حالت تاریک
دوشنبه, 30 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
زیرساخت‌های بازتوانی معتادان در کرمانشاه محدود است
فرماندار کرمانشاه:

زیرساخت‌های بازتوانی معتادان در کرمانشاه محدود است

فرماندار کرمانشاه با اشاره به آمار معتادان متجاهر در شهر کرمانشاه و رسیدگی به وضعیت آن‌ها، گفت: زیرساخت‌های بازتوانی معتادان در این شهر محدود است.

محمدرضا آمویی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ در خصوص مسئله معتادان متجاهر در کرمانشاه، اظهار داشت: یکی از مطالبات جدی و به‌حق مردم در سال‌های اخیر، موضوع رسیدگی به وضعیت معتادان متجاهر است. 

وی با بیان اینکه این مسئله بارها در جلسات مختلف و حتی در گفتگوهای شخصی مورد تأکید قرار گرفته، افزود: متأسفانه همچنان تماس‌های پرتکراری از سوی شهروندان درباره حضور معتادان متجاهر در سطح شهر دریافت می‌شود، به‌ویژه در سطح شهر کرمانشاه که با این معضل به شکل گسترده‌تری مواجه است.

فرماندار کرمانشاه با اشاره به آمارهای موجود، گفت: در سال‌های گذشته، آمار معتادان متجاهر در شهر کرمانشاه حدود ۴ تا ۵ هزار نفر اعلام می‌شد، اما طبق برآوردهای جدید مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه، این رقم به حدود ۷ هزار نفر افزایش یافته است؛ آماری که بسیار نگران‌کننده و فراتر از ظرفیت‌های موجود برای مدیریت این وضعیت است.

وی خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های موجود برای بازتوانی معتادان در استان کرمانشاه بسیار محدود است. تنها مرکز فعال در این زمینه، مرکزی است که حدود ۲۰ سال پیش ایجاد شده و ظرفیت آن تنها ۲۵۰ نفر است. این مرکز در شرایط فعلی پاسخ‌گوی جمعیت بالای معتادان متجاهر نیست و طبیعتاً باید به دنبال ایجاد یک چرخه درمانی کامل و مؤثر باشیم.

ضرورت توسعه مراکز درمانی ماده ۱۶ و ۱۵

به گفته فرماندار کرمانشاه، در کنار مراکز ماده ۱۶، مراکز درمانی تحت ماده ۱۵ نیز وجود دارند که البته شرایط آن‌ها متفاوت است. لذا در سال‌های گذشته باید به سمت گسترش مراکز درمانی، به‌ویژه مراکز تحت پوشش ماده ۱۶ حرکت می‌کردیم تا بتوانیم پاسخ مناسبی به این بحران بدهیم.

آمویی همچنین به پروژه مرکز درمانی کنگاور اشاره کرد و گفت: این مرکز یکی از ظرفیت‌هایی بود که می‌توانست در خدمت بازتوانی معتادان قرار گیرد، اما تاکنون متولی مشخصی برای بهره‌برداری از آن تعیین نشده است. از سوی دیگر، این مرکز نیازمند ساخت‌ و ساز و توسعه عمرانی است تا بتواند کارکرد مؤثری در مدیریت و درمان افراد مبتلا داشته باشد.

وی در پایان تأکید کرد: اکنون زمان آن فرا رسیده که با تصمیم‌گیری‌های قاطع و برنامه‌ریزی منسجم، گامی جدی برای حل معضل معتادان متجاهر برداشته شود. این مسئله نیازمند عزم راسخ مسئولان، تأمین منابع کافی و همکاری هماهنگ نهادهای اجرایی، بهداشتی و قضائی است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!