
مدیر کانونهای فرهنگی - هنری استان کرمانشاه:
عاشورا کماکان الهامبخش ملتهای آزاده جهان است
مدیر کانونهای فرهنگی - هنری استان کرمانشاه با بیان اینکه امام حسین (ع) مسیر حق را برای همیشه تاریخ ترسیم کرد، گفت: عاشورا کماکان الهامبخش ملتهای آزاده جهان است.
حجتالاسلام والمسلمین حجتالله سروری در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: حضرت عباسبنعلی (ع) از برجستهترین شخصیتهایی است که در واقعه عاشورا نقشآفرینی عمیق و جاودانهای داشته و صحنههایی ماندگار از وفاداری، جانبازی و اطاعت محض از امام خویش در دفاع از دین خدا را به نمایش گذاشت.
مدیر کانونهای فرهنگی - هنری مساجد استان کرمانشاه گفت: حضرت اباالفضلالعباس (ع) در هنگام واقعه کربلا ۳۴ سال داشت و از این مدت ۱۴ سال در خدمت پدرش حضرت امیرالمؤمنین (ع)، ۹ سال در کنار برادرش امام حسن مجتبی (ع) و یازده سال همراه و یار وفادار امام حسین (ع) بود.
وی افزود: از القاب معروف حضرت عباس (ع) میتوان به «قمر بنیهاشم»، «سقّاء»، «علمدار»، «العبد الصالح»، «ابوالقربه»، «الصابر» و «المحتسب» اشاره کرد.
سروری با اشاره به درسهای اخلاقی سیره حضرت عباس (ع) اظهار کرد: نخستین درسی که از این شخصیت والا به ما رسیده، درس ایثار است. ایثار یعنی مقدم داشتن دیگران بر خود، حتی در شرایطی که خود انسان نیازمند باشد.
وی ادامه داد: نقل شده است که وقتی حضرت موسی (ع) از خدای متعال پرسید که چرا امت پیامبر اسلام (ص) بر امتهای دیگر برتری دارند، خداوند فرمود: یکی از علل این برتری، عاشوراست؛ زیرا امت پیامبر (ص) در مکتب عشق و ایثار پرورش یافتهاند.
سروری افزود: امام علی (ع) نیز در کلامی نورانی میفرمایند: «الاِیثارُ اَعلَی المَکارِمِ»؛ ایثار، برترین فضیلتهای اخلاقی است. اگر بخواهیم به ویژگیهای اخلاقی نمره بدهیم، بالاترین نمره متعلق به ایثار است.
به گفته وی، امام سجاد (ع) در سخنی پرمغز درباره عموی بزرگوارشان میفرمایند: «رَحِمَ اللهُ عَبّاس، آثَرَ و أبلی و فَدی أخاهُ بِنَفسِهِ حَتّی قُطِعَت یَداهُ»؛ خداوند عباس را رحمت کند، او ایثار کرد، جانفشانی نمود و جان خود را فدای برادرش کرد تا آنجا که دستانش را از دست داد.
مدیر کانونهای فرهنگی - هنری مساجد استان کرمانشاه گفت: حضرت عباس (ع) در کلاس بندگی نیز نمونهای بیبدیل بود. امام صادق (ع) در زیارتنامه ایشان میفرمایند: «السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ»؛ سلام بر تو ای بنده شایسته خدا. این نشان از مقام بالای عبودیت آن حضرت دارد.
این نویسنده و پژوهشگر کرمانشاهی افزود: درس دوم از زندگی حضرت عباس (ع)، وفاداری است. در شب عاشورا، امام حسین (ع) با اشاره به یارانش فرمودند: «اَمّا بَعدُ فاِنّی لا أَعلَمُ أَصحاباً أَوفَی ولا خَیراً مِن أَصحابی...»؛ من یارانی باوفاتر و برتر از یاران خود ندیدهام.
سروری گفت: امام حسین (ع) در این سخن به جای اشاره به شجاعت یا ایثار، وفاداری را برجسته میکند، زیرا وفاداری خود دربردارنده مفاهیمی چون صبر، بصیرت، یقین و ایثار است.
به گفته وی، سومین درس بزرگ حضرت عباس (ع) و یاران امام حسین (ع) درس عبودیت و بندگی است. بندگی، ستون اصلی شخصیت حضرت عباس (ع) است و عامل پیوند عمیق او با امام زمانش.
وی اظهار کرد: امام صادق (ع) در بیان ویژگیهای حضرت عباس (ع) میفرمایند: «کانَ عَمّی العَبّاس، نافِذَ البَصیرَة، صَلبَ الإیمان...»؛ عموی من عباس، دارای بصیرتی نافذ، ایمانی استوار و روحیهای جهادی بود. مجاهدت او در کنار امام حسین (ع)، همانند جهاد خود سیدالشهدا بود و در سختترین آزمایشها سربلند بیرون آمد.
سروری افزود: امام صادق (ع) شهادت میدهد که حضرت عباس (ع) در راه دین هرگز سستی نکرد و عقب ننشست. ایشان همچنین ۶ ویژگی برجسته آن حضرت را چنین برمیشمارد: فاضل، عالم، عابد، زاهد، فقیه و پرهیزگار.
وی گفت: وجود مقدس قمر بنیهاشم با آنکه تنها ۳۴ سال عمر کرد، اما به تعبیر امام صادق (ع) «انسان کامل» بود؛ یعنی انسانی که هم عقلش کامل بود، هم قلب و روحش. چنین انسانی تنها در مکتب انبیا و اهل بیت (ع) پرورش مییابد؛ مکتبی که درس انسانسازی، عشق، ایثار و بندگی را به کمال میرساند.
سروری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عظمت امام حسین (ع) در روز عاشورا گفت: سیدالشهدا با ایستادگی در برابر ظلم و با نثار جان و اهل بیت خویش، مسیر حق را برای همیشه تاریخ روشن کرد.
وی افزود: عاشورا اوج تجلی عبودیت، آزادگی و فداکاری امام حسین (ع) بود که تا امروز الهامبخش ملتهای آزاده جهان است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!