حالت تاریک
یکشنبه, 04 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
سلامت مردم را نمی‌شود با رویا اداره کرد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه:

سلامت مردم را نمی‌شود با رویا اداره کرد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: تدوین برنامه راهبردی دانشگاه و طراحی برنامه هوشمند عملیاتی نیز در دستور کار قرار گرفته است چرا که سلامت مردم را نمی‌شود با رویا اداره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ علی سروش، ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل سالن جلسات ساختمان ریاست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با تبریک سالگرد حماسه سوم خرداد و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، به ارائه گزارشی جامع و شفاف از وضعیت کنونی، ظرفیت‌ها و برنامه‌های آینده این دانشگاه پرداخت و با عذرخواهی بابت تأخیر در برگزاری نشست‌های خبری طی ۶ ماه گذشته، اظهار امیدواری کرد که از این پس به صورت فصلی، نشست‌هایی با اهالی رسانه برگزار شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به جایگاه دانشگاه علوم پزشکی به عنوان نهادی چندوجهی که هم نقش آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی دارد و هم متولی اصلی خدمات سلامت در استان است، تأکید کرد: سلامت یکی از شاخص‌های کلیدی سنجش عملکرد دولت‌هاست، در فرهنگ دینی ما نیز نعمت سلامتی و امنیت از بزرگ‌ترین نعمات محسوب می‌شوند، و ما توفیق یافته‌ایم که در مسیر حفظ این نعمت‌ها گام برداریم.

سروش در ادامه با مرور تاریخچه این دانشگاه گفت: ریشه‌های تأسیس این دانشگاه به دهه ۴۰ بازمی‌گردد؛ در سال ۱۳۴۴ آموزشکده پرستاری به عنوان زیرمجموعه‌ای از دانشگاه علوم تأسیس شد و پس از آن، مجوز تربیت دانشجوی پزشکی در سال‌ ۱۳۴۶ صادر شد و سرانجام، در سال ۱۳۶۵ بر اساس مصوبه مجلس، این نهاد به عنوان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه مستقل شد.

وی با تأکید بر رشد و ارتقای دانشگاه طی سال‌های گذشته، گفت: این دانشگاه امروز یکی از مراکز مطرح کشور است، به‌ویژه در منطقه غرب و شمال غرب کشور، قطب آموزش، پژوهش و خدمات سلامت محسوب می‌شود؛ اکنون این دانشگاه دارای ۱۰ دانشکده تخصصی، سه پژوهشکده و ۱۳ مرکز تحقیقات فعال است که در زمینه‌های گوناگون به فعالیت مشغول‌اند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سه پژوهشکده فعال در دانشگاه وجود دارد، از برنامه‌های بلندمدت برای ایجاد یک پژوهشگاه جامع خبر داد و گفت: موافقت‌های اولیه اخذ شده و تلاش داریم این پژوهشگاه که عملکردی مشابه دانشگاه دارد، به تصویب برسد تا تأثیرگذاری بیشتری در آموزش، سلامت و پژوهش داشته باشیم.

سروش افزود: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در حال حاضر دارای ۱۴ شبکه بهداشت و درمان در شهرستان‌ها و ۲۰ بیمارستان دانشگاهی است، بیمارستان‌ها شامل مراکز دولتی، خصوصی، آموزشی و درمانی هستند که دانشگاه متولی بخش بزرگی از آن‌هاست. 

وی همچنین با اشاره به تجربه شخصی خود در بیمارستان امام رضا (ع) به مدت هفت سال، از تفاوت ساختاری و عملکردی دانشگاه علوم پزشکی با سایر دانشگاه‌ها مانند دانشگاه رازی یاد کرد و گفت: پیچیدگی فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی، از خانه‌های بهداشت در نقاط مرزی تا پژوهش‌های پیشرفته، نیازمند شناخت عمیق از سوی رسانه‌ها و جامعه است.

