حالت تاریک
پنج‌شنبه, 09 بهمن 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
هم‌افزایی دستگاه‌ها، کلید تحقق اشتغال در کرمانشاه
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه عنوان کرد:

هم‌افزایی دستگاه‌ها، کلید تحقق اشتغال در کرمانشاه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، با اشاره به نقش ۳۲ درصدی بخش کشاورزی در اشتغال استان، بر لزوم هم‌افزایی دستگاه‌ها برای تحقق اشتغال پایدار تأکید کرد و گفت: ظرفیت این بخش در سال گذشته به‌طور کامل محقق شده است.

سعید کریمی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: حدود ۳۲ درصد از اشتغال استان کرمانشاه به بخش کشاورزی اختصاص دارد؛ هرچند سهم خدمات در رتبه نخست قرار دارد، اما کشاورزی همچنان یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد و معیشت در استان به شمار می‌رود. 

وی افزود: در حال حاضر سهم بخش صنعت در جایگاه بعدی قرار دارد و پس از آن نیز جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های تولیدی نقش‌آفرین هستند؛ بخشی از خدمات گردشگری و میراث فرهنگی نیز در ردیف خدمات اشتغالزا طبقه‌بندی می‌شود. 

تحقق کامل برنامه اشتغال در سال گذشته

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بیان کرد: به‌عنوان نمونه، در سال گذشته ظرفیت هدف‌گذاری‌شده ما ۳ هزار و ۲۰۰ نفر بود که با عملکرد مطلوب بخش کشاورزی و حمایت سرمایه‌گذاران، تعداد اشتغال ایجادشده به ۳ هزار و ۲۵۵ نفر رسید و این امر نشان‌دهنده تحقق 100 درصدی برنامه است. 

کریمی ادامه داد: امسال نیز بر اساس ابلاغ وزارتخانه، ظرفیت اشتغال بخش کشاورزی ۲ هزار و ۵۰۰ نفر تعیین شده که طبق آخرین آمار تا نیمه سال، حدود ۷۰ درصد از این تعهد تحقق یافته و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به ۱۰۵ درصد برسد. 

وی تصریح کرد: این عملکرد بیانگر ظرفیت بالای بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال پایدار و مولد است؛ چرا که اشتغال در این حوزه معمولاً به‌صورت مستمر و خانوادگی ادامه پیدا می‌کند و در کاهش نرخ بیکاری استان نقش مؤثری دارد. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه درباره برنامه‌های جذب جوانان در بخش کشاورزی، گفت: مهم‌ترین راهبرد ما ایجاد واحدهای تولیدی در بخش‌های مختلف کشاورزی است که به شکل زنجیره‌ای از تولید تا فرآوری و عرضه محصول، فرصت‌های شغلی متعددی را فراهم می‌کند. 

کریمی افزود: در این راستا، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی از اولویت‌های اصلی جهاد کشاورزی است؛ زیرا با فرآوری محصولات تولیدی و بسته‌بندی استاندارد، ارزش‌افزوده محصولات افزایش می‌یابد و اشتغال پایدار در مناطق روستایی شکل می‌گیرد. 

وی با اشاره به نقش بخش دامپروری، گفت: ایجاد واحدهای دامپروری در حوزه‌های پرورش گوساله، بره، گاو شیری و مرغداری‌های گوشتی و تخم‌گذار، علاوه بر تأمین نیاز بازار، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم صدها نفر را فراهم کرده است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تأکید کرد: هر سرمایه‌گذار در زمان اخذ مجوز اجرای طرح، متعهد به ایجاد تعداد مشخصی فرصت شغلی می‌شود و این تعهدات بر اساس ضوابط فنی و محاسباتی از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی مورد ارزیابی و نظارت قرار می‌گیرد. 

کریمی خاطرنشان کرد: در بخش گلخانه نیز اقدامات مؤثری انجام شده و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای به دو شیوه هیدروپونیک و خاکی، در سال‌های اخیر با استقبال قابل ‌توجه سرمایه‌گذاران روبه‌رو شده که موجب افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در منابع آبی شده است. 

اشتغال‌زایی نیروهای تحصیل‌کرده در طرح‌های گلخانه‌ای

وی تصریح کرد: طرح‌های گلخانه‌ای ضمن اشتغال‌زایی برای نیروهای تحصیل‌کرده، به افزایش تولید در واحد سطح، ارتقای کیفیت محصولات و صادرات محور شدن تولیدات کشاورزی کمک کرده و سهم مهمی در تحقق امنیت غذایی ایفا می‌کند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: خوشبختانه در سال‌های اخیر با ورود سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، بستر مناسبی برای حضور فارغ‌التحصیلان رشته‌های کشاورزی در عرصه تولید فراهم شده و این افراد به‌صورت جدی پای کار آمده‌اند. 

کریمی اذعان کرد: بسیاری از فارغ‌التحصیلان در قالب تعاونی‌ها، اتحادیه‌ها و گروه‌های تخصصی گردهم آمده‌اند و با راه‌اندازی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، هم برای خود و هم برای سایر نیروهای تحصیل‌کرده اشتغال ایجاد کرده‌اند. 

وی ادامه داد: واقعیت این است که دوران پشت‌ میزنشینی به پایان رسیده و جوانان باید با تکیه بر دانش فنی و مهارت‌های اجرایی، به‌سمت کارآفرینی و تولید حرکت کنند تا بتوانند آینده شغلی مطمئن‌تری برای خود رقم بزنند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: جهاد کشاورزی نیز تلاش کرده است برای اعضای سازمان نظام مهندسی که شغل ثابتی ندارند، زمینه فعالیت در پروژه‌های اجرایی و خدماتی را فراهم کند تا از ظرفیت علمی آن‌ها به‌طور مؤثر بهره‌برداری شود.

ایجاد منبع درآمدی پایدار برای مهندسان کشاورزی

کریمی بیان کرد: بخشی از خدمات دولتی که پیش‌تر به‌صورت مستقیم توسط نیروهای رسمی انجام می‌شد، اکنون در چارچوب مقررات به بخش خصوصی و شرکت‌های مشاوره‌ای واگذار شده تا از این مسیر منبع درآمدی پایدار برای مهندسان کشاورزی ایجاد شود. 

وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های خصوصی و مراکز غیرانتفاعی وابسته به نظام مهندسی کشاورزی اکنون در زمینه‌هایی مانند تهیه طرح‌های توجیهی، نظارت فنی، آموزش‌های تخصصی و پایش واحدهای تولیدی به‌صورت مستمر فعال هستند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در پایان با اشاره به ضرورت حمایت از این روند، گفت: تداوم موفقیت در ایجاد اشتغال پایدار، نیازمند همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی، بانک‌ها و نهادهای سرمایه‌گذاری است تا بتوان از ظرفیت‌های بومی استان حداکثر بهره‌برداری را داشت. 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!