حالت تاریک
شنبه, 06 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
نگرانی از بازگشت گرانی‌ها
هشدار درباره کمبود مجدد برنج در بازار؛

نگرانی از بازگشت گرانی‌ها

بازار برنج داخلی که در ماه‌های اخیر با نوسانات شدید قیمتی روبه‌رو بود، در فروردین‌ماه با ورود بخشی از برنج‌های خارجی، اندکی به ثبات رسید.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ بازار برنج در فروردین‌ماه پس از چند ماه نابه‌سامانی و افزایش قابل‌توجه قیمت‌ها، با ورود محدود برنج خارجی کمی به تعادل رسید؛ با این حال، چالش‌هایی همچنان در مسیر واردات این کالای اساسی وجود دارد که می‌تواند آرامش نسبی بازار را دوباره بر هم بزند. 

در همین راستا، سازمان غذا و دارو نسبت به عرضه برنج وارداتی با برند «سان لند» هشدار داده و اعلام کرده است که این محصول مجوزهای سلامت را دریافت نکرده و توصیه می‌شود از خرید آن خودداری شود، همچنین این سازمان از شهروندان خواسته در صورت مشاهده این برند، اطلاعات مربوط به شرکت واردکننده، شماره پروانه بهداشتی، سری ساخت و برچسب محصول را جهت بررسی در اختیار سازمان قرار دهند تا در صورت اثبات تخلف، اقدامات قانونی انجام شود. 

مجیدرضا خاکی اظهار داشت: حدود ۲۰۰ هزار تن برنج خارجی به‌دلیل انقضای مهلت ثبت سفارش در گمرکات کشور یا پشت مرزها باقی مانده‌اند. 

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران افزود: سامانه ثبت سفارش در بهمن‌ماه ۱۴۰۳ با اعتبار ۴۵ روزه باز شد، اما این زمان کوتاه برای واردات کافی نبود وعدم تمدید خودکار، سبب دپوی کالاها شده است. 

به گفته وی، روال معمول ثبت سفارش پیش‌تر دارای اعتبار اولیه چهار ماهه و قابلیت تمدید دوماهه بود، اما اقدام دیرهنگام وزارت جهاد کشاورزی در تأمین نیاز بازار، زمان موردنیاز برای واردات را به شدت محدود کرد.

خاکی بیان کرد: اگرچه برخی محموله‌ها موفق به ورود به کشور و توزیع در بازار شدند، اما بسیاری دیگر هنوز در مسیر هستند یا پشت دروازه‌های گمرک مانده‌اند.

این مقام صنفی با اشاره به مذاکرات انجام‌شده برای تمدید مهلت ثبت سفارش، گفت: درخواست ما برای تمدید منطقی این مهلت تنها به مدت ۱۵ روز و آن‌هم با شرایط خاص پذیرفته شد که راه‌گشا نیست.

وی همچنین درباره خطر کمبود مجدد برنج در بازار هشدار داد و گفت: مقادیر قابل‌ توجهی از برنج پاکستانی به‌صورت زمینی وارد مرز تفتان شده اما به‌دلیل نبود وسیله حمل، کمبود ظرفیت گمرکی و تلاقی با اولویت واردات دیگر کالاها مانند سیب‌زمینی، همچنان در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند.

خاکی از انتظار هشت‌ ماهه واردکنندگان برای تخصیص ارز خبر داد و تأکید کرد: این روند کند در کنار محدودیت‌های ترخیص، بازار را از حالت رقابتی خارج کرده و می‌تواند دوباره منجر به افزایش قیمت‌ها شود.

منبع: مهر

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!