سروش به حجم بالای نیروی انسانی شاغل در دانشگاه اشاره کرد و گفت: با بیش از ۱۸ هزار پرسنل، دانشگاه پس از آموزش و پرورش، دومین نهاد بزرگ از نظر تعداد کارکنان در استان است، این مجموعه شامل نیروهای خدماتی تا فوق تخصص‌هاست و همین امر پیچیدگی بالایی به مدیریت منابع انسانی می‌بخشد؛ در حال حاضر، دانشگاه ۵۵۸ عضو هیأت علمی دارد و حدود ۷ هزار دانشجو در مقاطع کاردانی تا دکتری تخصصی و فوق تخصصی در حال تحصیل هستند.

سروش، با تأکید بر تلاش‌های دانشگاه در حوزه بین‌المللی‌سازی، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از پیشگامان این عرصه در سطح کشور است؛ تاکنون تا یک‌هزار و ۵۰۰ دانشجوی خارجی از ۱۱ کشور مختلف در این دانشگاه تحصیل کرده‌اند و در حال حاضر ۸۰۰ دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند؛ زیرساخت‌هایی نیز برای افزایش پذیرش این دانشجویان در دست توسعه است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به نقش دانشگاه‌های نسل چهارم در توسعه دانش‌بنیان‌ها گفت: در حال حاضر ۲۰ شرکت دانش‌بنیان تحت حمایت دانشگاه فعالیت دارند و ۱۲۷ واحد فناور در پارک علم و فناوری و مراکز رشد عضویت دارند که این مجموعه‌ها با تولیدات داخلی، نقش مهمی در کاهش وابستگی کشور به واردات ایفا می‌کنند؛ دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در حال حاضر دارای ۱۰۳ رشته تحصیلی از مقطع کاردانی تا فوق دکتری است. 

وی از برنامه‌های جدید برای توسعه رشته‌های مورد نیاز منطقه خبر داد؛ که شامل پیگیری برای اخذ مجوز رشته کارشناسی تغذیه در کنار مقاطع ارشد و دکتری این رشته، راه‌اندازی رشته‌های جدیدی مانند ارشد ارگونومی، فوق لیسانس جراحی پلاستیک، پی‌اچ‌دی فیزیک پزشکی و ارشد فناوری تصویربرداری بود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه توضیح داد: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه صاحب ۶ مجله علمی معتبر است که برخی از آن‌ها به زبان انگلیسی منتشر می‌شوند، همچنین این دانشگاه در حوزه‌های مختلف مانند آموزش، پژوهش، بهداشت، درمان، فرهنگی و دانشجویی دارای رتبه‌های شاخص و موفقیت‌های چشمگیری در سطح کشور است.

سروش با اشاره به عزم جدی برای توسعه همه‌جانبه دانشگاه، از همکاری رسانه‌ها، نخبگان، اساتید و مسئولین استانی و کشوری در این مسیر ابراز امیدواری کرد و افزود: همه‌ی این اقدامات در نهایت باید در راستای ارتقای سلامت مردم، توسعه پایدار استان و اعتلای علمی کشور باشد، نشست‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف سلامت به‌زودی برگزار خواهد شد تا بتواند با همراهی و هم‌اندیشی، گام‌های مؤثرتری در مسیر پیشرفت برداشته شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه به اهمیت شکل‌گیری یک تیم منسجم برای پیگیری اهداف خود اشاره کرد و بیان داشت: با گذشت ۶ ماه و یک‌هفته از آغاز مسئولیتم عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در وهله اول سعی کردیم یک تیم همراه داشته باشیم تا اهدافی که از ابتدا مطرح کرده بودم، با قدرت دنبال شود، با تشکیل هیأت‌رئیسه و انتخاب معاونان، تمرکز ما بر احصای مشکلات کلیدی دانشگاه بود.

