حالت تاریک
پنج‌شنبه, 08 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
رسانه بازتاب‌دهنده ظرفیت‌های بومی و مطالبات مردم باشد
مدیرکل صدا و سیمای استان کرمانشاه:

رسانه بازتاب‌دهنده ظرفیت‌های بومی و مطالبات مردم باشد

مدیرکل صدا و سیمای استان کرمانشاه گفت: رسانه باید پل ارتباطی میان مردم و مسئولان باشد. در فرآیند مطالبه‌گری، توازن باید رعایت شود؛ به‌گونه‌ای که هم مطالبات مردم بیان شود و هم مسئولان فرصت پاسخ‌گویی داشته باشند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ صداقت‌الله موسوی ظهر امروز دوشنبه در نشست هم‌اندیشی با تعدادی از فعالان رسانه‌ای استان کرمانشاه که در سالن جلسات صدا و سیمای استان برگزار شد، اظهار داشت: هدف از این جلسه، برگزاری یک هم‌اندیشی رسانه‌ای میان فعالان رسانه‌ای استان کرمانشاه است تا با هم‌افزایی و تبادل‌نظر، نقش رسانه در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مورد بررسی قرار گیرد.

مدیرکل صدا و سیمای استان کرمانشاه افزود: امروز در سپهر رسانه‌ای جهان، رقابت و همچنین دشمنی جریان دارد. دشمنان نظام جمهوری اسلامی از بدو پیروزی انقلاب، تلاش داشته‌اند با بهره‌گیری از ابزار رسانه، افکار عمومی را به‌سوی اهداف خود سوق دهند؛ اما جمهوری اسلامی بر پایه مبانی اعتقادی و ارزشی، گفتمانی جدید را برای تعالی انسان‌ها ارائه کرده است.

جایگاه رسانه در تحولات سیاسی و اجتماعی

وی گفت: رسانه از همان ابتدا در کنار نظام اسلامی و مردم نقش ایفا کرده است؛ از دوران دفاع مقدس تا امروز، رسانه‌ها در کنار دیگر نهادهای انقلابی برای تبیین و تقویت ارزش‌ها تلاش کرده‌اند و توانسته‌اند افکار عمومی را بر اساس اندیشه‌های انقلاب اسلامی هدایت کنند.

موسوی افزود: رسانه ما با رسانه‌های دیگر دنیا تفاوت دارد؛ چرا که رسانه ما مبتنی بر فطرت انسانی و ارزش‌های الهی است. ما در این عرصه باید هم از لحاظ تکنیکی و هم از لحاظ محتوایی به‌روز و مسلط باشیم.

ظرفیت‌های استان کرمانشاه و مسئولیت رسانه

وی ادامه داد: کرمانشاه ظرفیت‌های متعددی در زمینه‌های دینی، علمی، ورزشی، اجتماعی و فرهنگی دارد. معرفی مفاخر و داشته‌های ارزشمند استان وظیفه‌ای است که رسانه‌ها باید در گام نخست بر عهده بگیرند تا به تقویت هویت بومی و ملی ما کمک کند.»

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمانشاه گفت: رسانه‌های بیگانه تلاش دارند با کمرنگ کردن هویت اصیل ایرانی-اسلامی، افکار عمومی را از اصالت‌ها دور کنند. ما با تکیه بر باورهای اعتقادی و غنای فرهنگی‌مان می‌توانیم پیشگام عرصه‌های محتوایی باشیم.

ضرورت روایت‌گری صحیح در برابر جریان تحریف

موسوی افزود: اساس تقابل امروز ما با دشمنان، تقابل روایت‌هاست. اگر ما نتوانیم روایت صحیح، صریح و دقیق از موضوعات ارائه کنیم، از قافله عقب خواهیم ماند. در برابر جریان تحریف، باید روایت‌های حقیقی و امیدآفرین تولید کنیم.

وی تأکید کرد: استان کرمانشاه با تنوع قومیتی، پیشینه تاریخی غنی و ظرفیت‌های فرهنگی و مذهبی، مستحق معرفی شایسته‌ای در سطح ملی است. متأسفانه در برخی موارد، اتفاقات اجتماعی ناگوار، چهره استان را در رسانه‌ها مخدوش می‌کند؛ در حالی‌که بسیاری از ظرفیت‌های امیدآفرین در استان مغفول مانده‌اند.

ضرورت هم‌افزایی و حرکت منسجم رسانه‌ای

موسوی گفت: این هم‌اندیشی آغاز یک مسیر مشترک برای هم‌افزایی رسانه‌ها در استان است. تجربه‌های موفق در سال گذشته، از جمله در انتخابات، گرامیداشت مناسبت‌های انقلابی و شعائر اسلامی، نشان داد که با همکاری رسانه‌ها، اتفاقات ارزشمندی رقم خورده است.

وی افزود: رسانه باید پل ارتباطی میان مردم و مسئولان باشد. در فرآیند مطالبه‌گری، توازن باید رعایت شود؛ به‌گونه‌ای که هم مطالبات مردم بیان شود و هم مسئولان فرصت پاسخ‌گویی داشته باشند.

عبور از توصیف‌گرایی به‌سوی پیگیری

وی ادامه داد: یکی از آسیب‌های فعلی در حوزه رسانه، توصیف‌محور بودن مطالب است. متأسفانه پیگیری و حصول نتیجه از مطالب رسانه‌ای کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. این مسئله باعث ناقص ماندن حلقه اطلاع‌رسانی می‌شود و امیدآفرینی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

موسوی گفت: اگر رسانه‌ای توانست در موضوعی پیشرو باشد، باید دیگر رسانه‌ها نیز با تمرکز و همراهی، آن موضوع را دنبال کنند تا نتیجه مطلوب حاصل شود. هم‌افزایی در این مسیر بسیار راهگشا خواهد بود.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمانشاه گفت: رسانه‌ای موفق و اثرگذار است که تحلیل‌ها و روایت‌های آن به واقعیت‌های عینی جامعه نزدیک باشد و بتواند بازتاب‌دهنده‌ صحیح شرایط، دغدغه‌ها و ظرفیت‌های موجود باشد.

وی گفت: طراحی سند زیست‌بوم رسانه‌ای و سند چشم‌انداز کشور، از جمله اقدامات راهبردی در مسیر تبیین آینده‌ای روشن برای ایران اسلامی است که باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های متنوع هر منطقه به‌ویژه در حوزه‌هایی همچون گردشگری مذهبی، گردشگری سلامت، سلامت معنوی و سرمایه‌های فرهنگی بومی صورت گیرد.

وی افزود: استفاده هوشمندانه از این ظرفیت‌ها، ضمن تقویت هویت ملی و انسجام اجتماعی، می‌تواند به الگویی موفق از پیشرفت درون‌زا مبتنی بر مبانی انقلاب اسلامی تبدیل شود.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمانشاه در پایان گفت: با انسجام، انتخاب درست موضوعات و حرکت هوشمندانه، می‌توانیم آینده‌ای روشن‌تر برای رسانه استان رقم بزنیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!