حالت تاریک
دوشنبه, 29 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
غفلت استان‌های غربی از اقتصاد دیجیتال
کارشناس مسائل اقتصادی مطرح کرد:

غفلت استان‌های غربی از اقتصاد دیجیتال

کارشناس مسائل اقتصادی با انتقاد از بی‌توجهی به ظرفیت‌های نوین درآمدزایی در مناطق محروم گفت: اقتصاد دیجیتال می‌تواند موتور محرک توسعه در استان‌های غربی باشد، اما متأسفانه هنوز این مناطق از قطار تحولات دیجیتال جا مانده‌اند.

حیدر دارابی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: رشد اقتصاد دیجیتال به‌عنوان یکی از پیشران‌های توسعه در جهان شناخته می‌شود؛ اقتصاد دیجیتال می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در شکوفایی مناطق کمتر توسعه‌یافته داشته باشد، اما هنوز زیرساخت‌های فنی، قانونی و فرهنگی آن فراهم نشده است. 

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر اقتصاد دیجیتال، تصریح کرد: استان‌هایی مثل کرمانشاه که درگیر چالش‌هایی مانند بیکاری، مهاجرت نخبگان و تمرکزگرایی سرمایه هستند، دقیقاً می‌توانند از اقتصاد دیجیتال بهره‌مند شوند؛ چون این نوع از اقتصاد، وابسته به منابع طبیعی یا زیرساخت‌های گران‌قیمت نیست. 

وی افزود: امروز یک جوان در ثلاث باباجانی یا جوانرود هم می‌تواند با یک لپ‌تاپ و اتصال پایدار به اینترنت، خدمات خود را به تهران یا حتی بازارهای بین‌المللی ارائه دهد؛ اما سئوال اینجاست که چرا هنوز بسیاری از جوانان ما حتی با مفاهیم اولیه کسب و کار دیجیتال آشنا نیستند؟ 

دارابی مهم‌ترین مانع را کم‌توجهی نهادهای آموزشی و تصمیم‌گیران به تربیت نیروی انسانی دیجیتال‌محور دانست و اذعان کرد: باید آموزش‌های مهارتی در مدارس و دانشگاه‌ها بازنگری شود، یک دیپلمه یا فارغ‌التحصیل باید بداند چطور از ابزارهای دیجیتال برای تولید درآمد استفاده کند. 

این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین تأکید کرد: زیرساخت اینترنت پرسرعت، دسترسی به خدمات مالی دیجیتال و قوانین حمایتی از استارتاپ‌ها، سه ضلع مهم توسعه این نوع اقتصاد هستند؛ در استان‌های بزرگ‌تری مثل تهران یا اصفهان، اکوسیستم‌های نوآوری شکل گرفته‌اند؛ ولی در استان‌های غربی، هنوز بسیاری از نهادها اقتصاد دیجیتال را مساوی با راه‌اندازی یک پیج اینستاگرامی می‌دانند! 

وی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: حتی در بخش‌هایی مثل کشاورزی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز می‌توان از ابزارهای دیجیتال برای فروش، بازاریابی و ارتباط مستقیم با مشتریان استفاده کرد؛ امروز، اقتصاد دیجیتال فقط مختص برنامه‌نویسان نیست؛ یک قالیباف یا یک زعفران‌کار هم می‌تواند از آن بهره‌مند شود. 

دارابی در پایان گفت: اگر دولت واقعاً قصد مشارکت مردم در تولید را دارد، یکی از راه‌های اصلی آن توسعه اقتصاد دیجیتال است؛ باید حمایت هدفمند، آموزش اصولی و اعتماد به جوانان در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد؛ اقتصاد دیجیتال می‌تواند استان‌های محروم را به قطب‌های نوآوری کشور تبدیل کند، اگر آن را باور کنیم. 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!