وی با بیان اینکه یکی از عمده‌ترین چالش‌هایی که دانشگاه با آن مواجه بوده، مطالبات پرسنلی و تأخیرهای طولانی‌مدت در پرداخت‌ها است، توضیح داد: در زمان آغاز به کار من، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یکی از سه دانشگاهی بود که در انتهای جدول پرداخت حقوق پرسنل قرار داشت؛ پزشکان ما ۱۶ ماه کار کرده بودند بدون آن که کارانه‌ای دریافت کنند؛ پرستاران نیز تا ۱۳ ماه تعرفه پرستاری دریافت نکرده بودند، حقوق کارکنان خدماتی و شرکت‌های طرف قرارداد ماه‌ها پرداخت نشده بود.

وی افزود: من معتقدم گذشته باید تحلیل شود اما تمرکز اصلی ما باید بر آینده و رفع مشکلات باشد، پرداخت مطالبات پرسنلی را در اولویت قرار دادیم، چراکه این حقوق، حق‌الناس است؛ خوشبختانه توانستیم ماهیانه به صورت منظم حقوق‌ها را پرداخت کرده و حتی گاهی پرداختی بیش از یک ماه داشته باشیم، به طور میانگین پزشکان اکنون تنها ۱۱ ماه و پرستاران بین ۶ تا ۸ ماه از مطالباتشان باقی‌مانده است.

سروش همچنین به سایر تعهدات معوق از جمله حق لباس، سنوات و مرخصی‌ها اشاره کرد که به موازات پرداخت‌های جاری تسویه شده‌اند و تأکید کرد: نیروی انسانی، ستون فقرات نظام سلامت است و ایجاد انگیزه در این گروه از اصلی‌ترین اولویت‌ها بوده است.

وی با اشاره به اینکه از دیگر چالش‌های مهم دانشگاه، وضعیت نامطلوب فضای فیزیکی و فرسودگی زیرساخت‌ها است، گفت: بسیاری از مراکز درمانی ما مستهلک شده‌اند و نیاز جدی به تعمیرات اساسی دارند، ما اولویت‌بندی کرده‌ایم تا در آینده با کمک وزارت بهداشت و حمایت‌های استانی، اقدامات عملی برای بهبود شرایط انجام دهیم.

وی افزود: در پایان سال گذشته با حمایت‌های وزارت بهداشت توانسته‌ایم حدود ۶۵ درصد بدهی‌های مربوط به دارو و تجهیزات پزشکی را پرداخت کنیم، به‌ویژه در بخش دارو که شرکت‌ها به دلیل مطالبات سنگین از ارائه آن خودداری می‌کردند، اکنون تعامل با این شرکت‌ها تا حد زیادی بهبود یافته، هرچند همچنان کمبودهایی در سطح استان مشاهده می‌شود که بخشی از آن ناشی از سرریز بیماران از استان‌های همجوار به کرمانشاه است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد بیماران مراکز درمانی استان از شهرهای ایلام، کامیاران و دیگر مناطق اطراف هستند؛ در اورژانس بیمارستان طالقانی، در روز افتتاحیه با بیمارانی از ایلام و کامیاران برخورد داشتیم، بیمارستان امام رضا (ع) نیز روزانه میزبان حجم قابل توجهی بیمار غیربومی است؛ با این شرایط، لازم است در تخصیص دارو و منابع، کرمانشاه با توجه به بار واقعی خدمات دیده شود.

سروش در ادامه به موضوع پراکندگی دانشکده‌های دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و نبود پردیس دانشگاهی اشاره کرد و اظهار داشت: با اینکه دانشگاه رازی پردیس مجهزی در منطقه باغ ابریشم دارد، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هنوز از داشتن پردیس جامع محروم است، دانشکده‌های ما در ساختمان‌های نامناسب، قدیمی و غیراستاندارد مستقر هستند؛ به عنوان مثال، دانشکده پرستاری و مامایی در ساختمان بیمارستان قدیمی منطقه سنجابی، دانشکده توان‌بخشی در محل بیمارستان سینا، بهداشت و تغذیه در بیمارستان فارابی و دندانپزشکی در محل بیمارستان قدیمی شهید بهشتی مستقرند، این فضاها نه‌تنها استاندارد آموزشی ندارند، بلکه از نظر ایمنی نیز مناسب نیستند.

