حالت تاریک
یکشنبه, 19 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
تحصیل بی‌دغدغه حق مسلم دانش‌آموزان سرپل‌ذهابی است
بحران، پیش‌ روی آموزش در سرپل‌ذهاب؛

تحصیل بی‌دغدغه حق مسلم دانش‌آموزان سرپل‌ذهابی است

‌بلاتکلیفی محل تحصیل شماری از دانش‌آموزان در شهرستان سرپل‌ذهاب چالشی است که در حوزه آموزش با آن مواجه شده‌ایم.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ تحصیل علم و دانش، نه‌تنها مسیر رشد فردی و اجتماعی فرزندان این سرزمین را هموار می‌کند، بلکه ستون اصلی توسعه و پیشرفت کشور به شمار می‌رود. تجربه ملت‌های پیشرفته نشان داده است که سرمایه‌گذاری بر آموزش نسل جدید، مهم‌ترین و پایدارترین راه برای دستیابی به پیشرفت اقتصادی، علمی و فرهنگی است. 

طبق اصل سی‌ام قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دولت موظف است وسائل آموزش و پرورش رایگان را برای همه مردم تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد. این اصل قانونی تضمین می‌کند که هیچ دانش‌آموزی به دلیل وضعیت اقتصادی خانواده‌اش از تحصیل محروم نشود و همه کودکان و نوجوانان در مسیر برابر یادگیری قرار گیرند. 

کارشناسان آموزشی تأکید می‌کنند که کیفیت یادگیری، تنها به محتوای کتاب‌ها یا تلاش معلمان محدود نمی‌شود؛ بلکه آرامش روحی و روانی دانش‌آموزان، یکی از مهم‌ترین عوامل رشد علمی است. هرگونه اضطراب یا نگرانی، چه ناشی از مسائل خانوادگی و اقتصادی و چه به دلیل بلاتکلیفی محل تحصیل، می‌تواند تمرکز و انگیزه دانش‌آموز را به شدت کاهش دهد. 

محل تحصیل، در این میان نقشی کلیدی دارد. مدرسه نه‌تنها محل آموزش، بلکه محیط اجتماعی و فرهنگی مهمی برای رشد شخصیت دانش‌آموز است، کیفیت فضاهای آموزشی، دسترسی مناسب، امنیت روانی و احساس تعلق به محیط مدرسه، همه در شکل‌گیری انگیزه و پیشرفت علمی دانش‌آموزان تأثیرگذار هستند. 

در شهرستان سرپل‌ذهاب رشد و توسعه مدارس در سال‌های بعد از ۱۳۹۶ به خاطر زلزله و جهادی که برای استفاده بهتر و بیشتر از تهدید زلزله هم در اداره نوسازی مدارس استان و بخش خصوصی و خیران مدرسه‌ساز به وجود آمد رشد مناسبی داشت و بسیاری از مدارس نوسازی و بازسازی شد. 

در شهر سرپل‌ذهاب دو مدرسه آزادگان و حضرت معصومه (س) که از مدارس قدیمی شهر بودند در اثر زلزله تخریب شده و پس از مدتی در دوران بازسازی با استفاده از اعتبارات داخلی و همچنین کمک‌های خیران به خوبی بازسازی و دو آموزشگاه بسیار خوب بنا شد و از سال ۹۸ چهار واحد آموزشی با قریب به ۲ هزار دانش‌آموز در این دو ساختمان در پایه‌های مختلف تحصیلی فعالیت علمی - آموزشی دارند. 

این ایام مخصوص آماده شدن خانواده‌ها برای ثبت‌نام، ساماندهی لوازم و وسائل مورد نیاز مدرسه فرزندان، خرید کتب تحصیلی و هماهنگی‌های لازم برای سایر امور مربوط به تحصیل فرزندان است و خانواده‌های مستأجر بعد از گذراندن فصل جا به جایی منازل و پیدا کردن واحد مسکونی مناسب در نزدیکی آموزشگاه فرزندان خود آرام‌آرام آماده و مهیای ورود به دوران آماده‌سازی فرزندان برای آغاز سال تحصیلی می‌شوند اما والدین دانش‌آموزان این چهار واحد آموزشی در دو مدرسه حضرت معصومه (س) و آزادگان این روزها با چالش بزرگی مواجه شده‌اند که می‌تواند تأثیر بسیاری بر آینده تحصیلی فرزندان آن‌ها داشته باشد. 

