
نفسهای آخر تا یک ماراتن سرنوشتساز علمی؛
مسیر رقابت کنکوریها در سرپلذهاب هموار است
کنکور سراسری، تنها یک آزمون علمی نیست؛ بلکه نمادی از تلاش، امید و رقابت نسل جوان کشور برای ساختن آیندهای بهتر است؛ فراهمسازی بستر مناسب برای برگزاری این آزمون در فضایی سالم، امن، عادلانه و بدون دغدغه، مسئولیتی همگانی است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ نظام آموزشی هر کشور، ستون فقرات توسعه علمی آن جامعه محسوب میشود و در این میان، کنکور سراسری، یکی از حساسترین و سرنوشتسازترین مراحل در مسیر تحصیلی دانشآموزان ایران است.
این آزمون علاوه بر اینکه مسیر ورود به دانشگاهها را تعیین میکند، رقابت فشرده و گستردهای است که آینده تحصیلی و شغلی هزاران نفر را تحت تأثیر قرار میدهد؛ اهمیت و گستردگی این آزمون، لزوم توجه و آمادگی همهجانبه دستگاههای اجرایی و آموزشی را دوچندان میسازد.
در سالهای اخیر، با اعمال تغییرات ساختاری و زمانی در فرآیند برگزاری کنکور، نظام آموزش کشور در تلاش بوده تا کیفیت، عدالت آموزشی و سلامت آزمون را ارتقا دهد، با اجرای دوباره مدل دو مرحلهای، داوطلبان باید آمادگی بیشتری از نظر علمی، روانی و اجرایی داشته باشند و این مسئله، مسئولیت برگزارکنندگان و نهادهای پشتیبان را نیز سنگینتر کرده و توجه به نظم، امنیت و آرامش آزمون را به یک اولویت مهم بدل کرده است.
شهرستان سرپلذهاب به عنوان یکی از مناطق مرزی کشور، با وجود محدودیتهای زیرساختی، همواره تلاش کرده تا همگام با سایر نقاط کشور، در برگزاری این آزمون ملی سهم مؤثری داشته باشد؛ حضور بیش از یکهزار و ۵۰۰ داوطلب در این شهرستان گویای اهمیت و گستردگی این رویداد است که نیازمند برنامهریزی دقیق و هماهنگی کامل بین نهادهای اجرایی و آموزشی است.
کنکور سراسری به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای آموزشی ایران، هر ساله با چالشها و تغییرات جدیدی همراه است؛ بزرگترین ماراتن علمی کشور نهتنها یک آزمون علمی، بلکه بهعنوان بزرگترین سد در مسیر تحصیلی دانشآموزان شناخته میشود؛ این آزمون با پیچیدگیهای ساختاری، فشارهای روانی و نابرابریهای آموزشی، چالشهای متعددی را برای داوطلبان ایجاد کرده است.
برگزاری آزمون ورودی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور، دارای سابقهای طولانی است و از گذشته تاکنون روشهای مختلفی برای اجرای آن به کار گرفته شده است، در سالهای گذشته این آزمون ورودی دانشگاهها به صورت دو مرحلهای برگزار میشد و دانشآموزان ناگزیر بودند برای ورود به دانشگاهها، دو بار در آزمون کنکور شرکت کنند و ورود به دانشگاه منوط به قبولی در هر دو آزمون بود و انتخاب رشته نیز به صورت مجزا برای هر مرحله انجام میگرفت.
با گذشت زمان، این آزمون تکمرحلهای شد و دانشآموزان برای کسب مدارج بالای علمی در رشته مورد علاقه خود، فقط یکبار در تیرماه در آزمون شرکت میکردند؛ اکنون چندسالی است که این آزمون مجدداً دو مرحلهای شده و دانشآموزان باید دو بار در جلسه آزمون کنکور سراسری حاضر شوند.
مرحله اول آزمون سراسری کنکور سال ۱۴۰۴ در روزهای ۱۱ و ۱۲ اردیبهشتماه برگزار میشود و مرحله دوم آن نیز در تیرماه برگزار خواهد شد.
در شهرستان سرپلذهاب نیز همچون سایر نقاط کشور، این آزمون تحصیلی بزرگ در روزهای پنجشنبه و جمعه همین هفته برگزار خواهد شد و دانشآموزان با حضور در جلسه آزمون مرحله اول، ماراتن بزرگ علمی کشور را برای ورود به دانشگاه در رشته مورد علاقه خود و رسیدن به اهدافشان پشت سر خواهند گذاشت.
برگزاری بزرگترین ماراتن علمی کشور نیازمند تمهید مقدماتی است که در بخشهای مختلف باید توسط دستگاههای متولی فراهم شود تا آزمون در شرایطی ایدهآل و به دور از هرگونه عواملی که بر سلامت، عدالت و امنیت تأثیر منفی میگذارد، برگزار شود و دانشآموزان در فضایی کاملاً برابر و در محیطی آرام به رقابت بپردازند.