وی اضافه کرد: برای ساخت پردیس دانشگاهی، زمینی ۵۰ هکتاری با کاربری آموزشی در منطقه سرخ‌لیجه روبه‌روی بیمارستان امام رضا خریداری شده است اما وجود ۱۳ بخش مستثنیات از جمله روستاهایی با حدود ۹۰ خانوار، موجب کندی در پیش‌برد این پروژه شده است. 

سروش تأکید کرد: در صورت حل این مشکل، پردیس می‌تواند به مجموعه‌ای جامع با دانشکده‌ها، پژوهشکده‌ها، خوابگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، سالن‌های سخنرانی، آزمایشگاه‌های تخصصی و امکانات رفاهی و ورزشی تبدیل شود.

وی با دعوت از رسانه‌ها برای همراهی و مطالبه‌گری عمومی گفت: رسانه‌ها می‌توانند با تبدیل نیازهای دانشگاه به خواست عمومی، به ما کمک کنند صدای دانشگاه را به مسئولان برسانیم، من از شما تقاضا دارم در این مسیر همراه ما باشید.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، اظهار کرد: اکنون یک دانشکده دندانپزشکی نیمه‌کاره، اسکلت دانشکده پزشکی، و یک خوابگاه دانشجویی ۴۰۰ نفره در محل پردیس رها شده‌اند. تلاش داریم ان‌شاءالله امسال خوابگاه را تکمیل و به بهره‌برداری برسانیم.

وی افزود: قریب به اتفاق دانشگاه‌های کشور مانند سنندج، ایلام، لرستان و همدان دارای پردیس هستند اما دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از چنین ظرفیتی محروم است و در ساختمان‌هایی آموزش می‌دهد که با یک زلزله چهار ریشتری کلاس‌ها قابل استفاده نخواهند بود.

وی تأکید کرد: هرچند در قانون بودجه، در جداول پیوست، جایگاهی با عنوان پردیس دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمانشاه تعریف شده اما تخصیص اعتبارات به شکل قطره‌چکانی صورت گرفته و پیشرفت پروژه‌ها بسیار کند بوده است، اگر پروژه‌ای در پیوست بودجه آورده شود، باید کمیسیون ماده ۲۳ آن را تأیید کند. ما اکنون مصوبه طرح جامع پردیس را داریم اما به دلیل سهل‌انگاری‌ها و مشکلات گذشته، این طرح پیشرفت نکرده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به بازدیدهای آتی از پردیس و طبقه فوقانی بیمارستان امام رضا گفت: در آنجا پردیس ملموس‌تر قابل مشاهده است و فرصت مناسبی برای ارائه توضیحات خواهد بود؛ این موضوع یکی از مهم‌ترین مطالبات دانشگاه در سفر ریاست جمهوری به استان بوده و خوشبختانه استاندار نیز بر ضرورت احداث پردیس دانشگاهی تأکید داشته‌اند.

وی در ادامه از اقدامات صورت‌گرفته برای تکمیل و تجهیز بیمارستان شهید رئیسی (مرکز جامع سرطان) خبر داد و گفت: این بیمارستان ۱۲۰ تخت‌خوابه است و در زمان مسئولیت من در بیمارستان امام رضا (ع) کلنگ آن زده شد، اکنون سه بخش ۴۰ تخت‌خوابه آن آماده است؛ با جراحان سرطان، متخصصان رادیوتراپی و هماتولوژی هماهنگ شده و پرسنل و مسئولان آن تعیین شده‌اند.

