نهاد راه‌اندازی می‌شود، همکاری‌های علمی، صنعتی و اجرایی را به‌صورت شفاف و مستمر تسهیل خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه هدف کلی این طرح، اصلاح چرخه معیوب جذب و به‌کارگیری نخبگان است، گفت: هدف این طرح در مرحله اول اصلاح فرآیندهای جذب نخبگان است، و در نهایت قصد داریم زمینه بازگشت نخبگان مهاجر را فراهم کنیم و از فرار مغزها جلوگیری کنیم؛ علاوه بر این، این طرح موجب خواهد شد که نخبگان ساکت اما کارآمد، در عرصه‌های مختلف علمی و اجرایی کشور به‌کار گرفته شوند.

معاون علمی ـ پژوهشی بسیج اساتید استان کرمانشاه در ادامه سخنان خود از رئیس‌جمهور درخواست کرد دستور اجرایی شدن این طرح در سطح کشور صادر شود.

وی همچنین پیشنهاد داد: استان کرمانشاه به‌عنوان پایلوت این طرح در نظر گرفته شود و برای موفقیت این طرح نیاز به تخصیص منابع مالی و اجرایی و تأسیس نهادهای ملی و استانی برای نظارت و اجرای دقیق این فرآیند است.

لطیفی در پایان خطاب به رئیس‌جمهور گفت:امیدواریم که با حمایت شما این طرح در سطح ملی به‌طور جدی و شفاف اجرا شود و الگویی برای سایر استان‌ها و نهادهای دولتی کشور قرار گیرد؛ در این راستا، از رئیس‌جمهور درخواست داریم تا این طرح را در شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری بررسی و تصویب کنند تا به‌عنوان یک سیاست کلان ملی برای به‌کارگیری نخبگان واقعی در راستای توسعه کشور اجرایی شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!