زمین این دو مدرسه به‌صورت وقفی به آموزش و پرورش اختصاص یافته و امروز یکی از فرزندان واقف به دلیل اضافه ساخت آموزش و پرورش با در دست داشتن حکم قضائی تخریب این دو مدرسه ادامه فعالیت آموزشی در این مدارس را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است که این موضوع باعث نگرانی و بلاتکلیفی دانش‌آموزان و والدین آن‌ها شده است. 

رضایت شاکی خصوصی جلب شود

علی مرادی یکی از والدین دانش‌آموزان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار ما؛ گفت: مدرسه آزادگان یکی از آموزشگاه‌های خوب و قدیمی شهرستان سرپل‌ذهاب است که متاسفانه با حکم تخریب آن از سوی خانواده‌ای که قبلاً آن را وقف کرده مواجه شده است. 

وی افزود: این موضوع خانواده‌ها را در بلاتکلیفی و نگرانی بزرگی فرو برده و آرامش فرزندان ما را نیز مختل کرده است و از مسئولان تقاضا داریم که این موضوع را پیگیری و مشکلات آن را رفع کنند. 

این شهروند سرپل‌ذهابی تصریح کرد: بسیاری از خانواده‌ها مستأجر هستند و در فصل جا به جایی به خاطر نزدیک بودن به محل تحصیل فرزندان خود در نزدیکی این مدرسه خانه اجاره کرده‌اند و اگر مدرسه به جای دیگری منتقل شود باعث مشکلاتی برای خانواده‌ها در رفت و آمد دانش‌آموزان خواهد شد. 

مرادی خاطرنشان کرد: این حکم قضائی قبل از زلزله صادر شده و این شاکی می‌توانست در زمان زلزله که این دو مدرسه تخریب شده بودند با حکمی که در دست داشت از بازسازی آن‌ها جلوگیری کند و امروز این مشکلات برای ما پیش نمی‌آمد اما متاسفانه امسال این موضوع را مطالبه کرده و باعث نگرانی و تشویش ما و فرزندانمان شده است. 

وی در پایان از مسئولان خواست از طریق مقتضی رضایت این شاکی خصوصی را کسب کرده و با توجه به اینکه زمان کمی تا شروع سال تحصیلی جدید باقی نمانده هر چه زودتر آرامش خاطر را به دانش‌آموزان و اولیاء آن‌ها بازگردانند. 

وقتی دانش‌آموز از ثبات محل تحصیل و شرایط آموزشی خود اطمینان داشته باشد، تمام انرژی‌اش صرف یادگیری می‌شود اما وقتی هر روز نگران تغییر مدرسه یا از دست دادن محیط آموزشی خود باشد، توان فکری او به جای رشد علمی، صرف نگرانی خواهد شد. 

مدرسه، تنها محل آموزش دروس نیست؛ بلکه خانه دوم دانش‌آموزان است. فضایی که باید لبریز از انگیزه، امنیت و نشاط باشد. اگر این آرامش از بین برود، نه‌تنها رشد علمی، بلکه رشد شخصیتی و اجتماعی دانش‌آموزان نیز آسیب می‌بیند. 

مدارس جدید برای جایگزینی در نظر گرفته شده‌اند

علی‌اکبر شفیعی؛ مدیر آموزش و پرورش شهرستان سرپل‌ذهاب نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار ما؛ اظهار داشت: دو واحد آموزشی حضرت معصومه (س) و آزادگان در سطح شهر به‌صورت وقف از سوی خانواده اختیاری است که در سال ۸۵ با شکایت این خانواده به دلیل اضافه بنا به متراژهای ۲۴۴ متر و یک‌هزار و ۲۳۲ متر در مراجع قضائی حکم قلع بنای این دو مدرسه را گرفته است. 

وی افزود: در سال ۹۶ این دو واحد آموزشی به دلیل زلزله تخریب شد و اداره نوسازی مدارس آموزش و پرورش در سال ۹۷ با توجه به مستندات و مجوز شهرداری نسبت به ساخت و ساز مجدد بنای این دو آموزشگاه اقدام و خانواده شاکی نیز در این زمان سکوت کردند و امروز مدارس ساخته شده و قریب به ۲ هزار دانش‌آموز در قالب چهار واحد آموزشی در این دو آموزشگاه مشغول تحصیل هستند. 

مدیر آموزش و پرورش شهرستان سرپل‌ذهاب تصریح کرد: خانواده شاکی هم‌اکنون بر اساس حکم دریافتی خود به اداره آموزش و پرورش مراجعه کرده و درخواست تهاتر زمین دارد که آموزش و پرورش نیز صرفاً بر اساس قوانین و مقررات موجود قادر به تهاتر زمین به نرخ روز به شاکی است، شاکی نیز گرفتن زمین بر اساس نرخ امروز را قبول ندارد و این بلاتکلیفی باعث سردرگم شدن دانش‌آموزان و اولیاء آن‌ها شده و لازم است که تصمیم مناسبی در این خصوص اتخاذ شود. 