سروش افزود: این مرکز یکی از مراکز منحصر به فرد دولتی در حوزه تشخیص و درمان سرطان خواهد بود و ظرفیت استقرار پنج دستگاه رادیوتراپی را دارد. در حال حاضر استان تنها یک دستگاه دولتی و یک دستگاه خصوصی رادیوتراپی دارد، اگر یکی از آن‌ها خراب شود، بیمار درمان‌اش ناقص می‌ماند.

 وی تأکید کرد: سه دستگاه رادیوتراپی در زمان ساخت بیمارستان خریداری شده‌اند و در انبار نگهداری می‌شوند، در آن زمان قیمت هر دستگاه حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان بود، اکنون قیمت هر کدام به بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است، اگر آن موقع خریداری نمی‌کردیم، امروز امکان تهیه حتی یک دستگاه را نداشتیم.

وی افزود: با شرکت طرف قرارداد هماهنگی صورت گرفته و گارانتی فعال است و حداکثر طی دو تا سه ماه آینده این دستگاه‌ها نصب می‌شوند و کرمانشاه به پنج دستگاه رادیوتراپی مجهز خواهد شد، هدف ما این است که اگر کسی مبتلا به سرطان شد، دغدغه‌ای برای درمان و قرار گرفتن در صف نداشته باشد.

سروش خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد مشکلات ما به ۲۰ درصد عوامل مربوط می‌شود، اگر آن ۲۰ درصد را درست شناسایی و حل کنیم، بخش اعظم مشکلات برطرف خواهد شد. نباید منتظر اقدامات بزرگ و پرهزینه باشیم؛ گاهی یک لبخند پرستار یا برخورد صحیح پزشک با بیمار، تأثیرگذارتر از تجهیزات گران‌قیمت است.

 وی تأکید کرد: مشکل ما فقط کمبود تجهیزات نیست، بلکه استفاده نادرست از منابع موجود است. نباید اجازه دهیم بیماران به‌خاطر نبود دستگاه، ناامید شوند یا درمان‌شان نیمه‌کاره بماند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به چالش‌های مدیریتی در حوزه سلامت کشور، از بهره‌وری پایین در استفاده از منابع مختلف فیزیکی، انسانی، تجهیزاتی و مالی انتقاد کرد و اظهار داشت: اگر از ظرفیت‌ها به درستی استفاده می‌کردیم، اکنون جزو کشورهای پایین‌رده در بهره‌وری نبودیم، ما جزو دارندگان منابع خدادادی رتبه‌های برتر جهانی هستیم، اما در بهره‌وری جزو آخرین کشورها هستیم. دلیل آن مدیریت ناصحیح و عدم استفاده درست از منابع است. چرا بیماری که شیمی‌درمانی شده باید ساعت ۲ صبح در صف نوبت بایستد؟ محدودیت فضا و تخت باعث این مشکل شده است. وقتی تنها ۱۵ تخت وجود دارد، ولی هزار بیمار داریم، طبیعی است که نوبت اینترنتی برای همه فراهم نشود و بیماران مجبور باشند حضوری مراجعه کنند.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در بیمارستان شهید رئیسی گفت: در این بیمارستان ۱۲۰ تخت شامل سه بخش ۴۰ تختی راه‌اندازی شده است، بخش‌های شیمی‌درمانی تجهیز و نیروی انسانی آن مستقر شده‌اند، اگرچه با کمبود نیرو مواجه هستیم و منتظر دریافت مجوز جذب نیرو هستیم؛ در صورت عدم صدور مجوز، ناچاریم از سایر مراکز نیروها را منتقل کنیم، سه بونکر برای رادیوتراپی آماده شده و دستگاه‌های مدرن الکتا که سال‌ها قبل خریداری شده بودند، نصب خواهند شد، این دستگاه‌ها با دقت بالا، تنها سلول‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهند و برخلاف دستگاه‌های قدیمی، به سلول‌های سالم آسیب نمی‌زنند.

