حالت تاریک
پنج‌شنبه, 26 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
تبدیل سراب‌های خشک‌شده کرمانشاه به کانون ریزگرد
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست کرمانشاه هشدار داد:

تبدیل سراب‌های خشک‌شده کرمانشاه به کانون ریزگرد

مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های اخیر، تالاب‌ها و سراب‌های خشک‌شده در استان احتمالاً تبدیل به کانون‌های داخلی گرد و غبار خواهند شد.

سعید دزفولی‌نژاد در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با اشاره به وضعیت گرد و غبار در استان کرمانشاه، اظهار داشت: کانون‌های داخلی گرد و غبار کشور به سه گروه تقسیم می‌شوند، در این میان، استان کرمانشاه جزو کانون‌های غبارخیز قرار دارد که به دلیل وسعت و شدت گرد و غبار، اهمیت ویژه‌ای در بررسی این پدیده دارد.

وی بیان کرد: این استان تحت تأثیر تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های اخیر قرار گرفته است که تأثیرات آن در بسیاری از مناطق مشاهده می‌شود.

مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در خصوص منبع گرد و غبار در کرمانشاه، اعلام کرد: هیچ کانون داخلی برای گرد و غبار در این استان شناسایی نشده است؛ در واقع، منبع عمده گرد و غبار این استان از خارج مرزهای ایران و عمدتاً از کشور عراق است.

وی تصریح کرد: بیابان‌های جنوبی و غربی عراق و بخش‌هایی از سوریه، از منابع اصلی این پدیده هستند که به طور مستقیم روی کیفیت هوا و سلامت عمومی در کرمانشاه تأثیر می‌گذارند.

مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه همچنین اشاره کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های اخیر، تالاب‌ها و سراب‌های خشک‌شده در استان احتمالاً تبدیل به کانون‌های داخلی گرد و غبار خواهند شد. 

وی تأکید کرد: این کانون‌ها می‌توانند ذرات ریزدانه را منتشر کرده و وضعیت گرد و غبار را بدتر کنند و در صورت ادامه روند خشک‌سالی، انتظار می‌رود که شدت این پدیده بیشتر شود.

دزفولی‌نژاد به خسارات اقتصادی ناشی از گرد و غبار نیز اشاره کرد و گفت: کاهش جذب گردشگر، افت کیفیت و کمیت تولیدات دامی و کشاورزی و افزایش هزینه‌های درمانی تنها بخشی از این خسارات است. 

مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه افزود: گرد و غبار به افزایش مصرف آب برای شستشوی ذرات معلق، تعطیلی واحدهای صنعتی، و بروز مشکلات در سیستم‌های آبی و برق‌رسانی نیز منجر می‌شود.

وی همچنین به مشکلاتی نظیر افزایش تصادفات جاده‌ای، لغو پروازها و افزایش هزینه‌های خانوار به دلیل مصرف ماسک و ملزومات پزشکی اشاره کرد و گفت: در این راستا، تلاش‌های زیادی برای کاهش اثرات گرد و غبار و مدیریت بحران‌های ناشی از آن در حال انجام است اما این مسئله همچنان یکی از چالش‌های اساسی استان کرمانشاه و مناطق غربی کشور به شمار می‌آید.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!