
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه:
تخصیص اعتبار ۱۳۰۰۰ میلیاردی به پروژههای عمرانی کرمانشاه
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه گفت: طبق مصوبات سفر رئیسجمهور به استان، وزارت راه و شهرسازی بودجهای بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرحها و برنامههای عمرانی در استان کرمانشاه اختصاص داد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ رامین الماسی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه استان کرمانشاه در روزهای اخیر شاهد سفر مسئولان وزارت راه و شهرسازی بود، این سفر را سرشار از دستاوردهای راهبردی و کلان در حوزههای بافت فرسوده، مسکن ملی، پروژههای عمرانی و حمل و نقل جادهای استان دانست و با اشاره به اهمیت موضوع بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی در استان، اظهار داشت: یکی از دغدغههای اصلی من از زمان آغاز مسئولیتم در استان کرمانشاه همین موضوع بافتهای فرسوده بود؛ دغدغهای که خوشبختانه مورد توجه جدی وزارتخانه نیز قرار گرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه تصریح کرد: در جریان سفر رئیسجمهور به استان، دکتر گلپایگانی معاون محترم مسکن و ساختمان به همراه هشت نفر از معاونان وزارتخانه، طی برنامهای دقیق از سطح استان بازدید و با فرمانداران شهرهای مختلف گفتگو کردند؛ همچنین دکتر کاظمیان، معاون شهرسازی، نیز از یک هفته پیش از سفر، شخصاً در منطقه حضور یافته و بررسیهای میدانی انجام داده بود.
وی افزود: در کرمانشاه، ما توانستیم پروژه نهضت ملی مسکن را با موضوع سکونتگاههای غیررسمی تلفیق کرده و بخشی از خدمات زیربنایی و پشتیبان این مناطق را از طریق نهضت ملی تامین کنیم؛ بهطور خاص، شهرداری کرمانشاه نیز با توسعه شبکه معابر، تأثیر مثبت این طرحها را در پیرامون شهر افزایش داده است؛ به عنوان نمونه، محلههای درهدراز، ملاحسینی و جعفرآباد اکنون به پروژههای نهضت ملی متصل شدهاند و بدون شک اثرگذاری این تحولات در سال جاری مشهودتر خواهد بود.
الماسی ادامه داد: از دیگر نکات مهم سفر اخیر، جلسهای بود که با حضور صنعتگران ساختمان و انبوهسازان حوزه مسکن برگزار شد و در آن، شیوه ساخت مسکن در قالب سه طبقههای حیاطدار و صنعتیسازی در قطعات تفکیکی به بحث گذاشته شد؛ این روش مورد توجه جدی تیم وزارتخانه و شخص وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت و مقرر شد این مدل به سایر استانها نیز تسری یابد؛ به اعتقاد بنده، این موضوع دو دستاورد مهم دارد؛ نخست اثبات کارآمدی این مدل در استان کرمانشاه و دوم، تقویت حمایتهای ملی نسبت به چنین الگوهای موفقی.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه با اشاره به تخصیص منابع مالی نیز گفت: طبق مصوبات سفر رئیسجمهور به استان، وزارت راه و شهرسازی بودجهای بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرحها و برنامههای عمرانی در استان کرمانشاه اختصاص داد؛ یکی از پروژههای کلیدی، راهآهن کرمانشاه ـ اسلامآباد است که برای آن ردیف بودجه تعریف شده و همچنین پروژه بزرگراه اسلامآباد ـ قصرشیرین، محور سهراهی قزانچی ـ روانسر، قطعات ۹ و ۱۰ محور سرپل ذهاب و بخشهایی از کوریدور بزرگراهی غرب کشور نیز در فهرست مصوبات گنجانده شده است.
الماسی افزود: پروژههای بهسازی محور اسلامآباد ـ پلدختر، قطعه سنقر ـ میانراهان، راه اصلی جوانرود ـ شیخصله، محور تویسرکان ـ کنگاور، سهراهی نهاوند و باند دوم سنقر ـ وینهسار نیز از دیگر طرحهایی هستند که در جریان این سفر تصویب شدند؛ همچنین پروژههای روستایی، نگهداری راههای غیرشریانی، رفع نقاط حادثهخیز و ایمنسازی راههای شریانی استان نیز مشمول مصوبات بودهاند.
