
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه مطرح کرد:
آموزش مهارت و امیدبخشی راه نجات دختران کرمانشاهی
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با تأکید بر اهمیت توانمندسازی دختران تحت پوشش بهزیستی گفت: پس از پایان تحصیلات تا مقطع دیپلم، آموزش مهارتهای حرفهای با حمایت مالی تا سقف ۸ میلیون تومان برای آنها در نظر گرفته شده است.
بهزاد شهبازی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با اشاره به ارائه مجموعهای از خدمات حمایتی، آموزشی، مشاورهای و توانمندسازی به دختران و زنان در معرض آسیب در سطح استان کرمانشاه، با بیان اینکه دفتر فوریتها و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مسئولیت مداخله در بحرانها را برعهده دارد، اظهار داشت: این بحرانها میتوانند شامل مواردی چون فرار دختران از خانه باشد که در این موارد، بهزیستی از طریق اورژانس اجتماعی وارد عمل میشود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه ادامه داد: پس از مراجعه یا ارجاع این افراد، چه از سوی دستگاه قضائی یا از طریق اطلاعرسانی شهروندان، همکاران ما در اورژانس اجتماعی مداخله کرده و فرد آسیبدیده را به مکانهای امن بهزیستی منتقل میکنند.
شهبازی تأکید کرد: در این مراکز، خدمات مشاورهای، روانشناسی و حقوقی به افراد ارائه میشود تا زمانی که در مرکز حضور دارند، در بسیاری از موارد، با ایجاد صلح میان فرد و خانوادهاش و با صدور حکم دادستانی، فرد در کمال امنیت به خانواده بازمیگردد.
وی در ادامه به حمایت از دختران و خانوادههای آنها اشاره کرد و گفت: در این دفتر، خدماتی متنوع به خانوادههایی که دارای دختر هستند، ارائه میشود، از جمله این خدمات، پیگیری وضعیت تحصیلی دختران در مقاطع مختلف است.
وی افزود: اگر دختری قصد ادامه تحصیل در دانشگاه را داشته باشد، بهزیستی در قالب کمکهزینه تحصیلی، از او حمایت میکند؛ همچنین در دوره تحصیلات مدرسه تا سن تحصیل اجباری نیز کمکهزینههایی برای دانشآموزان پرداخت میشود.
شهبازی با تأکید بر اهمیت توانمندسازی حرفهای دختران اظهار داشت: در مرحلهای که دختران تحصیلات اجباری را به پایان رساندهاند و تا مقطع دیپلم ادامه دادهاند، آموزش مهارتهای حرفهای برای آنها در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در این راستا، کمکهزینههایی تا سقف ۸ میلیون تومان برای آموزش حرفهای به آنها پرداخت میشود که میتوانند این آموزشها را از طریق سازمان فنی و حرفهای یا بهصورت آزاد دریافت کنند و مهارت مورد علاقه خود را بیاموزند.
وی در ادامه گفت: پس از کسب مهارت، این دختران میتوانند برای دریافت وام خوداشتغالی اقدام کرده و مسیر استقلال اقتصادی را در پیش گیرند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه همچنین به اهمیت آموزش مهارتهای زندگی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: آموزش مهارتهای دهگانه زندگی در حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی، از دیگر خدمات دفتر امور زنان و خانواده است.
وی افزود: این آموزشها شامل مهارتهایی مانند خودآگاهی، ارتباط مؤثر، مدیریت هیجان، تصمیمگیری و حل مسئله هستند که نقش مهمی در تقویت تابآوری و سلامت روان فرد ایفا میکنند.
شهبازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت خانوادههای زنان سرپرست خانوار یا دختران خودسرپرست اظهار داشت: بسیاری از این خانوادهها تحت فشارهای شدید روانی و اقتصادی هستند که ممکن است سلامت روان و حتی سلامت جسمی اعضای آنها را به خطر بیندازد.
وی ادامه داد: در این شرایط، مددکاران اجتماعی و مشاوران بهزیستی با ارائه خدمات تخصصی، به این خانوادهها کمک میکنند تا بتوانند با دشواریهای زندگی روبهرو شده و سطح کارآمدی و تابآوری خود را ارتقا دهند.
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه، تقویت انعطافپذیری روانی را یکی از اهداف مهم در ارائه خدمات به این قشر دانست و افزود: هدف ما این است که این زنان و دختران بتوانند با توانمندی بیشتری مسیر زندگی خود را ادامه داده و بر مسئولیتهای سنگینی که بر دوش دارند، فائق آیند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تمامی این خدمات در راستای حمایت از دختران و زنان در معرض آسیب و ارتقای سطح سلامت اجتماعی و روانی جامعه ارائه میشود و تلاش ما بر این است که با حفظ کرامت انسانی، زمینه بازگشت این افراد به زندگی عادی و مستقل را فراهم کنیم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!