حالت تاریک
دوشنبه, 08 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
استمرار تولید از نتایج کارآفرینی است
روایت نان و کار؛

استمرار تولید از نتایج کارآفرینی است

کارآفرینی با حمایت کمیته امداد، مسیر نان‌آوری و استقلال را برای زنان سرپرست خانوار هموار کرده و چرخ تولید را در کارگاه‌های کوچک اما پُر امید به حرکت درآورده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ در راستای توانمندسازی و خودکفایی مددجویان، کمیته امداد امام خمینی (ره) به‌عنوان یک نهاد حمایتی، همواره در تلاش است تا افراد تحت پوشش خود را از طریق آموزش حرفه‌ای و اعطای تسهیلات خوداشتغالی به استقلال مالی برساند. هدف اصلی این نهاد این است که مددجویان بتوانند با اتکا به توانمندی‌های خود، چرخ زندگی را بچرخانند و همانند سایر افراد جامعه، با دسترنج خود زندگی کنند. 

فرشته پیشوا، بانوی ۴۲ساله و کارآفرین، به مدت ۱۰ سال است که یک کارگاه کوچک راه‌اندازی کرده است. او که فارغ‌التحصیل رشته معماری است، همواره به دنبال فرصتی بود تا به استقلال برسد و کسب‌وکار هنری خود را راه بیندازد. بنابراین، تصمیم گرفت یک کارگاه دکوراسیون داخلی تأسیس کند. خیلی زود، محصولات کارگاه او وارد بازار شدند و افراد زیادی، از جمله دانشجویان هنر و بسیاری از بانوان، به او مراجعه کردند تا هم آموزش ببینند و هم محصولات خود را در بازار عرضه کنند. 

فرشته که به فکر کمک به بانوان بی‌سرپرست و بدسرپرست بود، با آشنایی که از برنامه‌های توانمندسازی کمیته امداد داشت، به این نهاد مراجعه کرد. به‌زودی بانوان سرپرست خانوار به کارگاه او معرفی شدند و فرشته با کمال میل، آموزش‌های لازم را به آن‌ها ارائه داد. اکنون بیش از ۳۰ زن سرپرست خانوار تحت آموزش‌های فرشته قرار گرفته‌اند و او همچنان از آن‌ها حمایت می‌کند تا آن‌ها نیز بتوانند از طریق تولیدات خود زندگی مستقل و بدون وابستگی داشته باشند. 

مرضیه عربی، بانوی توانمندی است که با تلاش و پشتکار خود، کارگاهی برای خشک کردن میوه راه‌اندازی کرده و به اشتغال‌زایی برای ۱۰ زن سرپرست خانوار پرداخته است. او که در روستای مشا در شهرستان دماوند استان تهران زندگی می‌کند، از دوران کودکی شاهد تلاش‌های شبانه‌روزی مادرش بود که در کنار تأمین مایحتاج خانواده، به اقتصاد خانواده نیز کمک می‌کرد. این رفتار مادر همیشه برای او الگو بوده است. 

بعد از ازدواج، مرضیه نیز به‌مانند مادرش با پخت نان، سبزی خردکنی، تهیه سرکه و آبغوره، خشک کردن میوه و درست کردن رب، کمک‌های زیادی به اقتصاد خانواده می‌کرد. اما پس از از دست دادن همسرش، تصمیم گرفت که کار خود را به‌طور جدی‌تر دنبال کند تا مخارج خود و دو پسرش را تأمین کند. او با دریافت وام بانکی و آشنایی با طرح اشتغال‌زایی کمیته امداد، کارگاه تولید محصولات روستایی را راه‌اندازی کرد. 

کسب‌وکار مرضیه به‌سرعت رونق گرفت و بسیاری از بانوان سرپرست خانوار و بی‌سرپرست از روستا به کارگاه او پیوستند. آن‌ها در تمام فصول سال به تولید محصولاتی پرداخته و آن‌ها را به مشتریان خود، که عمدتاً در تهران زندگی می‌کنند، عرضه می‌کردند. 

امروز، با گذشت سال‌ها از روزهای سخت، کارگاه مرضیه همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و او توانسته است برای ۱۰ بانوی سرپرست خانوار شغل ایجاد کند.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!