وی ادامه داد: در بخش حملونقل ریلی، با استجازه طرحهای ریلی، مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان برای تکمیل راهآهن کرمانشاه ـ اسلامآباد طی سالهای ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۶ اختصاص یافته است.
مدیرکل راه و شهرسازی کرمانشاه همچنین به سفر شهرستانی وزیر راه و شهرسازی به شهرستانهای اسلامآباد و دالاهو اشاره کرد و گفت: در این بازدیدها، مسائل مختلفی از جمله مسکن مهر و وضعیت راههای منطقه بررسی شد و دستورات لازم از سوی مقام عالی وزارت برای تسریع در اجرای پروژهها صادر شد.
وی همچنین گفت: کرمانشاه به عنوان یکی از استانهای هدف در حوزه بازآفرینی شهری مورد توجه جدی قرار گرفته و امروز شاهد بهرهبرداری از یک مکان جدید برای استقرار ستاد بازآفرینی شهری هستیم که به دستور دکتر گلپایگانی تجهیز و افتتاح شده است؛ در مکان ساختمانی که امروز افتتاح شد و از این به بعد به عنوان دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان کرمانشاه فعالیت خواهد کرد، کارشناسان از شب گذشته مستقر شدهاند و با هماهنگی سایر دستگاهها، تلاش خواهیم کرد اثرگذاری بیشتری در محدوده بافتهای فرسوده و مرکزی شهر داشته باشیم.
الماسی با اشاره به موضوع تسهیلات بانکی گفت: در پایان سال ۱۴۰۳، مصوبهای در تهران تصویب و در ۲۳ اسفند همان سال ابلاغ شد که بانکها را موظف میسازد برای هر پروژه، بانک عامل مشخص کرده و تسهیلات لازم را تأمین کنند؛ در حال حاضر، این روند هم در سطح ملی و هم استانی پیگیری میشود و نگرانی خاصی در این خصوص وجود ندارد، برخی پروژهها که قبلاً آغاز شدهاند اکنون در طبقات بالاتر قرار دارند و برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، جهتگیری جدید استان به سمت ساخت واحدهای سه طبقه بوده که خوشبختانه مورد تأیید وزارتخانه نیز قرار گرفته است.
وی همچنین اظهار داشت: در جریان افتتاحات امروز، بالغ بر ۱۸ کیلومتر بزرگراه در استان آماده بهرهبرداری بود که برای آن بیش از ۵۴۰ میلیارد تومان از منابع ملی هزینه شده است؛ در حوزه راهداری نیز، پروژههایی همچون رفع نقاط حادثهخیز، آسفالت راههای روستایی و احداث جاده مرزی برکت با اعتباری بالغ بر ۶۰۲ میلیارد تومان افتتاح شد؛ به طور کلی، مجموع اعتبارات افتتاحات در حوزه راهی به یکهزار و ۱۴۲ میلیارد تومان میرسد.
وی اذعان داشت: در حوزه مسکن نیز، امروز یکهزار و ۳۹۸ واحد مسکونی شامل پروژههای نهضت ملی مسکن، مسکن مهرهای باقیمانده و واحدهای خودمالکی که تسهیلات دریافت کرده بودند، به بهرهبرداری رسیدند؛ این افتتاحها به عنوان بخشی از پروژههای بزرگ ملی کشور، سهم مهمی را به کرمانشاه اختصاص داد.
الماسی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مسکن خبرنگاران نیز اشاره کرد و گفت: با دستور وزیر راه و شهرسازی، این موضوع در دستور کار قرار گرفته و هماکنون نامه مربوطه در اختیار استانداری است که به محض صلاحدید استانداری کرمانشاه، این موضوع نیز رسانهای خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی کرمانشاه در پایان با تشکر از حمایتهای وزارت راه و شهرسازی، استانداری کرمانشاه و سایر دستگاههای اجرایی استان، ابراز امیدواری کرد با همت جمعی و همکاریهای ملی و استانی، استان کرمانشاه به جایگاه شایسته خود در حوزه توسعه زیرساختهای شهری و روستایی دست یابد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!