شهرستان سرپلذهاب در تب و تاب یک آزمون علمی
میرحسن رحیمی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با تأکید بر لزوم آمادگی دستگاههای مربوطه برای برگزاری آزمون کنکور اظهار داشت: دستگاههای خدماترسان بهویژه ادارات برق، شهرداری، نیروی انتظامی و اورژانس باید برای برگزاری آزمون سراسری کنکور آماده باشند.
فرماندار شهرستان سرپلذهاب با اشاره به اهمیت برنامهریزی مناسب در برگزاری کنکور سراسری خاطرنشان کرد: این رقابت آموزشی باید با استفاده از تمامی ظرفیتهای ادارات بهگونهای برگزار شود که خانوادهها هیچگونه دغدغهای نداشته و دانشآموزان نیز با خیال آسوده و آرامش خاطر در جلسه آزمون حاضر شوند.
وی افزود: نیروی انتظامی شهرستان برای برقراری امنیت حوزههای امتحانی و قرنطینه سئوالات کنکور و همچنین اورژانس برای استقرار تیم پزشکی در حوزهها، باید در تعامل و همکاری کامل باشند.
نماینده عالی دولت در شهرستان تصریح کرد: آزمون سراسری ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور با حضور یکهزار و ۵۴۰ داوطلب در ۱۲ حوزه امتحانی برگزار میشود.
رحیمی خاطرنشان کرد: در مجموع ۱۲ حوزه در شهرستان سرپلذهاب برای رشتههای هنر، علوم ریاضی، علوم انسانی، علوم تجربی و زبانهای خارجی آماده برگزاری این آزمون مهم هستند.
وی افزود: در برگزاری آزمون کنکور سراسری دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور، علاوه بر فراهمسازی مقدمات لازم برای آرامش خاطر دانشآموزان، باید شرایط برگزاری عادلانه آزمون نیز مهیا شود و با ارائه تذکرات و پیشبینی اقدامات لازم، از سوء استفاده برخی افراد که قصد دارند با استفاده از تجهیزات هوشمند از خارج از حوزه کمک بگیرند، جلوگیری به عمل آید.
رحیمی تأکید کرد: مسئولان برگزاری کنکور سراسری شهرستان و مراقبان در حوزههای امتحانی، وظیفهای بسیار سنگین بر عهده دارند تا این آزمون در شرایطی عادلانه برگزار شود و در این مسیر، حق داوطلبانی که یکسال برای شرکت در آزمون زحمت کشیدهاند، ضایع نشود.
برگزاری کنکور در سایه امنیت، آرامش و عدالت
سجاد سعیدیمقدم در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: نوبت اول آزمون سراسری ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور، در روزهای پنجشنبه و جمعه، ۱۱ و ۱۲ اردیبهشتماه، همزمان با سراسر کشور در شهرستان سرپلذهاب برگزار خواهد شد.
معاون آموزشی اداره آموزش و پرورش شهرستان سرپلذهاب افزود: این آزمون در سرپلذهاب در ۱۲ حوزه امتحانی برگزار میشود که هفت حوزه آن ویژه دختران و پنج حوزه مختص پسران است.
نماینده تامالاختیار سازمان سنجش در شهرستان سرپلذهاب تصریح کرد: تمهیدات لازم در راستای برگزاری آزمون در شرایطی کاملاً امن، سالم و عادلانه برای دانشآموزان فراهم شده و حوزههای امتحانی شهرستان با آمادگی کامل پذیرای دانشآموزان خواهند بود.
وی در ادامه گفت: همراه داشتن هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسائل ارتباطی و الکترونیکی و دستگاههای حافظهدار، از جمله تلفن همراه (حتی خاموش)، ساعت هوشمند، دستبند هوشمند، انگشتر هوشمند و موارد مشابه در جلسه آزمون برای دانشآموزان ممنوع میباشد.
سعیدیمقدم افزود: همراه داشتن این وسائل و تجهیزات غیرمجاز، طبق قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمونهای سراسری، تخلف محسوب شده و موجب محرومیت از گزینش در آزمون خواهد شد.
وی ادامه داد: همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و اصل کارت ملی یا شناسنامه برای ورود به جلسه آزمون الزامی است و در صورت نداشتن کارت شرکت در آزمون و مدرک شناسایی، از حضور داوطلب در جلسه آزمون جلوگیری خواهد شد.