سروش افزود: تا چهار ماه آینده، این دستگاه‌ها نصب و بخش رادیوتراپی به‌طور کامل راه‌اندازی خواهد شد، ما امکانات را منتقل می‌کنیم و بیمارستان‌های طالقانی و امام رضا (ع) را به بیمارستان شهید رئیسی منتقل می‌کنیم؛ همچنین سه دستگاه رادیوتراپی دیگر نیز وارد مدار خواهد شد و بیمارستان شهید رئیسی تا چهار ماه آینده به طور کامل تکمیل می‌شود. 

سروش اولویت‌های دانشگاه را برشمرد و گفت: تکمیل و راه‌اندازی بیمارستان شهید رئیسی، اورژانس جدید بیمارستان آیت‌الله طالقانی با ۷۴ تخت در بخش‌های تخصصی و ویژه که اخیراً با حضور دکتر ظفرقندی افتتاح شد، همچنین تکمیل بیمارستان‌های روانسر، ثلاث‌باباجانی و سرپل‌ذهاب و فاز دوم بیمارستان سرپل ذهاب از دیگر برنامه‌ها، راه‌اندازی پژوهشگاه سلامت، توسعه دانشکده فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، تکمیل کادر هیأت علمی، دانشکده دندانپزشکی در پردیس و انتقال آن از ساختمان قدیمی بیمارستان شهید بهشتی و ساخت خوابگاه ۴۰۰ نفره برای دانشجویان است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه همچنین به تجربه موفق انتخاب رؤسای دانشکده‌ها اشاره کرد و گفت: ما تصمیم گرفتیم به جای انتصاب، انتخاب را ملاک قرار دهیم، مدلی سه‌مرحله‌ای طراحی شد تا اعضای هیأت علمی رأی دهند و از میان سه نفر منتخب، بر اساس برنامه ارائه‌شده، رئیس دانشکده تعیین شود، در هشت دانشکده این الگو اجرا شد و بازخورد بسیار خوبی داشت.

وی ادامه داد: تیمی برای احصاء و اولویت‌بندی مشکلات واحدهای مختلف تشکیل دادیم تا بتوانیم به‌صورت هدفمند با مشکلات برخورد کنیم، در حوزه بین‌المللی نیز اقدامات مؤثری انجام شده، هم در پذیرش بیماران بین‌الملل و هم جذب دانشجوی خارجی؛ نگاه من به دانشگاه، نگاهی نسل‌نوین است؛ دانشگاهی که از مرحله مصرف علم گذشته و به تولید علم، ارتباط با صنعت و تربیت نیروی انسانی متخصص، بااخلاق و باتجربه رسیده باشد اما واقعیت این است که هنوز در پله‌های ابتدایی نیازها هستیم و باید رسالت و مأموریت دانشگاه را منطقی‌تر بازتعریف کنیم.

سروش در ادامه به دستاوردهای سفر هیأت دولت به استان اشاره کرد و گفت: در جلسات متعدد با استانداری و نهاد ریاست‌جمهوری، اولویت‌های ما تصویب شد و در نهایت ۷۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌هایی چون پردیس دانشگاه، بیمارستان شهید رئیسی، روانسر، ثلاث‌باباجانی و سرپل‌ذهاب مصوب شد؛ برخی پروژه‌ها مانند سرپل‌ذهاب ۹۰ درصد، روانسر ۴۰ درصد و پردیس در مراحل نهایی هستند؛ سه دستگاه جدید خریداری شده و فضا به گونه‌ای آماده‌سازی شده که برای ۱۰ سال آینده هم توسعه‌پذیر باشد.

وی درباره تعامل با وزارت بهداشت گفت: در سه روز کاری فشرده، بیش از ۹۰ درصد بیمارستان‌های استان بازدید شد، همراه وزیر بهداشت ساعت پنج صبح از جوانرود بازدید کردیم و مسائل را از نزدیک بررسی کردیم و قول‌های مساعدی برای تجهیز بیمارستان‌ها، از جمله تأمین سی‌تی‌اسکن، MRI، ماشین دیالیز و تجهیزات آزمایشگاهی که عمدتاً مستهلک شده‌اند، داده شده است.

