حالت تاریک
چهارشنبه, 08 بهمن 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
جذب ۱۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در کشور
مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی مطرح کرد:

جذب ۱۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در کشور

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی از جذب ۱۱ میلیارد دلار مجوز برای متقاضیان خارجی سرمایه‌گذاری در ایران خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ مجید الماسی در گفتگویی اظهار داشت: تاکنون ۱۰ تا ۱۱ میلیارد دلار مجوز سرمایه‌گذاری خارجی با تائید وزیر اقتصاد صادر شده است، اما سرمایه واقعی وارد شده به اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۳، شامل ماشین‌آلات و دانش فنی، حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده است. 

وی افزود: در سال جاری نیز نزدیک به یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی ثبت شده است که محدود به کشورهای همسایه نیست و حتی سرمایه‌گذاران آفریقایی و ایرانیانی که ارز خارجی به کشور وارد کرده‌اند، جزو آمار سرمایه‌گذاری خارجی محسوب می‌شوند و این روند ادامه دارد. 

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی درباره سپرده‌گذاری خارجی‌ها در بانک‌های ایران، بیان کرد: این اقدام سرمایه‌گذاری محسوب نمی‌شود؛ سپرده‌گذاری ارزآوری دارد، اما برای بهره‌مندی از قانون حمایت ۷۰ ساله از سرمایه‌گذاری خارجی و تضمین ریسک‌ها و اصل سرمایه، مجوز هیأت سرمایه‌گذاری خارجی و سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران الزامی است. 

الماسی درباره حوزه‌های مورد علاقه سرمایه‌گذاران خارجی، گفت: تقاضای سرمایه‌گذاری در همه حوزه‌ها به هیأت سرمایه‌گذاری خارجی ارسال می‌شود و وزارتخانه‌های زیرساختی و صنعت، مذاکرات و پیوستن سرمایه‌پذیران داخلی به خارجی‌ها را بازاریابی کرده و هیأت مجوزهای قانونی را صادر می‌کند. 

وی اذعان کرد: فرصت‌های سرمایه‌گذاری شامل پروژه‌های خرد ۵۰۰ هزار دلاری، ساخت هتل، زنجیره پتروشیمی، واردات تجهیزات و دانش فنی است؛ روش‌های سرمایه‌گذاری شامل مشارکت مدنی، بای‌بک، BOT و… است و بستگی به نوع صنعت، تمایلات سرمایه‌گذار و سودآوری پروژه دارد. 

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی درباره مزایای رقابتی ایران، گفت: تخفیف‌های مالیاتی، حمایت‌های قانونی و مشوق‌های گمرکی برای ترخیص تجهیزات سرمایه‌گذاران در نظر گرفته شده است و پس از ثبت سفارش واردات، نیازی به تخصیص ارز نیست، زیرا منشأ ارز سرمایه‌گذاران خارجی است. 

الماسی در پایان تأکید کرد: اکوسیستم اقتصادی ایران سود قابل توجهی برای سرمایه‌گذاران دارد؛ نمونه‌های موفق‌ ایرانسل، اسنپ و پتروشیمی رازی هستند؛ سرمایه‌گذاری خارجی شامل ورود ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته است، مانند خودروهای خارجی که در کشور مونتاژ می‌شوند و مجوز سرمایه‌گذاری خارجی دارند. 

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!