حالت تاریک
دوشنبه, 08 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
بیماران هموفیلی کرمانشاه مشکل دارو ندارند
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:

بیماران هموفیلی کرمانشاه مشکل دارو ندارند

یک عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه حدود 300 بیمار هموفیلی در استان شناسایی شده‌اند، گفت: خوشبختانه از نظر تأمین دارو برای این بیماران مشکل خاصی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ دکتر رضا اکرم‌پور ظهر امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران در مراسم تزریق داروی جدید بیماران هموفیلی که در کلینیک بوستان کرمانشاه انجام شد، اظهار داشت: بیماران هموفیلی برای کنترل خونریزی‌های خود از فاکتور هشت انعقادی استفاده می‌کنند. در برخی از این بیماران، مهارکننده‌ای علیه این فاکتور در بدن ایجاد می‌شود که باعث بروز مشکلاتی در روند درمان و پیشگیری (پروفیلاکسی) می‌شود.

عضو هیأت علمی و فوق تخصص سرطان کودکان در کرمانشاه افزود: خوشبختانه برای اولین بار در استان کرمانشاه، دارویی به نام امی‌سوزومب یا هنریبرا وارد شده است. این دارو روش درمانی بسیار جدیدی محسوب می‌شود که قرار است برای تعداد محدودی از بیماران خاص هموفیلی که در درمان آن‌ها با مشکل مواجه هستیم، مورد استفاده قرار گیرد.

اکرم‌پور در خصوص مدت زمان درمان توضیح داد: بیماری هموفیلی ذاتاً یک بیماری مادام‌العمر است و چه با تزریق فاکتورهای انعقادی و چه با استفاده از داروی جدید، بهبودی کامل حاصل نمی‌شود. هدف از درمان، پیشگیری از خون‌ریزی‌های داخلی و عوارض ناشی از آن است.

وی خاطرنشان کرد: دوز داروی جدید بسته به شرایط بیمار متفاوت است. ممکن است مصرف دارو به صورت هفتگی، دو هفته یک‌بار یا چهار هفته یک‌بار انجام شود. یکی از چالش‌های این دارو، قیمت بسیار بالای آن است. در این زمینه از مسئولان محترمی که برای تهیه داروی بیماران خاص تلاش کرده‌اند، صمیمانه قدردانی می‌کنم.

اکرم‌پور درباره محدودیت استفاده از داروی امی‌سوزومب گفت: بیمارانی که بدن آن‌ها در برابر فاکتورهای انعقادی مهارکننده تولید می‌کند، ممکن است پس از مدتی این فرآیند متوقف شود. در صورتی که تولید مهارکننده ادامه یابد، استفاده از این داروی جدید یکی از گزینه‌های درمانی خواهد بود. البته روش‌های دیگری نیز وجود دارد، اما این دارو بسیار نوین است و در استان کرمانشاه برای اولین بار به کار گرفته شده است. پیش از این فقط در مراکز محدودی مانند تهران استفاده شده بود.

وی افزود: شیوع بیماری هموفیلی در ایران به طور متوسط یک مورد در هر ۱۸ هزار نفر است. در استان کرمانشاه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ مورد اختلالات خون‌ریزی‌دهنده وجود دارد که شامل کمبود فاکتورهای هشت، ۹ و ۱۱ هستند. خوشبختانه از نظر تأمین دارو برای این بیماران مشکل خاصی وجود ندارد.

عضو هیأت علمی و فوق تخصص سرطان کودکان تأکید کرد: به دلیل قیمت بسیار بالای داروی امی‌سوزومب، پزشکان و اساتید باید در تجویز آن دقت کنند و فقط در موارد بسیار خاص از این دارو استفاده شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!