وی تأکید کرد: باید از این به بعد همه کمک کنند، یکی از اولویت‌های رئیس‌جمهور، ادغام نظام ارجاع در قالب پزشک خانواده است و در این طرح، هر بیمار از سطح عمومی تا فوق‌ تخصصی، آزمایشگاه و تصویربرداری باید به‌صورت سیستمی و الکترونیکی مشخص باشد و اگر درست اجرا شود، در سیستم ارجاع، بیمار حتی یک ریال هم پرداخت نخواهد کرد، البته در صورت تخلف، جریمه‌های سنگینی در نظر گرفته می‌شود.

سروش با اشاره به رویدادهای فرهنگی و علمی استان از جمله کنگره ملی شهید رهنمون، برنامه‌های طب رزم، مراسم شهدای بازی‌دراز، اربعین و پویش ملی نه به تصادف خاطرنشان کرد: این فرصت‌ها باید زیرساخت مالی و تجهیزاتی برای دانشگاه و استان ایجاد کنند، نه اینکه فقط هزینه باشند، متأسفانه ما در استفاده از این ظرفیت‌ها ضعیف عمل کرده‌ایم و باید این رویکرد اصلاح شود.

وی تأکید کرد: این مسیر نیاز به همدلی، پیگیری مستمر و تلاش همه‌جانبه دارد تا بتوانیم به ارتقای نظام سلامت در کرمانشاه و تحقق عدالت در سلامت نزدیک‌تر شویم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه از چالش‌ها، ظرفیت‌ها و برنامه‌های آتی دانشگاه در حوزه سلامت، توریسم‌درمانی، بیماران خارجی و داروخانه هلال احمر سخن گفت و تأکید کرد: ساختاردهی و نظام‌مند کردن روند پذیرش بیماران بین‌الملل در استان از مهم‌ترین اولویت‌های حوزه سلامت کرمانشاه است.

وی به موضوع پذیرش بیماران خارجی در مطب‌ها و مراکز درمانی خصوصی اشاره کرد و گفت: در حال ساماندهی آی‌پی‌دی (پذیرش بیماران بین‌الملل) در تمام بخش‌های دولتی، خصوصی، بستری و سرپایی هستیم؛ به طور مثال وقتی یک بیمار عراقی به مطب چشم‌پزشک مراجعه می‌کند، پزشک باید بداند که تعرفه مشخصی وجود دارد و نباید بیشتر از آن از بیمار مطالبه کند؛ برخی می‌گویند چون مطب شخصی است، پس اختیار کامل با پزشک است اما ما تعرفه تعریف کرده‌ایم و در صورت تخطی، برخورد قانونی خواهد شد.

به گفته سروش، در حال حاضر ۱۴ بیمارستان در استان کرمانشاه از جمله بیمارستان امام رضا، امام علی، بیمارستان کرمانشاهی و دیگر مراکز درمانی دارای مجوز آی‌پی‌دی هستند.

وی افزود: با وجود این زیرساخت‌ها، همچنان با مشکلاتی در زمینه جذب بیماران بین‌الملل مواجه هستیم، یکی از مهم‌ترین دلایل آن، حضور ایجنت‌هایی در استان‌های دیگر است که با امکانات کامل مانند هتلینگ، مترجم و خدمات دیگر، بیماران را به شهرهایی مانند شیراز هدایت می‌کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه باید مسیر جذب بیماران بین‌الملل در کرمانشاه هموار شود، گفت: از استاندار و ادارات ذی‌ربط خواسته‌ایم با ما همکاری کنند تا این مسیر را تسهیل کنیم؛ پزشکان ماهر، تجهیزات مناسب و آئین‌نامه‌های مدون در استان وجود دارد، اما این راه هنوز باز نشده و بیماران از طریق مسیرهای غیررسمی به مطب‌هایی می‌روند که گاه ده‌ها برابر تعرفه از آن‌ها هزینه دریافت می‌شود که این مسئله غیراخلاقی و غیرانسانی است.

