حالت تاریک
پنج‌شنبه, 26 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
بازار مصالح ساختمانی کرمانشاه در رکود عمیق است
نائب‌رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی استان کرمانشاه:

بازار مصالح ساختمانی کرمانشاه در رکود عمیق است

نائب‌رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی استان کرمانشاه از رکود عمیق بازار و کاهش شدید ساخت‌ و ساز خبر داد و گفت: بدون حمایت دولت، وضعیت بازار وخیم‌تر خواهد شد.

احمد عثمانی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: در سال‌های گذشته، قیمت برخی مصالح ساختمانی از جمله سیمان با نوسانات قابل توجهی همراه بوده است؛ در برهه‌هایی، قیمت این محصول از حدود ۱۱۰ هزار تومان به ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزار تومان هم رسید. 

وی افزود: در دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، با تعطیلی کارخانه‌ها و کاهش تولید، قیمت سیمان حدود ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد و به ۲۵۰ هزار تومان برای مصرف‌کننده رسید، این رشد قیمت مستقیماً تحت تأثیر کاهش تولید و افت عرضه بود. 

نائب‌رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی استان کرمانشاه ادامه داد: متأسفانه پس از پایان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، به‌جای ثبات بازار، با نوعی آشفتگی شدید روبه‌رو شدیم؛ بازار فروش بسیار ضعیف شد و هر هفته‌ای که بورس برگزار می‌شد، قیمت‌ها روندی کاهشی داشت؛ به‌طوری‌که در حال حاضر نرخ فروش به مصرف‌کننده به حدود ۱۵۰ هزار تومان رسیده است. هر چند پایین آمدن قیمت خوب است اما این نشانه خرابی بازار است 

عثمانی خاطرنشان کرد: البته مسائل جانبی دیگری هم در افزایش هزینه‌های مصالح ساختمانی مؤثر بود؛ برای نمونه، افزایش نرخ کرایه حمل و نقل باعث شد حدود ۱۰ درصد به قیمت تمام‌شده اضافه شود، این مسئله بیشتر به‌دلیل تورم و رشد نرخ سوخت و خدمات حمل بود. 

وی تصریح کرد: در مورد سایر مصالح مثل گچ، سفال و بلوک هم وضعیت همین‌گونه است؛ به‌طور مثال، قیمت گچ زیر کار بین ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان متغیر است و بلوک تخلیه در محل پروژه‌ها با قیمتی بین ۲۲ تا ۲۵ هزار تومان تحویل داده می‌شود. 

نائب‌رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی استان کرمانشاه افزود: قیمت سفال بسته به محل تهیه آن، متفاوت است؛ مانند شهرهای اصفهان، همدان یا تبریز که، قیمت سفال ۱۵ برای مصرف‌کننده از هر شهر بین ۶ تا ۷ هزار تومان متغیر خواهد بود، همچنین سفال ۱۰ بین ۵ تا ۶ هزار تومان قیمت دارد. 

عثمانی تأکید کرد: این نرخ‌ها همگی قیمت تمام‌شده برای مصرف‌کننده است؛ در مجموع، اگر بخواهیم درباره وضعیت فروش و بازار ساخت و ساز صحبت کنیم، باید بگویم که شرایط بسیار خوبی ندارد. 

وی یادآور شد: حتی قبل از جنگ تحمیلی هم وضعیت ساخت و ساز چندان مطلوب نبود، اما بعد از جنگ واقعاً بدتر هم شد؛ اگر حجم ساخت و ساز را قبل از جنگ ۱۰۰ درصد در نظر بگیریم، این عدد بعد از جنگ به زیر ۵۰ درصد رسیده است. 

نائب‌رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی استان کرمانشاه بیان کرد: کمبود انرژی، افزایش هزینه‌ها و نبود حمایت‌های ساختاری از سوی دولت موجب شده وضعیت فعلی ساخت و سازها به رکود عمیقی برسد، ما در شرایطی قرار داریم که حتی پروژه‌های نیمه‌کاره نیز متوقف مانده‌اند. 

عثمانی در ادامه گفت: شاید قیمت‌هایی مثل سیمان از حدود ۱۱۰ هزار تومان به ۱۵۰ هزار تومان رسیده باشد، اما اگر تقاضا مانند سال گذشته بود، قیمت‌ها قطعاً به بیش از ۳۰۰ هزار تومان می‌رسید؛ در تهران چند ماه گذشته قیمت سیمان به ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان هم رسید. 

وی تصریح کرد: دلیل افزایش قیمت سیمان در سال گذشته آن فقط افزایش تقاضا بود، نه افزایش هزینه تولید؛ ولی امسال، به‌دلیل نبود تقاضا، قیمت‌ها روند کاهشی دارند؛ واقعاً بازار ساخت و ساز راکد شده و خرید و فروش به شدت کم شده است. 

نائب‌رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی استان کرمانشاه در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع، وضعیت بازار مسکن و مصالح وابسته به آن، بسیار شکننده و بی‌ثبات شده است و اگر حمایت‌های جدی انجام نشود، چشم‌انداز روشنی در این حوزه نخواهیم داشت. 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!