حالت تاریک
چهارشنبه, 25 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
کشتار غیرمجاز دام تهدیدی برای سلامت کرمانشاهیان
معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه هشدار داد:

کشتار غیرمجاز دام تهدیدی برای سلامت کرمانشاهیان

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: در برخی محله‌های کرمانشاه، شاهد ذبح دام در معابر عمومی هستیم که این وضعیت نه‌تنها تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی به شمار می‌رود، بلکه به شکل نگران‌کننده‌ای در حال گسترش است.

شاهرخ یاربیگی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ به تشریح مشکلات و چالش‌های ناشی از کشتار غیرمجاز دام در استان پرداخت و از نبود اراده جدی در میان مسئولان برای مقابله با این پدیده نگران‌کننده انتقاد کرد و اظهار داشت: این معضل تنها محدود به شهر کرمانشاه نیست بلکه دامنه آن به شهرستان‌هایی همچون سرپل‌ذهاب، روانسر، جوانرود، هرسین و گیلانغرب نیز گسترش یافته است.

وی افزود: در برخی محله‌های کرمانشاه، نظیر دولت‌آباد، پردیس، جعفرآباد، مسکن و دیگر مناطق، شاهد ذبح و توزیع گوشت دام سنگین در معابر عمومی هستیم که این وضعیت نه‌تنها تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی به شمار می‌رود، بلکه به شکل نگران‌کننده‌ای در حال گسترش است. 

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه، با اشاره به اینکه این روند باعث بروز مشکلات بهداشتی برای شهروندان می‌شود، تأکید کرد: باید برای مقابله با این پدیده، اراده‌ای قوی از سوی مسئولان دیده شود.

وی با ابراز تأسف از عدم همکاری مؤثر میان نهادهای مختلف، اظهار داشت: علیرغم پیگیری‌های مستمر و جلسات متعدد با مسئولان استانداری، شهرداری، نیروی انتظامی و سایر ارگان‌ها، هنوز نتیجه ملموسی در زمینه برخورد با این تخلفات حاصل نشده است.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه، تأکید کرد: تاکنون برخورد قاطعی با این موضوع صورت نگرفته است و این نشان‌دهنده ضعف در هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف است.

یاربیگی مسئولیت نظارت بر ورود دام به شهرها را بر عهده شهرداری‌ها دانست و تصریح کرد: این ارگان‌ها باید مانع ورود دام به داخل شهر شوند ولی متأسفانه این وظیفه به درستی انجام نمی‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: وظیفه دامپزشکی بیشتر معطوف به نظارت بهداشتی بر کشتارگاه‌ها و کنترل بیماری‌ها در دام‌هاست و دامپزشکی نمی‌تواند به طور مستقیم با کشتار غیرمجاز در معابر شهری مقابله کند.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه همچنین به مشکلات مربوط به سلامت دام‌ها اشاره کرد و گفت: در بسیاری از موارد دام‌ها به صورت نامناسب به شهر وارد می‌شوند؛ این دام‌ها اغلب فاقد شناسنامه بهداشتی و واکسیناسیون هستند و بسیاری از آن‌ها بیمارند و ذبح این دام‌ها در معابر عمومی می‌تواند مخاطرات بهداشتی جدی برای مردم ایجاد کند.

وی همچنین از احتمال بروز درگیری در هنگام جمع‌آوری گوشت‌های غیرمجاز خبر داد و گفت: با توجه به ارزش بالای گوشت دام، به ویژه گوساله، در هنگام عملیات جمع‌آوری گوشت‌ها، احتمال بروز درگیری‌های فیزیکی وجود دارد، زیرا افراد معمولاً مجهز به سلاح سرد هستند، به همین دلیل، ورود عملیاتی برای برخورد با این معضل تنها با حمایت نیروی انتظامی امکان‌پذیر است.

یاربیگی با هشدار به اینکه این مشکل به سرعت در حال گسترش است و اگر جلوی آن گرفته نشود، به محله‌های برخوردار شهر کرمانشاه نیز خواهد رسید، از مسئولان خواست تا در راستای مقابله جدی با این پدیده اقدام کنند. 

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: علاوه بر برخورد قاطع قضائی، حضور نیروی انتظامی، مشارکت شهرداری و همراهی دامپزشکی ضروری است.

وی همچنین از مردم خواست که در صورت مشاهده تخلفات این چنینی، گزارش‌های خود را به شماره ۱۵۱۲ ارسال کنند تا اقدامات لازم صورت گیرد.

این مقام مسئول از عملکرد ضعیف دستگاه‌های اجرایی در مقابله با این معضل انتقاد کرد و خاطرنشان ساخت: در جلسات مختلف و مکاتبات متعدد با نهادهای ذی‌ربط، هنوز هیچ اقدامی به نتیجه ملموس نرسیده است. 

وی افزود: تا زمانی که شهرداری‌ها، فرمانداری‌ها، نیروی انتظامی و سایر ارگان‌ها در کنار دامپزشکی فعالیت نکنند، نمی‌توان انتظار پیشرفت در این زمینه داشت.

یاربیگی در ادامه به ماده ۵ قانون شهرداری‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: طبق این ماده، ورود دام به داخل شهر ممنوع است، اما متأسفانه این قانون به درستی رعایت نمی‌شود و شاهد ذبح دام در معابر عمومی هستیم؛ این مسئله نشان‌دهنده عدم نظارت مؤثر در سطح شهر است.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه از شهروندان خواست تا از خرید گوشت‌های مشکوک که فاقد نظارت دامپزشکی هستند، خودداری کنند. 

وی افزود: اگرچه این گوشت‌ها ممکن است ارزان‌تر باشند، اما سلامت خانواده‌ها از هر چیزی مهم‌تر است و نباید به خاطر اندکی ارزان‌تر بودن، سلامت جامعه به خطر بیفتد.

یاربیگی با تأکید بر اینکه مقابله با این معضل نیازمند همکاری همه‌جانبه است از دستگاه‌های اجرایی خواست که با جدیت بیشتری وارد عمل شوند و از قضات نیز درخواست کرد که آرای بازدارنده برای متخلفان صادر کنند. 

وی همچنین افزود: با افزایش سواد بهداشتی در جامعه و حمایت مردم، تقاضا برای گوشت ناسالم کاهش خواهد یافت و در نتیجه شاهد حذف این مشکل از سطح استان خواهیم بود.

این مقام مسئول در نهایت هشدار داد: اگر برخورد قاطعی با این پدیده نشود، کشتار غیرمجاز دام همچون یک غده سرطانی در سطح استان گسترش خواهد یافت، همان‌طور که پیش از این گوسفند و بز در معابر ذبح می‌شدند، اکنون شاهد آویزان شدن گوشت گوساله در خیابان‌ها هستیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!