وی با اشاره به پیشینه طرح توریسم‌درمانی در کرمانشاه گفت: در دولت قبلی تصویب شده بود که با توجه به موقعیت جغرافیایی کرمانشاه، این استان به قطب گردشگری سلامت تبدیل شود اما عملاً زیرساخت‌های آن فراهم نشده است، ما ظرفیت پذیرش بیماران بین‌الملل را داریم، اما سیستم ارجاع و جذب درست هنوز راه نیفتاده است؛ در حوزه دانشجویان بین‌الملل، ایجنت‌ها نقش خوبی ایفا کرده‌اند و سال گذشته یک‌هزار و ۲۰۰ دانشجوی بین‌الملل داشتیم اما در حوزه سلامت این ارتباط به درستی شکل نگرفته است.

سروش همچنین از تصویب اعطای ۳۰ درصد از هزینه‌های درمان بیماران بین‌الملل به مراکز و واسطه‌ها خبر داد و گفت: حتی معتقدم باید بیشتر از این هم داد تا این فرآیند به سود استان پیش برود، چرا که نوعی سرمایه‌گذاری برای آینده است.

وی در ادامه به وضعیت تخت‌های بیمارستانی در استان اشاره کرد و گفت: در برنامه ششم توسعه، سرانه تخت‌های بیمارستانی استان کرمانشاه از میانگین کشوری بهتر بود اما در برنامه هفتم عقب هستیم؛ بنابراین باید هم تخت‌های جدید احداث کنیم و هم تخت‌های ویژه را گسترش دهیم.

سروش در بخشی دیگر از سخنان خود، به موضوع راه‌اندازی داروخانه هلال احمر در کرمانشاه پرداخت و تأکید کرد: من کاملاً با راه‌اندازی داروخانه هلال احمر با رعایت قوانین و مقررات موافق هستم؛ نامه موافقت را هم به وزارت بهداشت فرستادم اما سازمان غذا و دارو مخالفت کرد، این در حالی است که در بسیاری از استان‌ها داروخانه هلال احمر فعال است و سابقه این داروخانه در استان ما هم وجود دارد.

وی افزود: استاندار کرمانشاه هم اخیراً دستور پیگیری این موضوع را صادر کرده و وزیر بهداشت نیز در این زمینه همراهی کرده‌اند، من نظر کمیسیون دانشگاه را امضا کرده‌ام و از هیچ تلاشی برای تأسیس این داروخانه دریغ نکرده‌ام، شائبه تعارض منافع در این زمینه را رد نمی‌کنم ولی یک داروخانه در برابر ۳۰۰ الی ۴۰۰ داروخانه دیگر چه تأثیری می‌تواند داشته باشد؟

سرپرست دانشگاه تأکید کرد: من در همه جلسات مدافع داروخانه هلال احمر بوده‌ام و بر این باورم که باید برای آن رسالت مشخصی تعریف شود؛ داروخانه هلال احمر باید داروهای نایاب، گران‌قیمت، بیماران خاص و داروهای تک‌نسخه‌ای را تأمین کند نه اینکه فقط داروهای ساده مثل آسپرین بیاورد، ما باید نظارت کنیم، مجوز بدهیم، مسئول فنی تعیین کنیم اما این داروخانه می‌تواند نقشی کلیدی در پشتیبانی دارویی استان ایفا کند.

سروش در پایان گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هیچ مخالفتی با داروخانه هلال احمر نداشته و ندارد، اقدامات لازم را انجام داده‌ایم و اکنون ادامه روند در حیطه اختیارات وزارتخانه است؛ امیدواریم با تأیید نهایی این مجوز، بخشی از مشکلات دارویی استان برطرف شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!