شفیعی در ادامه گفت: ما برای رفع نگرانی اولیاء دانش‌آموزان نیز تصمیم گرفتیم که مدارس جدیدی برای جایگزینی این مدارس در نظر گرفته اما با توجه به بعد مسافت و کمتر بودن تعداد کلاس‌ها نتوانسته رضایت اولیاء دانش‌آموزان را حاصل کند. 

با وجود اهمیت موضوع، هنوز راه‌حل قطعی از سوی مسئولان ارائه نشده است، کارشناسان آموزشی هشدار می‌دهند که تعطیلی یا انتقال این مدارس به نقاط دیگر، نه تنها باعث افت تحصیلی دانش‌آموزان می‌شود، بلکه مشکلات اجتماعی و اقتصادی جدیدی را هم برای خانواده‌ها به وجود خواهد آورد. 

پیگیر جدی مشکل مدارس دانش‌آموزان سرپل‌ذهابی هستیم

فتح‌الله حسینی؛ نماینده مردم شهرستان‌های قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ما؛ گفت: خانواده‌های این دانش‌آموزان اطمینان داشته باشند که به‌صورت جدی این موضوع را پیگیری خواهیم کرد و نهایت توان خود را برای رفع این مشکل به‌کار خواهیم گرفت. 

وی افزود: آموزش و پرورش تا به امروز تلاش‌های بسیاری را انجام داده اما چون طرف مقابل شخصی حقیقی است تاکنون توفیقی در این راه به‌دست نیاورده است اما تلاش‌ها قطعاً ادامه خواهد داشت و ما نیز کمک خواهیم کرد که این مشکل از طریق مقتضی رفع شود. 

نماینده مردم شهرستان‌های قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلانغرب تصریح کرد: ما از طریق وزارت آموزش و پرورش، استانداری،   آموزش و پرورش استان و شورای تأمین شهرستان رفع این مشکل را از دنبال خواهیم کرد و در جلسه اضطراری شورای تأمین مطرح خواهد شد تا تصمیم مناسبی برای رفع مشکل خانواده‌های دانش‌آموزان گرفته شود و بتواند زمینه آرامش خاطر دانش‌آموزان و اولیاء آن‌ها را فراهم کند. 

رئیس فراکسیون شاهد و ایثارگران مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در ۸ مردادماه این مشکل را برای پیگیری به دفتر بنده ارسال کرده و در تاریخ ۱۳ مرداد دستور بررسی این موضوع از وزیر آموزش و پرورش کسب شده و وزیر نیز یک نماینده را برای پیگیری، بررسی و رفع مشکل مأمور کرده است. 

این نماینده مجلس گفت: دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها باید هیچ‌گونه نگرانی در خصوص محل تحصیل فرزندان خود نداشته باشند و قطعاً با حضور استاندار و مدیرکل آموزش و پرورش استان این موضوع را تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری خواهیم کرد. 

وی در پایان افزود: فراهم کردن مقدمات تحصیل بی‌دغدغه از حقوق مسلم دانش‌آموزان و اولیاء آن‌هاست و مطمئن باشید این موضوع به‌صورت جدی پیگیری خواهد شد و در این راه اگر لازم باشد دست شاکی پرونده را خواهم بوسید تا بتوانم در راستای رفع مشکل این مردم که ولی‌نعمتان اصلی انقلاب هستند و افتخار نوکری خود را در مجلس شورای اسلامی به بنده دادند گامی برداشته و دغدغه و نگرانی آن‌ها را برطرف کنم. 

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی مرصاد؛ امروز، وظیفه مسئولان آموزشی، فراتر از اداره کلاس‌ها و تهیه کتاب‌هاست، آن‌ها باید حامیان آرامش، امنیت و آینده دانش‌آموزان باشند. آینده‌ای که با هر تصمیم درست یا نادرست، مسیرش تغییر می‌کند. 

اکنون انتظار عمومی از اداره آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌های مسئول این است که با گفتگو و توافق، رضایت واقف را جلب کرده و به بحران پیش روی آموزش شهرستان پایان دهند در غیر این صورت، خسارتی که از تعطیلی این مدارس به آینده دانش‌آموزان وارد می‌شود، جبران‌ناپذیر خواهد بود. 

گزارش به قلم سیروس صدیقی؛ فعال رسانه‌ای 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!