حالت تاریک
جمعه, 05 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
هیچ مذاکره‌ای بدون عزت ملی پذیرفتنی نیست
امام جمعه موقت کرمانشاه:

هیچ مذاکره‌ای بدون عزت ملی پذیرفتنی نیست

امام جمعه موقت کرمانشاه با بیان اینکه هیچ مذاکره‌ای با آمریکا بدون حفظ عزت ملی پذیرفتنی نیست، گفت: مذاکره باید در راستای منافع کشور و با رعایت اصول حکیمانه رهبری انجام شود.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ حجت‌الاسلام و المسلمین محمدمهدی حاج‌آخوند در خطبه‌های نمازجمعه این هفته شهرستان کرمانشاه، با اشاره به اهمیت حفظ و ترویج فرهنگ دفاع مقدس، اظهار داشت: یکی از برجسته‌ترین عرصه‌های افتخار ملت ایران، دوران دفاع مقدس است که باید به‌صورت دقیق و ماندگار برای نسل‌های آینده روایت شود؛ عملیات‌های غرب کشور به‌ویژه در استان کرمانشاه از جمله عرصه‌هایی بودند که نیروهای جان‌برکف سپاه و ارتش با وجود مشکلات و محدودیت‌ها، هماهنگی مثال‌زدنی از خود نشان دادند، این هماهنگی در شرایطی شکل گرفت که فضای سیاسی کشور تحت تأثیر چالش‌هایی همچون حضور بنی‌صدر در رأس قوه مجریه بود، اما نیروهای مؤمن و انقلابی با وحدت، از کیان نظام دفاع کردند. 

امام جمعه موقت کرمانشاه با اشاره به نقش شهیدانی چون سردار شهید حسین ادبیان، افزود: این شهدا نه‌تنها با جان خود از کشور دفاع کردند، بلکه در دوران حیات‌شان نیز جزو نیروهای مؤثر و الهام‌بخش در میدان بودند؛ در آن عملیات‌های غرب کشور، برخی از افسران ارتشی با وجود فضای بی‌اعتمادی آن روزها، با نهایت اخلاص در کنار نیروهای سپاه ایستادند و افتخار آفریدند، اینها سرمایه‌های بی‌بدیل فرهنگی و معنوی ملت ما هستند که باید بیش از پیش شناسانده شوند. 

وی تصریح کرد: متأسفانه هنوز موفق نشده‌ایم غرب کشور و رشادت‌های آن خطه را آن‌گونه که باید در سطح ملی معرفی کنیم، در دیداری که با چند تن از نخبگان فرهنگی داشتیم، مشخص شد حتی برخی از فعالان فرهنگی با یادمان‌های شهدا در غرب کشور آشنا نیستند، این ناآگاهی نگران‌کننده است و نشان می‌دهد نیازمند یک تحول اساسی در روایت‌گری و معرفی جبهه‌های غرب هستیم؛ از دستگاه‌های متولی فرهنگی، بنیاد حفظ آثار، بنیاد شهید، شهرداری‌ها و رسانه‌ها انتظار می‌رود با هم‌افزایی در این زمینه اقدام کنند. 

حاج‌آخوند با اشاره به مناسبت‌های مذهبی، بیان کرد: اول ذی‌قعده، سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و روز دختر است؛ شخصیت آن بانوی بزرگ، نماد پیوند میان علم، طهارت و جهاد فرهنگی است، زیارت‌نامه‌ای که برای ایشان از سوی امام رضا (ع) نقل شده، حاکی از جایگاه بی‌نظیر حضرت معصومه (س) در میان اهل‌بیت است؛ در این زیارت‌نامه آمده است که حضرت (س) نزد خداوند جایگاهی دارد که شفاعت او مقبول درگاه الهی است، این منزلت الهی باید برای دختران امروز ما تبیین شود، تا هویت خود را در سایه چنین الگوهای والایی بازشناسند. 

خطیب جمعه کرمانشاه خاطرنشان کرد: نگاه اسلام به زن، نگاهی کاملاً توحیدی و عادلانه است؛ روح الهی که خدا در انسان دمیده، تفاوتی میان زن و مرد نمی‌گذارد؛ دختر و پسر تنها در قالب جسم مادی تفاوت دارند و این تفاوت، ارزش‌گذاری نیست بلکه تفاوت در مسئولیت‌ها و ظرفیت‌هاست؛ پیامبر اسلام (ص) با تأکید بر تکریم دختران، حتی هدیه دادن به آن‌ها را عبادت می‌دانستند، این آموزه‌ها امروز باید چراغ راه تربیت نسل آینده ما باشد. 

وی در ادامه با اشاره به مناسبت‌های ملی، عنوان کرد: یازدهم اردیبهشت، روز جهانی کارگر است؛ در اندیشه اسلامی، کار نه‌تنها یک ضرورت اقتصادی بلکه یک عبادت است، پیامبر اسلام (ص) فرموده‌اند که کار کردن انسان برای خانواده‌اش همانند جهاد در راه خداست؛ کارگران، چه در حوزه یدی و چه در فعالیت‌های فکری و آموزشی، پایه‌های توسعه پایدار کشور هستند؛ جامعه‌ای که فرهنگ کار در آن نهادینه شود، از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و روانی مصون خواهد ماند. 

