حالت تاریک
شنبه, 03 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
فتح خرمشهر، فتح ارزش‌ها بود
مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی‌‌ مساجد کرمانشاه:

فتح خرمشهر، فتح ارزش‌ها بود

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه با بیان اینکه فتح خرمشهر، فتح ارزش‌ها و مقدسات و تبلور نصرت الهی بود، گفت: این پیروزی، الگویی برای عبور از چالش‌های انقلاب اسلامی در سال‌های پیش روست.

حجت‌الاسلام والمسلمین حجت‌الله سروری در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: فتح خرمشهر را باید نمادی از پیروزی، اراده و مقاومت ملت ایران در برابر دشمنان انقلاب دانست که مقاومت مردمی، دژی استوار در برابر هجوم دشمنان بود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه افزود: عملیات بیت‌المقدس تنها یک پیروزی نظامی نبود، بلکه فتح ارزش‌ها و تجلی باور به نصرت الهی بود. به همین دلیل بود که امام خمینی (ره) فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد». امام راحل در سوم خرداد ۱۳۶۱، در پیامی این پیروزی را بزرگ‌ترین دستاورد انقلاب اسلامی و نمادی از مقاومت ملت در برابر دشمنان معرفی کردند.

اهمیت استراتژیک خرمشهر و واکنش جهانی

وی گفت: از همان روزهای اشغال خرمشهر توسط رژیم بعث در آبان ۱۳۵۹، مسئولان نظامی ایران در تلاش برای باز پس‌گیری این شهر مهم بودند. اهمیت فتح خرمشهر تنها در جغرافیا خلاصه نمی‌شد؛ روزنامه فایننشال تایمز از آن به‌عنوان «کلید پیروزی جنگ» یاد کرد و لوس‌آنجلس تایمز نوشت: «پیروزی ایران، آرامش دوستان آمریکا را برهم خواهد زد».

مقاومت مردمی و تبدیل خرمشهر به دژی نفوذناپذیر توسط دشمن

سروری خاطرنشان کرد: عراقی‌ها پس از اشغال خرمشهر، آن را به دژی غیرقابل نفوذ تبدیل کرده بودند؛ با انفجار سی تُن تی‌ان‌تی و بهره‌گیری از طرح‌های نظامی رژیم صهیونیستی در کانال سوئز، آن را آماده دفاع سنگین کردند. 

این نویسنده و پژوهشگر برتر کشور ادامه داد: صدام با اطمینان می‌گفت: «اگر ایران خرمشهر را پس بگیرد، من کلید بصره را به آن‌ها می‌دهم». با این حال، مردم خرمشهر ۳۵ روز در برابر شدیدترین تهاجمات ایستادگی کردند تا اینکه فرمان امام مبنی بر «خرمشهر باید آزاد شود» بار دیگر روح تازه‌ای در کالبد رزمندگان دمید.

اجرای عملیات بیت‌المقدس و وحدت نیروهای مسلح

وی افزود: عملیات بیت‌المقدس در چهار مرحله و طی ۲۵ روز با هدف آزادسازی خرمشهر انجام شد. این عملیات در مناطق غرب کارون و شمال خرمشهر، با مشارکت و همدلی ارتش، سپاه، جهاد سازندگی، ژاندارمری و دیگر نهادها صورت گرفت. این پیروزی نتیجه رشادت رزمندگانی بود که با نفوذ به مواضع دشمن، حماسه‌ای بزرگ را رقم زدند.

امداد غیبی و تحقق وعده الهی

سروری بیان کرد: فتح خرمشهر حادثه‌ای معمولی نبود؛ بلکه معجزه‌ای الهی بود که با دست توانای رزمندگان و به مدد نصرت الهی محقق شد. آیه شریفه «کم من فئة قلیلة غلبت فئة کثیرة باذن الله» در این رویداد متجلی شد و جهان را شگفت‌زده کرد. امام خمینی (ره) در پیام خود فرمودند: «سپاس بی‌حد بر خداوند قادر که کشور اسلامی و رزمندگان فداکار را مورد عنایت خویش قرار داد و نصر بزرگ خود را نصیب ما فرمود».

 خرمشهر، الگویی برای جهاد امروز

وی افزود: به‌راستی فتح خرمشهر، فتح ارزش‌ها و مقدسات و تبلور نصرت الهی بود. رهبر معظم انقلاب در بیانی تاریخی خطاب به جوانان فرمودند: «عزیزان من! خرمشهرها در پیش دارید». این جمله تأکیدی است بر اینکه این پیروزی، الگویی برای عبور از چالش‌های انقلاب اسلامی در سال‌های پیش روست. همچنین ایشان درباره اهمیت این واقعه فرمودند: «وقتی ما خرمشهر را گرفتیم، ورق برگشت و دنیا عوض شد».

رسالت امروز؛ جهاد تبیین و انتقال حماسه‌ها

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه گفت: امروز رسالت ما، جهاد تبیین است؛ باید با استفاده از ابزارهای فرهنگی چون فیلم، سریال، رمان، هنرهای تجسمی و رسانه، حماسه‌های دفاع مقدس را به نسل امروز منتقل کنیم.

وی در پایان تأکید کرد: مهم‌ترین دستاورد معنوی فتح خرمشهر، روحیه خودباوری، همدلی، اتکا به ظرفیت‌های درونی و تبعیت از ولی‌فقیه بود؛ همان روحیه‌ای که با فریاد «ما می‌توانیم» در طول دفاع مقدس به ثمر نشست.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!