معاون آموزشی اداره آموزش و پرورش شهرستان سرپلذهاب گفت: حضور داوطلبان حداقل ۳۰ دقیقه قبل از شروع فرآیند برگزاری آزمون در حوزه امتحانی الزامی است و درهای حوزه امتحانی بعد از این زمان بسته شده و از ورود داوطلبان جلوگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه با توجه به زمان حضور داوطلب در جلسه آزمون، پذیرایی برای داوطلبان در نظر گرفته شده است، افزود: لذا دانشآموزان از آوردن هرگونه خوراکی به داخل جلسه آزمون خودداری کنند که در صورت مشاهده، از ورود آنها ممانعت به عمل خواهد آمد.
سعیدیمقدم در ادامه افزود: از داوطلبان انتظار میرود تمامی نکات اعلامشده را مدنظر قرار داده و با رعایت قوانین و مقررات برگزاری آزمون، برای خود مشکلی ایجاد نکنند.
وی با اشاره به اینکه تعداد داوطلبان دختر در سالهای اخیر همواره از پسران بیشتر بوده و امسال نیز داوطلبان دختر شهرستان تقریباً دو برابر پسران هستند گفت: تعداد داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون کنکور سراسری در رشتههای تحصیلی مختلف نیز همواره تفاوت چشمگیری داشته است و رشتههای علوم تجربی و علوم انسانی با اختلاف از سایر رشتهها در صدر قرار دارند.
رقابت علمی یک هزار و ۵۴۰ دانشآموز در سرپلذهاب
علیاکبر شفیعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: آزمون سراسری ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور در شهرستان سرپلذهاب با حضور یکهزار و ۵۴۰ داوطلب برگزار میشود و داوطلبان برای ورود به دانشگاهها با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
مدیر اداره آموزش و پرورش شهرستان سرپلذهاب با اشاره به آمادگی شهرستان برای برگزاری آزمون افزود: نوبت اول بزرگترین ماراتن علمی کشور در سال ۱۴۰۴ همزمان با سراسر کشور، در روزهای یازدهم و دوازدهم اردیبهشتماه، به تفکیک رشتههای تحصیلی مختلف در شهرستان برگزار خواهد شد و تمامی اقدامات لازم برای صیانت از آزمون دانشآموزان انجام شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین شرکتکننده در آزمون مربوط به علوم تجربی و کمترین شرکتکننده مربوط به رشته هنر است، افزود: تعداد شرکتکنندگان در آزمون رشته علوم تجربی ۵۶۱ نفر دختر و ۳۰۶ نفر پسر، در رشته علوم انسانی ۳۸۱ نفر دختر و ۱۴۸ نفر پسر، در رشته ریاضی ۱۹ نفر دختر و ۴۱ نفر پسر، در رشته هنر ۱۵ نفر دختر و هفت نفر پسر و نهایتاً در رشته زبانهای خارجی نیز ۵۱ نفر دختر و ۱۹ نفر پسر با هم رقابت میکنند.
شفیعی خاطرنشان کرد: دانشآموزان در روز و ساعت مقرر و در مکان اعلامی، مطابق با کارت ورود به جلسه، در حوزه امتحانی خود حضور یافته و در آزمون مربوطه با آرامش خاطر و بدون هیچگونه دغدغهای شرکت نمایند.
وی افزود: امیدواریم بزرگترین ماراتن علمی کشور در شهرستان سرپلذهاب، بدون هیچگونه مشکلی برگزار شده و شاهد موفقیت دانشآموزان این شهر مرزی و محروم در سطح کشور باشیم.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ کنکور سراسری، تنها یک آزمون علمی نیست؛ بلکه نمادی از تلاش، امید و رقابت نسل جوان کشور برای ساختن آیندهای بهتر است.
فراهمسازی بستر مناسب برای برگزاری این آزمون در فضایی سالم، امن، عادلانه و بدون دغدغه، مسئولیتی همگانی است که دستگاههای مختلف باید در اجرای آن نقشآفرین باشند.
داوطلبانی که ماهها و حتی سالها برای این روز سرنوشتساز تلاش کردهاند، شایسته آن هستند که در فضایی آرام و به دور از اضطراب، توان علمی خود را به نمایش بگذارند؛ این مهم، تنها با همافزایی، دقت و مسئولیتپذیری تمامی عوامل اجرایی، مراقبین، خانوادهها و خود دانشآموزان محقق خواهد شد.
امیدواریم با همراهی همگانی و تلاش خستگیناپذیر مسئولان، آزمون سراسری امسال در شهرستان سرپلذهاب با موفقیت کامل برگزار شده و ثمره تلاشهای داوطلبان، در قالب قبولی در رشتهها و دانشگاههای دلخواهشان، به بار بنشیند؛ تا گامی دیگر در مسیر پیشرفت علمی این دیار مرزی و مقاوم برداشته شود.
گزارش به قلم سیروس صدیقی؛ فعال رسانهای
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!