حاج‌آخوند همچنین به دوازدهم اردیبهشت، روز معلم، اشاره کرد و گفت: معلمان، پیش‌قراولان ساخت تمدن اسلامی هستند، اگر بخواهیم جامعه‌ای مبتنی بر عقلانیت، اخلاق و عدالت داشته باشیم، باید معلمان را در صدر توجه قرار دهیم؛ در آموزه‌های دینی ما، معلم همسنگ پدر معرفی شده و حق بزرگی بر گردن ما دارد، وظیفه دولت‌ها نیز فراهم آوردن بستر مناسب برای امنیت شغلی، منزلت اجتماعی و رفاه معلمان است. 

امام جمعه موقت کرمانشاه در بخشی سخنان خود به برخی موضوعات حساس اجتماعی اشاره کرد و افزود: در روزهای اخیر کلیپی منتشر شد که در آن به مقدسات اهل سنت توهین شده بود، این اقدام نه‌تنها غیرشرعی، بلکه بازی در زمین دشمن است، امروز که دشمنان اسلام در پی تفرقه میان مسلمانان هستند، هر سخن یا حرکتی که به اختلاف‌افکنی دامن بزند، به‌نوعی خدمت به دشمن تلقی می‌شود؛ اهل سنت در بسیاری از مراسم عزاداری اهل‌بیت (ع) شرکت دارند و با تشیع همدل هستند، نباید با رفتارهای تفرقه‌انگیز این وحدت را خدشه‌دار کرد.

وی در پایان درباره موضوع مذاکرات با آمریکا، گفت: مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه کاملاً روشن و شفاف است، ایشان بارها تأکید کرده‌اند که هیچ‌گونه مذاکره‌ای که موجب خدشه‌دار شدن عزت ملی شود، پذیرفتنی نیست؛ اما همان‌گونه که در صدر اسلام، پیامبر اکرم (ص) برای حفظ مصالح اسلام در صلح حدیبیه وارد مذاکره شدند، امروز نیز اگر مذاکره‌ای در چارچوب حکمت و عزت انجام شود، نباید آن را بر خلاف اصول دانست، پیروی از رهبری به معنای تبعیت دقیق از این سیاست حکیمانه است و نباید با برداشت‌های سطحی آن را تحریف کرد. 

حاج‌آخوند با تأکید بر ضرورت حرکت در مسیر رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی اذعان کرد: هر کلمه‌ای که رهبر انقلاب در موضوعات حساس کشور بیان می‌کنند، برخاسته از حکمت و عمق نگاه دینی و انقلابی است؛ ما در موضوع مذاکره نیز، همان‌طور که ایشان فرمودند، نه خوشبین هستیم و نه بدبین، بلکه مسیر را با حکمت و عزت دنبال می‌کنیم. 

امام جمعه جوانرود خاطرنشان کرد: اگر کسی در این مسیر دچار تردید است، لااقل باید درک کند که تبعیت از رهبری، یک اصل غیرقابل خدشه است؛ متأسفانه گاهی اوقات برخی افراد که خود را اسلام‌شناس می‌دانند، سخنانی بیان می‌کنند که نه‌تنها نادرست است، بلکه به مردم انقلابی ما توهین می‌کند، اینکه قیاس شود شرایط امروز کشور با حکمیت دوران امیرالمؤمنین (ع) و ادعا شود که حضرت علی (ع) هم چون مردم راضی بودند به حکمیت تن دادند، قیاسی باطل و تحریفی خطرناک است. 

وی ادامه داد: این قیاس‌ها نه‌تنها صحیح نیست، بلکه شأن و فداکاری ملت ما را نادیده می‌گیرد؛ ملتی که در حمایت از مظلومان، حتی طلا و دارایی خود را برای غزه تقدیم می‌کند، چنین مردمی شایسته آن نیستند که به بهانه توجیه یک تصمیم سیاسی، با گذشته قیاس‌های ناروا شوند. 

حاج‌آخوند با اشاره به مذاکرات اخیر، تصریح کرد: ما معتقدیم مذاکره باید تا جایی پیش برود که منافع ملی تأمین شود، اما نباید مجدداً تجربه تلخ و بدون تضمین برجام تکرار شود، مذاکره‌ای که عزت ملت را نادیده بگیرد یا با ساده‌لوحی به آن تن داده شود، قطعاً مردود است. 

حاج‌آخوند در پایان تأکید کرد: اسلام‌شناسی را باید از علمای بزرگ و ریشه‌دار آموخت، نه از کسانی که تنها مدتی در فضای دانشگاهی غیرمرتبط بوده‌اند، گوش ما به کلام رهبری است و مسیر ما همان راهی است که معظم‌له ترسیم کرده‌اند؛ راهی نه از سر ترس و نه از سر هیجان، بلکه راهی مبتنی بر حکمت، عزت، و مصلحت ملت ایران. 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!