
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی:
مسئولان علت دقیق حادثه بندر را روشن کنند
یک عضو سابق کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: برای جلوگیری از تکرار حوادث تلخ در کشور باید ریشه این حوادث شناسایی شده و مسببان آن به مردم معرفی شوند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ محمود عباسزاده مشکینی در گفتگویی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری برای پیگیری دقیق ابعاد حادثه بندر شهید رجایی، اظهار داشت: حادثه بندر شهید رجایی چه یک حادثه غیرمترقبه بهخاطر سهلانگاری باشد و چه به تعبیری ناشی از اقدام دشمن باشد، در هر دو صورت انتظار مردم این است که دستگاههای مسئول علت این حادثه را روشن کنند و مردم را در جریان بگذارند. این حادثه یک اتفاق کوچک نبود بلکه اتفاقی بود که اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار میدهد.
دستگاههای نظارتی و امنیتی با سرعت علت حادثه بندر شهید رجایی را روشن کنند
وی اظهار کرد: قبل از این نیز نمونههایی از این حوادث در منطقه داشتیم. در داخل کشور نیز از سال گذشته با حوادث خسارت باری چه خسارت مالی و چه خسارت انسانی مواجه شدهایم. متأسفانه شفاف به مردم گزارش داده نشده که چه اتفاقی رخ داده است. بهنظر من یک جای کار ایراد دارد. دستگاههای نظارتی، اطلاعاتی، امنیتی، قضایی، دولت و وزارت راه و شهرسازی باید هر چه سریعتر علت این حادثه را روشن کنند.
هر کسی به اندازه جایگاه خود در قبال این حادثه مسئول است
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر علت این حادثه سهلانگاری بود، نباید تمام بار سهلانگاری را روی مدیران سطح پائین و میانی انداخت. کلیت دولت از رئیس جمهور تا وزیر مربوطه تا مدیران استانی همه باید پاسخگو باشند. هرکسی به اندازه جایگاه خود در قبال این سهلانگاری مسئول است. نمیشود هر بار در کشور یک اتفاق تلخ رخ دهد و ما همین طوری از کنار آن رد شویم. برای عدم تکرار این حوادث تلخ باید ریشه آن روشن شود. هم در حوزه قانونگذاری و هم در حوزه نظارت بایستی دقت شود.
نباید به سادگی از کنار این حوادث تلخ عبور کرد
وی ادامه داد: فاجعه بزرگتر این است که این خسارت به مردم تحمیل شود اما مسببان آن به مردم معرفی نشود. از نگاه بنده این اتفاق بدتر است؛ چرا که سکوت در برابر این حوادث یعنی مردم باید منتظر تکرار این قبیل حوادث باشند. مدت زیادی در منطقه از انفجار بندر بیروت نمیگذرد. هر دو کشور نیز دشمن مشترک دارد. از نگاه بنده باید در این مراکز که قلب اقتصاد کشور هستند، برای تأمین امنیت این مراکز و دفع تهدیدات آن تدبیر شود. چرا باید یک حادثه کوچک سبب شود تا یک بندر با آن عظمت منهدم بشود.
کارشناسان باید پاسخگوی همه سئوالات مردم پیرامون این حادثه باشند
وی افزود: ما چندین سال است که روی موضوع پدافند غیرعامل کار کردیم. سرمایه اختصاص یافته است. کار شده است. ادعا شده است. شعار آن سر داده شده است. نقش پدافند غیرعامل در اینجا چه بوده است. باید به شکل دقیقی بررسی شود. مجلس نباید از کنار این قضییه به راحتی عبور کند. کارشناسان باید به همه سئوالات مردم در این زمینه پاسخگو باشند. اینگونه نیست که مسئولان فقط میز و اتاق شیک داشته باشند. در کشور ما اتفاقات بزرگی رخ میدهد اما نه کسی استعفا میدهد و نه کسی به عنوان خطاکار به مردم معرفی میشود.
مدعیالعموم محکم پای شناسایی عوامل این حادثه بایستد
وی بیان کرد: نباید به سادگی از کنار این حوادث عبور کرد. از سوی دیگر در کشور ما اگر مغازه یا خانه کسی دچار حریق شود به مراکز انتظامی و قضایی شکایت کرده و عامل بیش از ۷۰ الی ۸۰ درصد آتشسوزیها و اتفاقها کشف میشود. چرا که برای بخش خصوصی است و صاحب دارد. فرد برای احقاق حق خود پیگیری میکند. علت مشخص میشود. خسارت نیز پرداخت میشود. اما چرا وقتی در خصوص بیتالمال این حوادث رخ میدهد حتی یک مورد نیز شناسایی نمیشود.
وی در پایان بیان کرد: آیا امکان دارد که نتوان عامل وارد کردن خسارت عظیم به بیتالمال را کشف کرد؟ جایی که حراست، دوربین و سیستم دارد چگونه میتوان عامل آن را کشف نکرد. در این موارد مدعیالعموم باید محکم بایستد تا علت حادثه و مقصر کشف شود. در اینجا کارکرد مدعیالعموم مشخص می شود. نهادهای نظارتی، قضایی و امنیتی و اطلاعاتی باید در این زمینه حساس باشند.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!