حالت تاریک
شنبه, 20 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
ورزش زورخانه‌ای در حال جهانی‌شدن است
مربی ورزش زورخانه‌ای:

ورزش زورخانه‌ای در حال جهانی‌شدن است

یک مربی و داور زورخانه‌ای کرمانشاهی گفت: ورزش پهلوانی آمیزه‌ای از قدرت و اخلاق است. تختی و دیگر قهرمانان کشتی نیز تمرینات بدنی را در زورخانه انجام می‌دادند. با وجود جهانی شدن، در ترویج آن کم‌کاری شده است.

حمزه حسینی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ از سال‌ها تلاش فردی برای زنده نگه‌داشتن این ورزش ملی و مذهبی در شهرستان اسلام‌آبادغرب سخن گفت و از کم‌توجهی مسئولان محلی گلایه کرد.

وی افزود: در سال ۱۳۹۶ مسابقات ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی کشور با عنوان یادواره شهدای شهید شهبازی و شهید ریزه‌وندی در ورزشگاه آبان برگزار شد. مسئول برگزاری مسابقات بودم. از استان‌ها برای حضور دعوت کردم، اما متأسفانه در پاسخ به پیگیری‌هایم، نامه‌ای دریافت کردم که در آن نوشته شده بود اسلام‌آبادغرب ورزشکار ندارد. این جمله برایم بسیار سنگین بود و واقعاً ناراحت شدم.

این مربی و داور رسمی ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی استان کرمانشاه گفت: همان دلخوری باعث شد کار را شروع کنم. سه ماه بعد در مسابقات استانی شرکت کردم و به‌مرور قهرمانی‌های متعددی کسب کردم. امروز با افتخار می‌گویم که ۲۰ قهرمانی استانی، دو قهرمانی منطقه‌ای و دو قهرمانی کشوری در کارنامه دارم. آخرین آن نیز در سال ۱۴۰۳ رقم خورد.

حضور ثابت اسلام‌آبادغرب در رقابت‌های ملی

حسینی با اشاره به استمرار حضور اسلام‌آباد در رقابت‌های کشوری گفت: از سال ۹۸ به بعد، هیچ دوره‌ای از مسابقات کشوری بدون حضور نماینده‌ای از اسلام‌آبادغرب برگزار نشده و تاکنون تنها ورزشکار این شهرستان هستم که موفق به کسب عنوان کشوری شده‌ام.

آموزش رایگان برای نوجوانان، با کم‌ترین امکانات

وی با اشاره به نبود حمایت نهادی و تلاش‌های داوطلبانه ادامه داد: یک گروه مجزا از پیشکسوتان تشکیل دادیم که حدود ۴۵ تا ۵۰ هنرجو، عمدتاً نونهال و نوجوان، به‌صورت منظم در آن آموزش می‌بینند. آموزش‌ها کاملاً رایگان است؛ حتی برای لباس و تغذیه ورزشکاران نیز خودمان هزینه می‌کنیم. هدف‌مان ترویج این ورزش و جذب نسل جوان است.

این مربی و داور رسمی ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر موفق شدیم در کلاس‌های رسمی داوری و مربیگری شرکت کنیم و اکنون هم حکم داوری داریم و هم مربیگری. نیروی لازم را نیز برای آموزش و اجرا در اختیار داریم.

فرهنگ‌سازی پهلوانی در مدارس؛ راهی برای رشد اخلاق 

وی در ادامه به طرح ویژه‌ای برای پیوند ورزش و آموزش اشاره کرد و افزود: چند سالی است که از ورزشکاران خواسته‌ایم همراه با کارنامه تحصیلی، کارنامه تربیتی تأیید شده از سوی مدیران مدارس بیاورند. این روند به الگوسازی دانش‌آموز ورزشکار کمک می‌کند و تأثیر مثبت در تحصیل و اخلاق آن‌ها داشته است.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار  کرد: در حالی که در سایر شهرستان‌ها طرح شهید طوقانی برای ترویج فرهنگ پهلوانی در مدارس با همکاری آموزش و پرورش اجرا می‌شود، در اسلام‌آباد این اتفاق نیفتاده است.

این مربی و داور رسمی ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی استان کرمانشاه تصریح کرد:  سال گذشته با هزینه شخصی به بیش از ۲۰ مدرسه در شهرستان‌های اطراف رفتیم و مراسم‌های فرهنگ پهلوانی برگزار کردیم، اما در خود اسلام‌آبادغرب از سوی هیچ نهادی دعوت نشدیم.

ضرورت توجه مسئولان به ورزش‌های بومی

وی افزود: امام‌جمعه، فرماندار، شهردار و رئیس اداره ورزش و جوانان باید در همایش‌ها و مناسبت‌های فرهنگی، از ما برای اجرای برنامه دعوت کنند. نمایش‌های زورخانه‌ای هم مهیج است و هم فرهنگی؛ چرا که ریشه در سنت و مذهب دارد و نسل جدید را هم جذب می‌کند.

جایگزینی ورزش‌های بومی با رشته‌های پرهزینه غربی

حسینی با انتقاد از گرایش نسل جوان به ورزش‌های پرهزینه غربی گفت: ورزش زورخانه‌ای بدون هزینه یا با هزینه بسیار اندک قابل اجراست، در حالی که برخی رشته‌ها برای تهیه یک دست لباس ورزشی نیاز به چند میلیون تومان دارند. ما حتی لباس ورزشکاران را هم خودمان تهیه می‌کنیم.

وی یادآوری کرد: ورزش زورخانه‌ای ترکیبی از قدرت، سرعت، استقامت و اخلاق است. حتی بسیاری از قهرمانان کشتی ایران از جمله جهان‌پهلوان تختی، تمرینات بدن‌سازی خود را در زورخانه انجام می‌دادند. این رشته امروز در حال جهانی شدن است، ولی ما در کشور خودمان برای ترویج آن کوتاهی کرده‌ایم.

حسینی در پایان از خانواده‌ها خواست برای آشنایی با این رشته ورزشی اصیل، فرصتی کوتاه به آن بدهند. وی گفت: اگر فقط یک جلسه بچه‌هایشان را به زورخانه بیاورند و با فضای آن آشنا شوند، متوجه می‌شوند که چه ظرفیت عظیمی در آن نهفته است. این ورزش هم سلامت جسم را تضمین می‌کند، هم اخلاق را تقویت می‌کند و هم هزینه زیادی ندارد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!