حالت تاریک
دوشنبه, 20 بهمن 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
چالشی به نام اجرایی نشدن مشوق‌های فرزندآوری
دبیر ستاد ملی جمعیت مطرح کرد:

چالشی به نام اجرایی نشدن مشوق‌های فرزندآوری

دبیر ستاد ملی جمعیت به مشکلات اجرایی قانون جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: اگرچه مشوق‌های در نظر گرفته شده در قانون، مشوق‌های خوبی بوده اما برخی از آن‌ها به طور کامل اجرا نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ مرضیه وحید دستجردی در گفتگوبی با اشاره به اثرگذاری قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اظهار داشت: باید مشکلات مردم را بررسی و حل کرد. هرچند «قانون»، مقدمه هر عمل است اما به تنهایی با قانون، نمی‌توان نظرات مردم را تغییر داد.

وی در همین راستا به بررسی و سنجش اثر قانون از زمان ابلاغ آن تاکنون اشاره کرد و افزود: از زمان تصویب و ابلاغ قانون تاکنون، چهار سال می‌گذرد و این مدت، تجربه خوبی برای بررسی و اثرسنجی آن بوده است؛ اینکه کدام بخش‌ها موفق بوده‌اند، کدام بخش‌ها با چالش مواجه شده و رضایت یا نارضایتی‌های مردم از کدام یک از بخش‌های مواد قانون بوده فرصتی است که می‌توان برای بازنگری مسائل مربوط به قانون داشت؛ به ویژه اینکه قانون جوانی جمعیت قانون هفت ساله‌ای است که باید بعد از گذشت این مدت موردبازنگری قرار گیرد.

دبیر ستاد ملی جمعیت در ادامه به مشکلات اجرایی قانون جوانی جمعیت پرداخت و گفت: اگرچه مشوق‌های در نظر گرفته شده در قانون، مشوق‌های خوبی بوده اما برخی از آن‌ها به طور کامل اجرا نشده است. برای مثال واگذاری زمین در برخی استان‌ها با مشکل مواجه بوده، چرا که زمین کافی وجود نداشته و در برخی از استان‌ها اعتبارات لازم برای آماده‌سازی زمین فراهم نبوده است. همین موضوع باعث شده بسیاری از مردم دست خالی برگردند و بیشترین شکایت‌ها ناشی از این مسئله باشد؛ زیرا قانون، به اعتبارات لازم در ماده ۷۲ قانون (آماده‌سازی زمین‌) به طور روشن، صریح و شفاف نپرداخته است.

وی ادامه داد: در برخی مواد قانون مانند وام‌های ازدواج و فرزندآوری، با وجود اینکه اعتبارات در قانون پیش‌بینی شده، استقبال مردم بیش از سقف تعیین شده، بوده است. این باعث شد بسیاری از متقاضیان پشت در بانک‌ها معطل بمانند، ناامید شوند و همین موارد به موضوع فرزندآوری صدمه وارد می‌کند.

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به محدودیت سقف تسهیلات بانکی نیز گفت: بانک‌ها، برای پرداخت تسهیلات در حوزه‌های مختلف فرزندآوری، ازدواج، اشتغال و نیازهای ضروری سقفی در نظر می‌گیرند که در عمل این سقف تکمیل شده است؛ چراکه تعداد ازدواج‌ها و فرزندآوری‌ها فراتر از این سقف بوده است؛ در بودجه‌های سالانه باید متناسب با نیاز مردم، اعتبار پیش‌بینی شود.

دستجردی در ادامه ضمن استناد به نتایج برخی پژوهش‌ها، اعلام کرد: برخی از تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد زنان خانه‌دار نیز تمایلی به فرزندآوری ندارند و باید برای مشوق‌های این گروه نیز فکری اندیشید.

جوانانِ در سن باروری، مجرد مانده‌اند

وی همچنین با اشاره به جمعیت زیاد افراد مجرد در سن باروری نیز گفت: از سوی دیگر،‌ تعداد زیادی از آحاد مردم در سن باروری، هنوز مجردند زیرا دارای مشکلاتی نظیر اشتغال، مسکن و نبود درآمد پایدار هستند و به همین دلایل ازدواج نمی‌کنند. در همین راستا «اشتغال پایدار» و «مسکن» را به عنوان پیشران‌های ازدواج عنوان کرد که باید به‌صورت جدی در قانون مورد توجه قرار گیرند.

دستجردی خاطرنشان کرد: اگر رونق اقتصادی و افزایش اعتبارات برای اجرای قانون داشته باشیم و اگر بتوانیم با رویکرد مسئله‌محور وارد عمل شویم و به‌صورت مشخص به حل مشکلاتی مانند هزینه‌های فرزند در سال‌های ابتدایی زندگی بپردازیم، می‌توانیم مقابل ترک فعل‌ها را بگیریم.

منبع:ایسنا

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!